Disse glemte å sjekke bilen hver dag

Her blir vårens bil nummer 1651 og 1652 tauet inn.

Foto: (Privat)
Publisert

Som Nettavisen tidligere har skrevet om, pågår for tiden den store vårrengjøringen i hovedstaden. I den forbindelse blir det satt opp midlertidige skilt med informasjon om parkeringsforbud i stort sett alle gater.

Les også: Nå blir det forbudt å parkere i hele Oslo

Og for de som trodde at årets opprydding i hovedstaden var ferdig, er konsekvensen fort at inntauingsbilene kommer og henter bilen.

- Arbeidet med å vaske gatene går i henhold til planen, og vi regner med å være ferdig til 17. mai, sier avdelingsdirektør for bydriftavdelingen i Bymiljøetaten i Oslo, Arne Sørlie, til Nettavisen.

- Det er en og annen gate som ikke har blitt tatt, men de blir som vanlig tatt i et oppsamlingsheat til slutt, sier han.

Tauser bort i hopetall
Kommunen har gått aktivt ut med informasjon om årets vårrengjøring, med en rekke medieoppslag, egen oversikt over når gatene vil bli bilfrie - og i mange tilfeller skilt som settes opp lenge før 24-timersfristen. Likevel er det svært mange som har fått bilen sin inntauet.

- Tallene ligger på omtrent det samme som i fjor. Per torsdag ligger tallene på 1650 biler inntauet i forbindelse med vårrengjøringen, sier kommunikasjonsdirektør Kari Eliassen i divisjon for trafikk til Nettavisen.

- Glemmer å sjekke
Bildene fra toppen over viser to nye biler som ble tauet vekk fredag morgen, og som nå må regne å betale minst 2590 kroner. Nettavisen får opplyst at det i området ble tatt gikk skytteltrafikk av borttauingsbiler for å fjerne alle bilene som ikke hadde fått med seg parkeringsforbudet.

- Vi prøver å informere så godt vi kant, men de fleste har rett og slett glemt det. Alternativet til å taue bort bilene er at det forblir møkkete, sier Eliassen.

Slik foregår rengjøringen:

* Skilt settes opp. Fra tidspunktet skilting settes opp i gaten, har bileier plikt til å rette seg etter den nye skiltingen innen minimum 24 timer.
* Borttauing av biler som står feilparkert.
* Forvanning så det ikke støver så mye.
* Skitt plukkes bort 0,5-1 meter på sidene av veibanen/fortauet.
* En maskin koster skitt ut i gata.
* En maskin skraper inntil kantsteinen med et skjær og løsner skitt.
* En maskin (Broddway) samler opp skitten.
* En sugebil tar finpussen.
* En spylebil spyler fortauene.
* Det kan forekomme annet vedlikeholdsarbeid som lapping av hull eller tømming av sluk etter vårrengjøringen er utført.
* Skilting fjernes.
* Parkering kan først skje etter at skiltet er fjernet eller angitt tidspunkt er utløpt.

Kilde: Samferdselsetaten

Denne saken ble første gang publisert 06/05 2011.

Les også