Her blir Kriss angrepet av en pytonslange
- Nettpytonslangen er verdens største slange og er kjent for å ha tatt livet av voksen mennesker, sier Kriss Kaspersen. Se video!
(SIDE2): Kriss Kaspersen (30) har de siste ti årene studert reptiler i Australia, Asia og Mellom-Amerika, så vel som i Norge.

Ved flere enn en anledning har den staute nordmannen blitt bitt av en slange, og under innspillingene av «Ville Eventyr» foreviget kameraene når Kristoffersen får seg, ikke mindre enn to, hogg fra verdens største slangeart - Nettpytonslangen.
- Vi var i Kui Buri-nasjonalpark, sør i Thailand, for å lete etter elefanter. Vi visste at det i regionen finnes noen gifte slanger, og en parkvakt tok kontakt med oss og sa at det var en kar som hadde mistet et par katter, og at de hadde observert en enorm pytonslange i nærheten, sier Kaspersen, til Side2.
- Hadde spist kattene
I Asia dør mange tusener av slangebitt hvert år, og lokalbefolkningen i disse områdene dreper ofte de reptilene de kommer over av redsel for å bli bitt.
Bare i India blir, ifølge WHO, 1 millioner menneske bitt av slanger hvert år, og av disse dør mellom 35.000 og 50.0000. Siden slangeskinn er en yndet vare i moteindustrien, og slangekjøttet en delikatesse i flere asiatiske land, er det heller ikke uvanlig at de beinløse dyrene blir avlivet og solgt videre.
- Siden folk er føre var på steder som dette, og ofte dreper slanger fordi de er redde for dem, ville vi forsøke å frakte den i trygghet før de lokale fikk hevnet seg sp vi var rakst på ballen, sier Kaspersen, som sporenstreks reiste til den delen av reservatet tipset hadde kommet inn fra.
Ved hjelp av en tolk fikk Kaspersen nyss i at det fantes et elveleie i nærheten av hvor den digre slangen hadde blitt observert.
- Vi fulgte elven og da oppdaget jeg plutselig to små pytonslanger oppe i et tre. Den ene smatt unna, mens jeg fikk tak i den andre, sier Kaspersen, som raskt identifiserte den lille skapningen som en ung Nettpytonslange.
- Det var nok moren til disse to pytonslangene som hadde spist kattene, sier Kaspersen.
Les et større intervju med Kriss Kaspersen her:- Arroganse bringer deg hjem i en kiste (

(Artikkelen fortsetter under bildet)
r
- Alvorlige problemer
Til tross for at mødre i reptilverdenen forlater sine avkom umiddelbart etter at enten eggene eller utklekkede barn har forlatt deres kropp, kan de oppholde seg i samme område som redet befinner seg om tilgangen til føde er god.
De små barna begynner å jakte på egen hånd omkring en uke etter at de er klekket ut, og er naturlig nok svært utsatt for å bli tatt av andre rovdyr – eller mennesker.
- De to slangene jeg så var bitte små og svært unge for Nettpytonslangen kan bli opp til syv meter lang, forklarer Kaspersen.
Den lille krabaten ville imidlertid ikke gi seg uten kamp.
- Når jeg får tak i den lille slangen så ser den jo store meg og prøver defor å forsvare seg på den eneste måten den kan - nemlig å bite. Den har ikke noe gift, men den håper at jeg skal slippe den om den biter, sier Kaspersen.

Hele to ganger blir slangemannen bitt av det lille krypet, men heldigvis går det bra med nordmannen.
- De er ikke farlige når de er så små, men hadde det vært en stor en som hadde bitt meg hadde jeg vært «in big shit». Nettpytonslangen er verdens største slange og er kjent for å ha tatt livet av voksen mennesker. Hadde jeg blitt bitt an en fullvoksen en så hadde jeg fått alvorlige problemer.
- Jeg gikk rett i bakken
Verre gikk det da Kaspersen som 28-åring ble bitt av en hoggorm i Nordmarka i Oslo. Den rutinerte slangemannen kollapset nemlig etter at en liten utgave av den norske arten satte tennene i hånden hans og pumpet gift inn i kroppen hans.
- Hoggormen har en sånn gift at den angriper blodårene, så det sprenger ordentlig og det blir skikkelig hevelse. Problemet mitt er at jeg mest sannsynlig har en eller annen form for allergi, for jeg gikk rett i bakken. Jeg fikk blodtrykksfall, og det er unormalt. Det skal egentlig ikke skje og da skjønte jeg at det var litt mer alvorlig enn jeg i utgangspunktet trodde, sa Kaspersen til Side2 tidligere i år.
- Man vet ikke hva som kan skje
Etter å ha blitt kjørt med ambulanse til akuttmottaket på Diakonhjemmet ble han anbefalt motgift, men avslo tilbudet da han ikke ønsker å bygge om resistans mot den, ofte, livsnødvendige medisinen.
Kaspersen, som er stjerne i sitt eget TV-show med navn «Ville Eventyr», er nemlig ofte i nærkontakt med reptiler, og da av mye mer giftig karakter enn hoggormen. Den staute nordmannen, som har blitt bitt av slanger tre ganger, mente derfor ikke det var nødvendig å innta medisinen han ble tilbudt.
- Arroganse bringer deg hjem i en kiste
Dermed fikk hoggormgiften mulighet til å herje fritt i kroppen, noe som gjorde synlig utslag.
- Hånden min var som å se en pølse som var nær bristepunktet. Det farligste var at sirkulasjonen var svekket og det kan gjøre at det danner seg blodpropper. Legene vurderte antiserum, men jeg takket nei da jeg er redd jeg vil bygge opp resistans mot det og man vet heller ikke hva som kan skje når man tar det. Man kan få en allergisk reaksjon, et anafylaktisk sjokk, og da slutter man å puste, fortalte 30-åringen.
«Ville Eventyr» sendes på MAX tirsdager kl. 21:30.