Erik Follestad er den nye «Sinnasnekker’n»

Den nye Sinnasnekker'n: – Jeg blir lett forbannet

Han var iskrigeren som ble tømrer. Nå skal hissigproppen Erik Follestad få skikk på skakkjørte hus og parforhold. Det skjer ikke uten glimt i øyet.

<b>ERIK FOLLESTAD</b>: – Det blir kjeft, smil og tårer, lover Erik Follestad som er nådeløs som «Sinnasnekker’n».
ERIK FOLLESTAD: – Det blir kjeft, smil og tårer, lover Erik Follestad som er nådeløs som «Sinnasnekker’n». Foto: Jørn Grønlund
Sist oppdatert

– Det føles litt rart at jeg som 35-åring skal lære par å prate sammen. Jeg er alt annet enn en psykolog og langt fra noen verdensmester i parforhold, men jeg gjør det på min måte, understreker Erik Follestad (35).

Denne høsten blir han å se på TVNorge i rollen som «Sinnasnekker’n». Det skjer seks år etter at siste sesong ble vist på kanalen med Otto Robsahm (56) i rollen.

– Nå kommer en 2024-versjon av «Sinnasnekker’n». Konseptet har mange av de samme elementene, samtidig som jeg bringer inn nye sider ut ifra den jeg er som person. Jeg kan love mer humor enn hva som var tilfelle tidligere. Jeg er en type som liker å fleipe litt. Det håper jeg TV-seerne vil merke, forteller Erik.

– Du er kjent for å ha et visst temperament. Har du blitt mildere med årene?

– Neppe, jeg har en veldig kort lunte.

<b>TRÅR TIL:</b> Den ferske programlederen melder at mange trenger et spark bak for å komme i mål med oppussing. 
TRÅR TIL: Den ferske programlederen melder at mange trenger et spark bak for å komme i mål med oppussing.  Foto: Jørn Grønlund

– På hvilken måte?

– Jeg blir lett hissig, ja rett og slett forbannet, når folk ikke hører etter hva jeg sier. I serien «Sinnasnekker’n» kommer vi for å hjelpe dem, og da forventer jeg at de lytter og gjør som de får beskjed om. Hvis de gjør så godt de kan, er jeg derimot veldig mild.

– I innspillingen av serien har jeg kjent på flere gode følelser for å hjelpe andre. Det er vondt når situasjonen er håpløs for dem som trenger hjelp fra meg og teamet mitt, særlig når det er barn i familien. Manglende oppussing skyldes at de enten ikke har tilstrekkelig kunnskap eller midler for å komme i mål, forteller Erik.

Samboeren Ingvild Schistad

Selv om han slenger med leppa og brøler, er det ikke alltid andre det går utover.

– Mest av alt er jeg forbannet på meg selv. Jeg er en surrete fyr som glemmer ting og holder på med altfor mye på én gang. Da blir jeg skikkelig sint på at jeg roter så mye.

<b>NULL KONTROLL: </b>– Jeg roter mye med alt verktøy. Det er bare flaks hvis jeg finner det jeg leter etter, sier Erik.
NULL KONTROLL: – Jeg roter mye med alt verktøy. Det er bare flaks hvis jeg finner det jeg leter etter, sier Erik. Foto: Jorn Gronlund

– Midt i innspillingen av serien holdt jeg på å pusse opp mitt eget hus, og da går det litt over stokk og stein for å få kabalen til å gå opp, medgir Erik når vi treffer ham ved et hus i Bærum som er med i TV-serien.

Erik og samboeren Ingvild Schistad (30), som har sønnen Jens (3) sammen, kjøpte i fjor halvparten av en tomannsbolig i Oslo.

– Jeg er smertelig klar over at oppussing tar tid. Det merket jeg på mitt eget hus, og det gjør at jeg forstår veldig godt at de vi hjelper opplever det samme. Det er ti prosjekter som er med i serien, men det er 12 episoder. Det skyldes at to av prosjektene ble mer omfattende enn vi trodde, forteller Erik.

Les også: (+) Bør man fortsatt være forsiktig med å kjøpe bolig med skjeggkre?

<b>KJÆRESTER:</b> Erik var i fjor på premierefesten for «Innebandykrigerne». Han kom sammen med samboeren Ingvild Schistad.
KJÆRESTER: Erik var i fjor på premierefesten for «Innebandykrigerne». Han kom sammen med samboeren Ingvild Schistad. Foto: Espen Solli

Tok svennebrev

Han markerte seg i yngre dager som en fremragende ishockeyspiller, i moderklubben Frisk Asker Ishockey, på landslaget og for Vålerenga Ishockey frem til han la opp i 2016.

– Jeg visste tidlig at jeg måtte ha et praktisk yrke. Etter at jeg la pucken på hylla, fullførte jeg læretiden som tømrer. Svennebrevet tok jeg i 2018, og selv om jeg langt ifra er den beste tømreren, så gjør jeg en brukbar jobb. Noen sier i alle fall det, sier Erik og smiler.

<b>KAN FAGET:</b> – Jeg tok svennebrevet som tømrer for seks år siden, forteller Erik. Her ved et av husene som er med i TV-serien.
KAN FAGET: – Jeg tok svennebrevet som tømrer for seks år siden, forteller Erik. Her ved et av husene som er med i TV-serien. Foto: Jørn Grønlund

Han har de siste årene jobbet med helt andre ting enn snekring. Erik har kommentert ishockey på TV 2, vært med i ulike programmer på VGTV, og nå altså klar som den nye «Sinnasnekker’n».

– Jeg er glad jeg har et yrke å falle tilbake på hvis jeg blir lei av TV, eller kanskje heller når TV blir lei av meg. Tømrer er et håndverksyrke som ikke kan erstattes av kunstig intelligens, mener Erik.

Les også: Oppussing: Disse seks tabbene irriterer Sinnasnekker'n aller mest

<b>SKAL VI DANSE</b>: Erik imponerte på parketten da han var med i «Skal vi danse» i 2017.
SKAL VI DANSE: Erik imponerte på parketten da han var med i «Skal vi danse» i 2017. Foto: Morten Bendiksen

Nye «Sinnasnekker’n»

Han er klar for flere sesonger som «Sinnasnekker’n», hvis TVNorge satser videre.

– Erik er en dreven snekker, og han har med seg både fagkunnskap, sunn fornuft og en god dose «tough love» når han nå skal reise hjem til folk over hele landet. Jeg er trygg på at han er rett person for jobben. Når hver fjerde nordmann sier at de sliter med å fullføre påbegynte oppussingsprosjekter, vet vi at mange trenger hjelp for å få komme tilbake på rett kjøl, sier Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge.

– For meg er det en fantastisk mulighet å få kombinere fagkunnskapen som tømrer med å være programleder. Jeg håper den nye versjonen av «Sinnasnekker’n» slår an hos dem som ser på. Som tidligere hockeyspiller er jeg jo en hissigpropp av natur, og i kombinasjon med svennebrevet mitt, er jeg et opplagt valg for å ta serien til nye høyder, sier Erik uten å blunke.


Denne saken ble første gang publisert 31/07 2024, og sist oppdatert 11/09 2024.

Les også