«Luksusfellen»-Hallgeir Kvadsheim

Ser klar trend: – Folk har tatt med seg vaner fra pandemien

– Selv om du har feilet på ett område, har du sikkert lyktes på mange andre, trøster Hallgeir Kvadsheim. Han vil gjerne fjerne skammen mange føler på, når de har dårlig råd.

<b>HALLGEIR KVADSHEIM:</b> Hallgeir Kvadsheim synes det er veldig synd at mange føler skam over å ha dårlig råd.
HALLGEIR KVADSHEIM: Hallgeir Kvadsheim synes det er veldig synd at mange føler skam over å ha dårlig råd. Foto: Svein Brimi
Publisert

Mange sliter for tiden med å få pengene til å strekke til, og kan føle på stresset for å få kontroll over økonomien.

Når vi spør Kvadsheim (54), økonomisk rådgiver og kjent fra TV3-programmet «Luksusfellen», hva som bekymrer ham mest, er svaret klart:

– Det bekymrer meg at vi har fått så mye press på folks økonomi, med rente- økninger og inflasjon, samtidig som fristelsene er mange.

Han understreker hvor utfordrende det er å balansere disse faktorene, ikke bare for deltagerne i «Luksusfellen», men for folk flest.

«Luksusfellen» 2024

Han kan avsløre at høstens «Luksusfellen» fremdeles preges av koronapandemien og at han ser en klar trend hos folk som sliter med privatøkonomien.

– Folk har tatt med seg vaner fra pandemien, som å bruke mye penger på klokker. Mange har også kjøpt seg biler de egentlig ikke har råd til, og nå står de i en situasjon hvor de kanskje må kvitte seg med dem.

<b>LUKSUSFELLEN:</b> Hallgeir Kvadsheim (f.v.) trives i TV3-programmet. Her sammen med kollegene Cecilie Lynum, Ahmed Osman, Lene Drange og Magne Gundersen. 
LUKSUSFELLEN: Hallgeir Kvadsheim (f.v.) trives i TV3-programmet. Her sammen med kollegene Cecilie Lynum, Ahmed Osman, Lene Drange og Magne Gundersen.  Foto: Produsenten

Han påpeker også at deltagerne i den nye sesongen ofte har høyere inntekter, men også betydelig høyere forbruk enn tidligere.

Skam er en følelse som ofte følger dårlig økonomi, og TV-profilen mener dette er veldig synd.

– Det er fortsatt mye skam knyttet til det å ha dårlig økonomi, selv om det kanskje har blitt litt mindre av det de siste årene, sier han.

Hans råd til deg som sliter, er å huske på at økonomi ikke definerer deg som person.

– Selv om du har feilet på ett område, har du sikkert lyktes på mange andre.

Les også: Silje Sandmæl møtte veggen for andre gang: – Gikk på en ny smell i fjor

Lever nøkternt

Hallgeir har vært et kjent ansikt i mange år nå, men han avslører at det ikke har endret livet hans så mye som man kanskje skulle tro.

– Jeg klarer ganske fort å omstille meg og tenker ikke så mye på at jeg er en kjent person, sier han.

Han legger til at det ikke hadde gjort ham noe om han ble helt anonym i morgen.

Hallgeir, som alltid har vært kjent for å praktisere det han prediker, deler også hvordan han selv tar grep for å holde sin egen økonomi i sjakk.

– Jeg er veldig bevisst på å leve som jeg lærer. Jeg sjekker alltid banken min og forsikringene mine minst én gang i året for å se om jeg kan få bedre betingelser. Og så handler det om å planlegge innkjøp, for eksempel for å unngå matsvinn.

Les også: (+) Når kan barn få lommepenger og hvor mye?

<b>LANG KARRIERE:</b> Hallgeir har vært med i programmet siden 2009. Her sammen med tidligere kollega Christian Vennerød, som var med fra 2011 til 2021. 
LANG KARRIERE: Hallgeir har vært med i programmet siden 2009. Her sammen med tidligere kollega Christian Vennerød, som var med fra 2011 til 2021.  Foto: Lasse Eriksson

Hallgeirs råd

1. Få oversikt: – Det viktigste er å få en full oversikt over økonomien din. Dette innebærer å sette opp et budsjett og kartlegge alle utgifter og inntekter.

2. Søk hjelp: – Ikke vær redd for å søke hjelp hvis du trenger det. Rådgivere, både i banker og kommunale tjenester, kan være veldig flinke til å hjelpe deg med å strukturere gjelden.

3. Kommuniser med kreditorene: – Ikke vær redd for å ta en telefon og snakke med de du skylder penger. Det er helt normalt å be om å få delt opp regningene over flere perioder.

«Luksusfellen» sendes på TV 3 og Viaplay onsdager kl. 20.30.

Denne saken ble første gang publisert 25/09 2024.

Les også