- Arbeidende mødre oftere deprimert
- Mødre må akseptere at de ikke kan gjøre alt, mener forsker.

(SIDE2): Å kombinere jobb og familie kan være vanskelig, spesielt om man ønsker å lykkes opp begge arenaer.
Nå viser forskning at såkalte «supermammaer», mødre som både jobber og tar av seg barn uten særlig hjelp fra andre, er i risikoen for å bli deprimert.
- Kvinner tror at de kan klare alt, men de fleste arbeidsplasser er fortsatt designet for ansatte uten ansvar for barn, sier Katrine Leupp til Daily Mail.
- Ikke ha skyldfølelse
Hun mener allikevel at man kan kombinerer barn og familie på en suksessfull måte, så lenge man er villig til å la noen aspekter ved det å være en arbeidende mamma passere.
En god måte å ha et suksessfullt arbeidsliv mens man har små barn er å få hjelp fra andre i familien. Hun understreker også at man ikke burde ha skyldfølelse om man må forlate jobben tidlig på grunn av familieforpliktelser, og for de som har råd til det anbefaler hun å ansette en barnevakt.
- Akseptere
I den nevnte studien ble 1600 unge amerikanske kvinner gitt ulike påstander som var relatert til jobblivet og balanse i familien.
Når disse kvinnene kom i førtiårene ble det undersøkt om noen av dem hadde depresjonssymptomer.
Forskningsresultatene viser at hjemmeværende mødre var de som var mest utsatt for å bli deprimert, men det kom også fram at arbeidene mødre ikke alltid var like lykkelige.
Det var spesielt de mødrene som i ung alder hadde vært opptatt av å klare alt som viste tegn til depresjon. Disse følte blant annet oftere nederlag når ting ikke gikk etter planen og tretthet og mangel på «Meg»-tid var også et gjenganger blant svarene til disse.
- For en bedre mental helse bør arbeidende mødre bare akseptere at du ikke kan gjøre alt, mener Leupp.