Her er Norges mest sexy pokerspillere

Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)
Publisert

DUBLIN (SIDE3): De av dere der ute som tror poker kun blir spilt av overvektige karer med en forkjærlighet for brun sprit, sigarer og damer i skjørt, må tro om igjen.

For under Poker-NM i Dublin arrangeres nemlig pokerturneringen «Ladies Event» for andre året på rad – en turnering der kun jenter får delta.

I fjor var det Ida Landsverk som kunne smykke seg med tittelen «Norges beste kvinnelige pokerspiller», og i år er det 52 damer som deltar i turneringen.

Gode spillere

Norge er heldige og har mange gode kvinnelige pokerspillere, og i årets turnering finner vi stjerner som Elisabeth Hille og Annette Obrestad, jenter som tidligere har raket inn store gevinster i turneringer.

Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)

Andre spillere inkluderer Merethe Krohn, Stine Marie Bringsli og tidligere Vi Menn-pike Margrete Isabell Løvbrekke, alle jenter som har imponert de siste årene rundt filten.

-Jeg blir vel snart norgesmester, sier Stine Marie Bringsli lattermildt til Side3.

Hun er en av forhåndsfavorittene til å stikke av med årets tittel, og legger ikke skjul på at hun sikter seg inn på finalen som spilles 20. mars.

Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)

NYKOMMER

Annette Obrestad, en av Norges mest kjente og aller beste pokerspillere, er derimot mer beskjeden og forteller at hun legger mest innsats i «Main Event» som begynner i morgen.

- Jeg satser heller på «Main Event» og spiller dette mer for moro skyld. «Ladies Event» er faktisk verre å spille, ettersom det er så mange nykommere som er vanskelige å «lese», sier hun til Side3.

Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)

En nykommer Obrestad kanskje sikter til er popartisten Alexandra Joner, som er med for første gang i år. Hun har tatt over som pokerambassadør i Betsson for Aylar Lie, som endte på en imponerende annen plass i fjorårets turnering. Men Alexandra føler ikke presset for å fylle forgjengerens sko.

-Jeg har ikke tenkt at jeg må gjøre det like bra som Aylar, for hun er jo veldig god. Så jeg får heller bare gjøre mitt beste og se hvor langt jeg kommer, forteller den ferske pokerspilleren til Side3.

Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)
Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)

Positivt overrasket

Pokergeneral og arrangør, Frode Fagerli, er positivt overrasket over det høye antallet kvinner som deltar i år og håper at tallet vil bare øke i årene som kommer.

-Det er jo ingen tvil om at pokermiljøet er veldig mannsdominert, så jeg synes det er veldig bra at vi har så mange med i år. Folk tenker kanskje ikke at 52 stykker er mange, men i fjor var det 47 stykker, så det øker hvert år, forteller han fornøyd.

Foto: Adrian Møller Haugan (Mediehuset Nettavisen)

«Ladies Event» ble som nevnt arrangert første gang i fjor og Fagerli tror det kan være en fin måte å rekruttere flere kvinnelige spillere inn i miljøet.

-Når vi startet med «Ladies Event» var det mange som ristet på hodet og syntes det bare var tull, ettersom de er hjertlig velkomne til å delta i alle de andre turneringene som spilles. Men for mange jenter kan det kanskje være skummelt å ta steget fra nettpoker til turneringsspill med 1000 karer, så jeg tror dette er en fin måte for mange å møte miljøet på, sier Fagerli, før han legger til.

-I tillegg er vi heldige å kvinnelige pokerspillere i verdenseliten, uansett kjønn. Se bare på Annette Obrestad og Elisabeth Hille. Jeg tror mange av gutta i Norge undervurderte damene tidligere, men det gjør de så absolutt ikke lenger, mener Fagerli.

Denne saken ble første gang publisert 19/03 2013.

Les også