Dette er virkelighetens Asbjørn Brekke

Er denne mannen inspirasjonskilden til den populære Espen Eckbo-figuren? Se video!

Publisert

(SIDE2): Året er 2001. Desember. Den aller første episoden av «Nissene på låven» sendes på TVNorge lørdag, den første dagen i måneden.

Det var humoristene Espen Eckbo og Kristian Ødegaard som sto bak TV-serien som ble mer og mer populær etter hvert som en ny 15 minutters lang episode ble vist på skjermen i dagene opp mot jul

«Asbjørn Brekke Show»
En av karakterene som slo svært godt an var rollefiguren Asbjørn Brekke. En enslig ungkar som bodde hjem hos sin mor og tilbrakte kveldene med å nippe seg tipsy på rødvin.

Den samme karakteren dukket opp da TVNorge i 2012 sendte oppfølgeren til den populære julekalenderen, «Nissene over skog og hei», og noen måneder senere kom nyheten om at den velkjente rollefiguren ville få et eget talkshow, «Asbjørn Brekke Show», på samme kanal.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Bekreftet at jeg hadde vært læreren hans
En ikke fullt så velkjent Asbjørn Brekke er læreren, Asbjørn Brekke, som i sin tid hadde produsent Kristian Ødegaard som elev ved Lambertseter videregående skole og som for tolv år siden skal ha fått bekreftet fra Ødegaard selv at han mintes sin gamle naturfaglærer.

- Jeg så at Asbjørn Brekke-navnet var profilert i forbindelse med «Nissene på låven» så da ringe jeg til TVNorge og spurte hvor de hadde fått det navnet fra. Jeg fikk da snakke med han som hadde vært min elev ved Lambertseter skole, som bekreftet at jeg hadde vært læreren hans i Naturfag, sier Brekke, som ikke føler seg truffet av den morsomme karakteren.

- Det er tydelig at Asbjørn Brekke har blitt en populær figur, men jeg oppfatter det ikke som harselas eller sjikane, da ville jeg motsatt meg det. Han er bare komisk, sier Brekke.

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Armer og bein
Til tross for at han ikke kjenne seg spesielt godt igjen i rollefiguren, Brekke verken drikker rødvin eller er ensom, trekker han fram en likhet.

- Jeg ser at måten han gestikulerer og prater på er litt likt. Når jeg underviser i timen så er det armer og bein. Jeg gestikulerer veldig mye. Men jeg ser ikke noen likheter utover det, sier Brekke.

Brekke hadde heller ikke hatt noe imot å stille opp som gjest i talkshowet til navnebroren, og legger ikke skjul på at han har dratt litt nytte av at en kjent rollefigur har samme navn som han selv.

- Når jeg kommer inn i en klasse og forteller hvem jeg egentlig er så kommer de inn fra naboklassen og titter på meg for å se hvordan Asbjørn Brekke ser ut i virkeligheten, ler han.

- Sikkert en flott fyr
Side2 har ikke lykkes å komme i kontakt med Kristian Ødegaard i forbindelse med denne saken, men mannen som spiller Asbjørn Brekke, Espen Eckbo, uttaler seg gjerne.

- Virkelighetens Asbjørn Brekke er sikkert en flott fyr, men jeg kjenner ham ikke og er ikke inspirert av ham. Jeg gikk ikke på Lambertseter videregående, hvor vedkommende var lærer, men på Ullern, sier Espen Eckbo.

- Jeg håper uansett at Asbjørn Brekke ser på «Asbjørn Brekke-show» på mandager på TVNorge, legger han til.

«Asbjørn Brekke Show» har premiere på TVNorge mandag 10. september kl. 22:00.

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2012.

Les også