De aller beste dødsscenene

Foto: Youtube
Publisert

En action- eller skrekkfilm uten dødsscener er som en fest på Playboy Mansion, med kun Hugh Hefner tilstede.

Jo mer over-the-top, jo bedre synes vi dødsscenene er. At blodspruten står som geysirer med tolv bars leveringstrykk ut av selv den minste skramme, er nesten en forutsetning for at filmen skal fenge et kresent publikum.

Denne artikkelen er levert av pondus.no. Les også:

Men det finnes dødsscener og det finnes dødsscener. For hver klassiske scene der du enten snur deg bort i vemmelse, eller kjenner tårene presse på, finnes det en motpart. Scener der det er tydelig at verken regissør eller skuespiller har hatt noe særlig mer befatning med virkeligheten enn Gry Motherfucking Diva Queen Jannicke Jarlum.

Det er disse scenene vi skal kikke på i dag, og vi skal kikke på de seks dårligste.

6. Kareteci Kiz

I 1973 hadde filmen Kareteci Kiz premiere. Her ble standarden satt for tyrkisk død på film, da skurken i scenen ble skutt i buken. Dette skal visstnok være veldig smertefullt, og skuespilleren gir av seg selv. Ekstrapoeng for å spille inn saktefilm i normal hastighet. Dette er altså da skuespilleren som beveger seg sakte, for å gi illusjonen av sakte film. Kommentarfeltet på Youtube oppsummerer det best: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!

5: Enter the Ninja

80-tallets ninjafilmer hadde mange udødelige øyeblikk. Men få viser vel mystikken rundt dødsøyeblikket på en mer finstemt måte enn Enter the Ninja. Her får skurken en ninjastjerne i magen. Og til tross for at den ikke borer seg lenger enn halvannen cm inn i brystregionen, er det nok til at skurken tydeligvis lar livet passere i revy, strekker ut armene i et slags "Jaja, så får jeg vel bare dø, da!" og faller om kull. Og vi sitter igjen med spørsmålene.

4: Live and let die

Nå har vel aldri James Bond vært kjent for sitt nære forhold til realisme, men selv her kan manusforfatteren få i seg i overkant sterk kaffe. Og da kommer scener som dette: Etter å ha stappet en fyr i en torpedo, foretar James et par av filmhistoriens slappeste karatetriks og river Kananga med seg ut i et basseng. Det man tror skal ende opp som litt kos med hai og skarpe tenner, tar en dreining mot WTF, da Bond putter en luftampull i truten på Kananga, som da letter som en svart ballong og eksploderer i en sky av... tja... skurk? Ja, vi spoilet nettopp en nesten 40 år gammel film.

Obs! Artikkelen fortsetter på neste side!

3. The Mutilator

tter motorsagmassakren kom det en rekke kopier av mer og mer bedriten karakter. En av de virkelig dårlige var The Mutilator, som kan skilte med en av de underligste dødsscenene. Til tross for at fyren hilser på en motorsag med magen først, ser det ut som han er med på en helt annen type film. Dette er mer "var det godt for deg også?" enn "Aaargh! Noen stapper en motorsag inn i magen min!"

2. Snake in the Eagles shadow

Folk kan si at Chuck Norris er så tøff og bla bla bla. De tar feil. Jackie Chan er tøffest. Hvem ellers klarer å drepe en kar ved å klypeslå en kar i kastanjene? Er dere klar over hvilken kraft som skal til for å få til det? Jeg tør vedde på at dersom man under obduksjonen av bad-guyen åpnet tasken hans for å sjekke dødsårsaken, ville testiklene drysse ut som kokosmasse. Pulverisert. Det hadde ikke Chuck Norris klart. Ferdig arbeid.

1. Hard ticket to Hawaii

Denne direkte-til-video-bomben fra 1987 er en genredefinerende opplevelse. Absolutt alt med denne er feil. Og samtidig helt, helt riktig.

Har dere noen egne favoritter? Klart vi vil se dem! Kommentarfeltet kaller!

Det er gjengen i Pondus som har reist til randen av dødsriket. Dette er også dødskult:

Denne saken ble første gang publisert 28/10 2012.

Les også