Facebook-gruppe filmer villmannskjøring: - Vi ønsker ikke å drive noen heksejakt

Utstyrt med dashbord-kameraer sender medlemmer av facebook-gruppa til Hans Gunnar Sleipnæs ukentlig inn videoklipp fra trafikkfarlige situasjoner.

Utstyrt med dashbord-kameraer sender medlemmer av facebook-gruppa til Hans Gunnar Sleipnæs ukentlig inn videoklipp fra trafikkfarlige situasjoner.
Utstyrt med dashbord-kameraer sender medlemmer av facebook-gruppa til Hans Gunnar Sleipnæs ukentlig inn videoklipp fra trafikkfarlige situasjoner. Foto: (Romerikes Blad)
Publisert

Det er Sleipnæs selv som har utstyrt medlemmene med opptaksutstyret, skriver Romerikes Blad.

Hensikten er få dokumentert «Texas»-kjøring» på de lokale hovedfartsårene i nærområdet, for senere publisering på facebooksiden til gruppa «Nå vil vi ha gangveier i Gansdalen i Fet».

Se et av de siste eksemplene i videoen nederst i artikkelen!

- Jeg kjøpte fem kameraer for penger jeg vant i en videokonkurranse i Romerikes Blad for snart to år siden. Også den videoen viser villmannskjøring, sier Sleipnæs, som i skrivende stund har rundt 1.600 medlemmer i gruppa.

Legger ikke ut alt

Nesten hver eneste uke mottar han nye videoopptak fra de fem med kamera i bilen, samt fra andre medlemmer som sender på eget initiativ.

- Jeg får to til tre filmer nesten hver eneste uke. Opptakene er stort sett fra situasjoner på riksvei 22 mot Enebakkneset eller fylkesvei 169. Mange av dem viser svært dramatiske situasjoner, sier Sleipnæs.

NY VEI: Den nye veitraseen på fylkesvei 169 er tegnet inn og strekningen er ferdig regulert.
NY VEI: Den nye veitraseen på fylkesvei 169 er tegnet inn og strekningen er ferdig regulert. Foto: Statens kartverk

Selv om det er fristende publiserer gruppa langt ifra alt.

- Nei, det ville blitt for mye. På mange av filmene er det lett å identifisere både sjåfør og bil. Vi ønsker ikke å drive noen heksejakt, men underbygge behovet for gang og sykkelveier og andre tiltak for tryggere trafikk, sier Sleipnæs.

- Har tatt av

Ideen om å starte facebook-gruppa fikk han i 2010 da han satt som FAU-leder på Dalen skole.

- Vi jobbet med trafikksikkerhet for elevene på skolen. Facebook-gruppa fikk en rolig start, men etter hvert har det tatt helt av. Nå har vi rundt 1.600 medlemmer – de fleste med tilknytning til området, og nye melder seg inn hver eneste dag, forteller han.

Sleipnæs engasjement strekker seg også langt ut over gang og sykkelveier. Han er, som medlemmene i Øvredalen Vel, ivrig opptatt av å få den planlagte veitraseen på fylkesvei 169 på plass.

- Det er helt nødvendig å få den anlagt så snart som mulig, De trafikale forholdene er helt uakseptable. Det håper jeg fylkespolitikerne tar hensyn til når nye veiprioriteringer skal gjøres, sier han.

Les flere saker fra Romerikes Blad!

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2015.

Les også