Husker du dette bildet?

Kvinnen med pytonslangen, Nastassja Kinski, er blitt 50 år.

Foto: (Getty Images)
Publisert

Skuespilleren, modellen og 80-tallsikonet Nastassja Kinski blir 50 år i dag. Noen husker henne kanskje best for det uimotståelige bildet med pytonslangen, mens andre må medgi at hjertet slo hardest da Nastassja badet naken i 80-tallsgrøsseren «Cat People».

Det berømte bildet med pytonslangen som kravler på modellens nakne kropp er knipset av kunstfotografen Richard Avedons. Bildet ble tatt i 1981 og utgitt som en del av en nakenkalender med Kinski, som ganske sikkert fant veien til en del norske gutteromsvegger også.

Nastassja Kinski er datter av skuespillerlegenden Klaus Kinski, og halvsøster til skuespillerne Nikolai og Pola Kinski - to store skuespillere i Tyskland. Nastassja forteller at hun lærte av sin far å angripe enhver rolle med hemningsløs lidenskap.

Foto: (Getty Images)

Gjennombruddet kom i Roman Polanskis «Tess» fra 1979. Kinski fikk en del oppmerksomhet i kjølvannet av filmen da hun uttalte at Polanski var en ti ganger så god regissør som elsker.

På begynnelsen av 80-tallet var navnet Nastassja Kinski på filmplakaten et sikkert trekkplaster.

Hennes største roller var det Wim Wenders som serverte, i «Paris, Texas» og som stum pike «The Wrong Move». Men dessverre lærte hun ikke å velge taktisk i filmtilbudene sine, og på 90-tallet rant skuespillerkarrieren hennes ut i sanden.

I 2006 så vi henne i en liten rolle i David Lynchs «Inland Empire», men siden har vi ikke sett noe til det nå 50 år gamle 80-tallsikonet.

Nastassja Kinskis datter, Sonja Kinski, gjenskapte morens legendariske slangebildet i en reklame for drikkeprodusenten POM Wonderful. Du kan se reklamefilmen nedenfor:

Kilde: Wikipedia.

Denne saken ble første gang publisert 24/01 2011.

Les også