«Fjellhytta» 2024

Her er «Fjellhytta» spilt inn

Mandag 19. august er det premiere for det nye realityprogrammet «Fjellhytta» på TV 2. Vinnerne sitter igjen med sin helt egne hytte.

<b>«FJELLHYTTA 2024»:</b> Deltagerne i «Fjellhytta» er f.v. Eva Lysø og Grete Kongshaug-Grønlund, Camilla Eline Ødegård og Michael Næss, Andrea Erlandsen og Arend Kluck, Sindre Fløistad og Espen Bråten Kristoffersen. Programleder er Simon Nitsche.
«FJELLHYTTA 2024»: Deltagerne i «Fjellhytta» er f.v. Eva Lysø og Grete Kongshaug-Grønlund, Camilla Eline Ødegård og Michael Næss, Andrea Erlandsen og Arend Kluck, Sindre Fløistad og Espen Bråten Kristoffersen. Programleder er Simon Nitsche. Foto: Espen Solli
Publisert

Mandag 19. august er det premiere på «Fjellhytta» der fire deltagerpar i åtte uker skal konkurrere om å vinne sin egen hytte på Turufjell i Flå.

Deltagerparene i «Fjellhytta» møter koselige og tradisjonelle hytter med gress på taket. Hver uke får deltagerne et ukeprosjekt, og de skal bygge og innrede rommene etter egen stil og smak.

Hver uke er det ukefinale der gullhammeren deles ut til paret som har imponert ekspertene mest. Paret som står igjen med flest gullhammere etter finaleuken vinner sin egen hytte.

Programleder Simon Nitsche gleder seg stort.

– Det er et program som legger opp til at noen kan få hyttedrømmen oppfylt. Det synes jeg er veldig fint. Det å kunne stå i front og representere den drømmen i et TV-program ville jeg være med på. Det takket jeg ja til med en gang, da jeg fikk tilliten, sa programleder Simon Nitsche (32) til TV 2 da det ble kjent at han skulle lede nysatsingen.

Les også: Slik blir «Fjellhytta» på TV 2

<b>NY KVARTETT: </b>Simon Nitsche er programleder for «Fjellhytta». Med seg har han ekspert-trioen Einar Nilsson, Astrid Maria Sætren og Lars Fossum.
NY KVARTETT: Simon Nitsche er programleder for «Fjellhytta». Med seg har han ekspert-trioen Einar Nilsson, Astrid Maria Sætren og Lars Fossum. Foto: Espen Solli

Programleder Simon Nitche (32)

Simon har tidligere vært sportsanker i kanalen, og han har også erfaring fra TV-konkurranser som deltager.

I 2021 gikk han nemlig helt til topps i «Skal vi danse» sammen med proffdanser Helene Spilling (28). I den nye programlederjobben har han fått råd fra Cathrine Fossum (46) som har ledet populære «Sommerhytta» i to sesonger nå.

– Hun har rådet meg til å være varm, god, lyttende, og sette meg godt inn i hva de går gjennom. Også har jeg jo vært gjennom et hektisk opplegg selv med «Skal vi danse», så jeg tror jeg har en viss forståelse av hvordan det er å jobbe i en duo med et veldig konkret prosjekt over en lang periode.

– Jeg håper at jeg kan bruke litt av den kompetansen til å være en støtte og en som forstår, hvis det skulle være tungt.

Les også: Cathrine Fossum: – Han der skal bli far til mine barn, tenkte jeg

<b>SKAL VI DANSE: </b>Simon gikk helt til topps i «Skal vi danse» i 2021 sammen med proffdanser Helene Spilling.
SKAL VI DANSE: Simon gikk helt til topps i «Skal vi danse» i 2021 sammen med proffdanser Helene Spilling. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Snekker Lars Fossum

Med seg har han også snekker Lars Fossum (53) som har lang erfaring fra nettopp «Sommerhytta». Han gleder seg til å dra til fjells.

– Det er veldig hyggelig og spennende. Det blir nye takter på dømmingen. Det gleder jeg meg veldig til å få være med på, med nye dommere, sier snekkeren til TV 2.

Han sikter til «Tid for hjem»-duoen Einar Nilsson (59) og Astrid Maria Sætren (48) som er henholdsvis male- og interiør-eksperter i «Fjellhytta».

<b>TILBAKE: </b>Einar Nilsson, som mange kjenner fra «Tid for hjem» er tilbake som en av ekspertene i «Fjellhytta». – Jeg skal prøve å formidle det jeg kan og hjelpe de der det trengs – der jeg får lov til å hjelpe. Og selvfølgelig komme med motiverende heiarop, sa han til TV 2 da programmet ble lansert.
TILBAKE: Einar Nilsson, som mange kjenner fra «Tid for hjem» er tilbake som en av ekspertene i «Fjellhytta». – Jeg skal prøve å formidle det jeg kan og hjelpe de der det trengs – der jeg får lov til å hjelpe. Og selvfølgelig komme med motiverende heiarop, sa han til TV 2 da programmet ble lansert. Foto: Eivind Senneset

– Folk tror jeg har helt hull i hodet, for det eneste jeg har holdt med i nesten 20 år er å slite i nesten fem døgn for at vi skal få til et ferdig resultat. Men for meg har hver uke vært en glede. Samtidig har jeg etter hvert blitt en voksen mann, så jeg synes det er litt deilig å tenke på at andre skal få slite litt, og at det ikke er jeg som skal krype rundt på knærne å lete etter verktøy når klokken har bikket tre inn i natten, sier Einar Nilsson til TV 2.

«Fjellhytta» har premiere på TV 2 mandag 19. august kl. 20.00. I åtte uker sendes programmet hver mandag til torsdag til samme tidspunkt.

Denne saken ble første gang publisert 14/08 2024.

Les også