kronprinsesse victoria strålte i japan
Hedret prinsesse Lilian
De kongelige hadde hentet frem sine vakreste tiaraer da de onsdag kveld hedret, Naruhito, den nye keiseren i Japan.

Kongelige fra Norge, Belgia, Sverige, Danmark og Nederland var til stede på onsdagens bankett. Og dronninger og kronprinsesser strålte med sin vakreste hodepryd. Vi har sett litt nærmere på de forskjellige tiaraene:
Kronprinsesse Victoria av Sverige: Boucheron laurbærkranstiara

Denne vakre laurbærkranstiaraen arvet Victoria arvet av sin tante, prinsesse Lilian da hun døde i 2013. Den har en unik form med sine to bånd og en dråpediamant som henger fra toppbåndet. Tiaraen brukte kronprinsessen for første gang da prinsesse Madeleine giftet seg i 2013.

Dronning Letizia av Spania: Fleur de lis tiara
Dette er sett som et av de vakreste smykkene blant de spanske kronjuvelene. Og den har kallenavnet Le Buena, den gode.
Den ble laget i 1906 som en bryllupsgave fra Kong Alfonso den 13 til prinsesse Victoria Eugenie av Battenberg. Tiaraen er besatt med hele 500 individuelle diamanter. Den er kun blitt brukt av spanske dronninger og Letizia har brukt den ved flere anledninger.
Dronning Maxima av Nederland: Mellerio rubintiara:

Dette er den største av to rubintiaraer i den nederlandske kongehuset. Den ble laget av det franske juvelerfirmaet Mellerio til dronning Emma av Nederland i 1889. En gave fra kong Willhem III.
Tiaraen har en klassisk form med rader av diamanter, og den sitter godt på de fleste frisyrer. Maxima har blant annet denne tiaraen på sitt offisielle kongebilde.

Kronprinsesse Mary av Danmark: Edvardiansk tiara:
Denne vakre tiaraen med matchende øredobber har den danske kronprinsessen kjøpt selv. Tiaraen er i sølv og gull, besatt av diamanter, rubiner og edelstener. Den kan også brukes som halskjede.
Dronning Mathilde av Belgia: De ni provinsers tiara

Kongehuset i Belgia har ikke mange tiaraer i smykkesamlingen, men den flotte ni provinsers tiara skaper alltid stor oppmerksomhet. Den ble i sin tid gitt i gave til svenske prinsesse Astrid da hun skulle gifte seg med belgiske kong Leopold i 1926. Tiaraen består av flere komponenter som kan kombineres på mange forskjellige måter. Dronningen valgte her den enkleste varianten i stedet for hele tiaraen.
Keiserinne Masako: Meiji-tiaraen

Denne vakre tiaraene ble først brukt av keiserinne Haruko i 1880. Den skal angivelig ha blitt bestilt fra den franske juveleren Chaumet. Opprinnelige har tiaraen, som har fått navnet etter keiser Mutsuhito, store diamantstjerner på toppen.
