Derfor blir fredag den 13. regnet som en ulykkesdag

Har vi egentlig noe å frykte?

Publisert

(SIDE2): Det er fredag den 13, og enten du er overtroisk eller ikke, så kan det godt hende du har mest lyst til å dra dyna over hodet og la denne dagen forbigå i stillhet (og etter fredag er det jo lørdag, og helg).

Ikke flere ulykker enn normalt

Legenden skal nemlig ha det til at fredag den 13. er en ulykkesdag, men 
det er bevist at det ikke skjer flere ulykker på denne dagen. Om du frykter ulykker bør du heller se opp for fredag den 20. Da skjer det visstnok flere ulykker enn på fredag den 13.

At fredag den 13. er en ulykkesdag stammer fra gammel overtro, og mye tyder på at kombinasjonen av fredag og tallet 13 er dobbelt ulykke, fordi både dagen fredag og tallet 13 hver for seg har vært regnet som et tegn på ulykke i ulike religioner og kulturer.

 Ulykkestall i kristendommen

Særlig i kristendommen var det fremtredende. Jesus og disiplene var 13 til bords under det siste måltidet og Eva lurte Adam til å spise eplet på en fredag.

Nummeret 13. har også vært et ulykkestall i norrøn mytologi. Da Loke dukket opp uinvitert ble de 13, noe som førte til kaoset som endte med den gode gudens Balders død, skriver The Mirror.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));