Dramatisk video viser flyet som styrter

Rett etter avgang skjer det helt utenkelige.

Publisert

Mandag styrtet det som er beskrevet som et sivil lasteflyutgave av Boeings 747-400 jumbojet rett etter avgang i Afghanistan.

Lasteflyet tilhørte det amerikanske selskapet National Air Cargo og var leid inn av det amerikanske forsvaret.

7 personer mistet livet i styrten.

Les også: Sju omkom i flystyrt i Afghanistan

Nå har en video som viser hendelsen dukket opp på videonettstedet LiveLeak. Videoen er hentet fra et såkalt «dash cam» i en tilfeldig forbipasserende bil.

LiveLeak opplever for øyeblikket ustabilitet. Videoen ligger også på YouTube.

Denne viser hvordan flyet først tilsynelatende letter på vanlig måte, før det mister all oppdrift og deiser i bakken etterfulgt av et voldsomt flammehav.

Ifølge Boeing har et 747-400-fly av denne typen en maksimal drivstoffkapasitet på hele 204.349 liter.

Videoen viser en rekke skrekkslagne øyenvitner som hjelpesløse bare må se på det som skjer.

Taliban hevder de står bak krasjen, men NATO benekter at det skal være opprørere som står bak. Videoen gir ingen inntrykk av at flyet utsettes for en ytre påvirkning før ulykken inntreffer.

- Sikkerhet er vår førsteprioritet her i National Airlines. Dette er et knusende tap for vår familie og vi jobber grundig med myndighetene for å finne årsaken, sier flyselskapets president Glen Joerger i en uttalelse.

Ifølge The Aviation Herald skal en mulig årsak til flystyrten være at lasten i flyet har forflyttet seg da flyet tok av, slik at flyet stallet.

Det skal ha vært fem kjøretøyer av ukjent type om bord i flyet.

Flystyrten skjedde to dager etter at fire amerikanere mistet livet da et overvåkingsfly styrtet på grunn av dårlig vær i det sørlige Afghanistan.

Mer fra Nettavisen:

Denne saken ble første gang publisert 30/04 2013.

Les også