- Folk skjønner ikke hvor stort det er

Elisabeth Hille, som jobber som kelner, slo over 6500 pokerspillere og blir hyllet.

Foto: Reuters/Scanpix
Publisert

Elisabeth Hille (26) utmerket seg svært positivt i årets utgave av Main Event i WSOP (World Series Of Poker), også kalt poker-VM.

Hele 6598 deltakere var med i konkurransen, alt fra hobbyspillere og Hollywood-kjendiser til de største pokerstjernene i verden var med i konkurransen.

Og på 11. plass kom altså bergensjenta Elisabeth Hille, noe som er en meget sterk prestasjon.

Les mer: Ble drøyt 3,6 millioner rikere

- Folk skjønner ikke hvor stort dette er. Jeg tror nesten ikke hun skjønner det selv. Alt som kan krype og gå av pokerspillere er med i denne turneringen, sier Frode Fagerli, som driver Norges største pokernettsted og arrangerer poker-NM hvert år, til Side3.

Til quadjacks.com forteller hovedpersonene selv at hun ikke kan tro at hun kom så langt i turneringen.

- Jeg har hatt en fantastisk reise. Jeg hadde aldri drømt om å komme så langt. Det føles rart, men jeg nyter det, sier Elisabeth Hille.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Ap/scanpix

- En utholdenhetsprestasjon i tillegg
Å slå 6587 av de mest seriøse pokerspillerne i verden - det koster tross alt 10.000 dollar, drøyt 60.000 norske kroner, å delta - er noe som ikke går upåaktet hen i Las Vegas.

- Det er masse folk i Vegas som har snakket om henne, og sagt hvor imponert de er og hvor bra hun spiller, forteller Fagerli, som nettopp forlot den amerikanske byen.

Han er imidlertid forsiktig med å sammenligne prestasjonen med andre idretter.

- Her er det jo så mange med. Det er ingen andre idrettskonkurranser med så mange deltakere, uttaler Fagerli.

Hille ble slått ut på dag 7 av konkurransen. Hver dag må spillerne spille i rundt 14 timer.

- Det er en utholdenhetsprestasjon i tillegg. Vi har hatt med idrettsstjerner i poker-NM og de sier at de ikke ante hvor slitsomt det er å spille poker. Man blir veldig sliten mentalt, forteller Fagerli til Side3.

Jobber som kelner
Elisabeth Hille var ikke blant de mest kjente norske pokerspillerne før WSOP begynte. Bergenseren begynte å spille for fire år siden.

- Jeg har alltid vært fascinert av spillet og spilte med broren min tidligere. Så møtte jeg Harald Olsen, som er kjæresten min og profesjonell pokerspiller, og han tilbød seg å lære meg det grunnleggende. Det var fire år siden, og etter det har jeg vært hektet, forteller Hille.

26-åringen har spilt jevnt og trutt etter det, men betrakter seg ikke som en profesjonell pokerspiller.

- Jeg jobber som kelner i en restaurant i Bergen. Jeg er veldig glad i jobben min. Poker er bare en hobby, som tar mer tid enn min vanlige jobb, smiler Hille.

Nå som hun har dratt med seg drøyt 3,6 millioner kroner, blir det antakeligvis mer spilling på bergensjenta.

- Jeg vil kanskje reise rundt å spille flere turneringer. Nå som jeg har råd, vil jeg nok gjøre det, sier Hille til quadjacks.com.

(se intervju med Hille nederst i saken)

PS: Den beste norske plasseringen i Main Event i poker-VM, er Tormod Rørens 7. plass fra 1997. Da var det imidlertid bare 312 spillere med i konkurransen.

PSS: Elisabeth Hille er ikke den eneste norske jenta som har markert seg i WSOP. I 2007 vant norske Annette Obrestad Main Event i den europeiske utgaven, WSOPE. I den konkurransen var det 362 deltakere.

Denne saken ble første gang publisert 17/07 2012.

Les også