Guri Schanke
Ønsker å delta i «Farmen kjendis»
I våres ble hun nummer 2 i «Camp Kulinaris» på TV3, og den matglade veganeren stiller gjerne opp hvis TV 2 vil ha henne med på «Farmen kjendis».
I våres imponerte Guri med sine matkunnskaper på kjøkkenet sammen med andre kjendiser i TV-programmet «Camp Kulinaris». Deltagelsen ga mersmak, og hun utelukker ikke å delta i andre realityprogrammer i fremtiden.
Hvordan gikk det til at du ble med i programmet?
– Jeg ble rett og slett bare spurt, og tenkte at mat er gøy.
Hvordan var det å være med?
– Det var veldig gøy, men utrolig slitsomt. Oppsummert er jeg veldig glad for at jeg takket ja.
Det ble en del banning. Banner du like mye til vanlig?
– Jeg banner altfor mye, dessverre.
Les også: Guri Schanke: – Han sa at jeg aldri fikk komme tilbake dit med en annen kjæreste
Podkast med Caroline Berg Eriksen
Kjente du noen av de andre deltagerne fra før?
– Jeg kjente ingen, så det var veldig spennende.
Hva var det viktigste du lærte av å være med?
– At det går fint å bo så tett med folk man ikke kjenner, og at jeg taklet stresset bedre enn forventet. Selv om det kanskje ikke så sånn ut!
Hvilken erfaring tar du med deg videre?
– At nye vennskap kan dukke opp i de mest uventede settinger.
Så det er flere du kommer til å holde kontakten med?
– Absolutt. Caroline Berg Eriksen og jeg planlegger en podkast. Stein Morten Lier, som også var med i programmet, produserer den. Yousef Hadaoui har også en podkast, så vi er en Kulinarisgjeng.
Hadde du forventet at du skulle bli med til finalen?
– Når man er med i reality, så forventer man vel ingenting. Men jeg hadde ambisjoner om å være med til slutt, så klart.
Lager du mye mat privat?
– Jeg lager i grunn mat hele tiden. Jeg er veganer og spiser bare ren mat, ikke noe prosessert, og ikke mat med tilsetningsstoffer. Derfor blir det til at jeg lager maten selv fra bunnen av.
Hva er din «signaturrett»?
– Jeg er veldig glad i vegansk bolognese laget med linser og sopp.
Har du et godt kjøkkentips til leserne?
– Ikke bruk metallredskaper i metallgryter. Du kan skrape opp metallet og få metallrester i maten. Det vil du ikke ha. Lag en stor råkostsalat og en digg dressing som du kan ha stående i kjøleskapet. Det er lettere å få i seg næringsrik mat når du har det klart.
Les også: (+) Jenny Jenssen avslører sin slankemeny: – Dette spiser jeg nå
Ønsker å delta i «Farmen kjendis»
Er det andre realityprogrammer du kunne tenke deg å være med i?
– Tja, sannelig om jeg vet, kanskje «Farmen kjendis».
Du har jo en lang karriere på scenen. Hvordan gikk det til at du ble skuespiller?
– Jeg skulle egentlig bli interiørarkitekt og begynte på Kunst- og håndverksskolen, men så presset sang og showbiz seg på, og jeg begynte å ta sangtimer og dansetimer ved siden av. Da jeg fikk jobb som danser i en revy i 1983, tok jeg permisjon fra skolen, og det har jeg ennå …
Vet du hvor mange roller du har hatt totalt?
– Oh, nei, men det har blitt en del. Kanskje 30, hvis man bare tar med det på scenen.
Hva er den siste rollen du hadde?
– Det tror jeg er Nille i «Jeppe på Bjerget».
Hvilken rolle er den morsomste du har hatt?
– Éponine i «Les Misérables». Det var en fantastisk opplevelse og periode med sus av det store utland!
Og hvilken har vært den mest utfordrende?
– Gudrun i «Spelet om Heilag Olav». Det er en dramatisk rolle med krevende klassisk sang. Jeg elsket det.
Er du glad i å lese bøker, og i så fall hva slags bøker?
– Jeg får lest altfor lite, men holder nå på med boken til Stian Hjelvin Andersen, «En lykkelig familie», og har ambisjoner om å avslutte den, og få lest oppfølgeren som heter «Takk, bare bra».
Har du noen andre gode boktips?
– Jeg vil anbefale alle å lese «Kristin Lavransdatter» av Sigrid Undset. Det er fantastiske bøker hvor du også lærer om vår historie.
Denne saken ble første gang publisert 10/09 2024.