Skuespiller Aksel Hennie

– Jeg ble bortskjemt

I høst trer skuespilleren Aksel Hennie for første gang inn i en musikalverden – og det som Jesus. Han mener de har en sterk vilje som fellesnevner. 

<b>AKSEL HENNIE: </b>– Det er utvilsomt en stor og spennende rolle, sier Aksel Hennie med respekt over å få spille Jesus.
AKSEL HENNIE: – Det er utvilsomt en stor og spennende rolle, sier Aksel Hennie med respekt over å få spille Jesus. Foto: Charlotte Wiig
Publisert

Skuespilleren Aksel Hennie (48) har bygget en imponerende karriere både i Norge og utlandet gjennom store filmproduksjoner.

Nå inntar han musikalscenen for første gang, når Folketeateret setter opp «Jesus Christ Superstar» i høst.

– Det var umulig å si nei til dette, selv om reaksjonen fra venner har vært vantro: «Hva i all verden, Aksel!»

«Jesus Christ Superstar»

Han ler godmodig. Her og Nå møter ham på Folketeateret hvor det blir presentert hvem som til høsten skal spille hovedrollene i musikalen.

– Tanken på å gjøre en musikal hadde ikke engang streifet meg, innrømmer Aksel.

– Men, dette stykket har en utrolig spennende dybde. En jeg med skrekkblandet fryd gleder meg til å utforske. Ikke minst han jeg skal spille, selveste Jesus.

<b>KAROLINE HEGBOM:</b> Trebarnspappaen Aksel Hennie vet å beskytte sine nærmeste. Av respekt påminner han journalister om at det er han som har valgt et yrke som skaper kjendiser – ikke familien hans. Bildet er fra da han giftet seg med Karoline Hegbom (32) på den italienske øya Sicilia i 2019.
KAROLINE HEGBOM: Trebarnspappaen Aksel Hennie vet å beskytte sine nærmeste. Av respekt påminner han journalister om at det er han som har valgt et yrke som skaper kjendiser – ikke familien hans. Bildet er fra da han giftet seg med Karoline Hegbom (32) på den italienske øya Sicilia i 2019. Foto: Backgrid UK/IVPA/MAGR

De blå øynene har et direkte og samtidig mildt blikk.

– Min plan er å lete etter likhetspunkter snarere enn det motsatte mellom Jesus og meg.

I all ydmykhet.

Han begynner å ramse opp.

– Standhaftighet. Sterk vilje. Et brennende engasjement. Jeg vil også tro at hvordan en stiller seg til tvil kan bli aktuelt. Og, ikke å forglemme, raust å vise kjærlighet.

Les også: Aksel Hennie: – Jeg får leve ut drømmen

Er en klemmer

Idet kjærligheten nevnes, kommer vi inn på barndommen hans og moren.

– Jeg var mye sammen med mamma og ble skikkelig bortskjemt – på kjærlighet, nærhet og trygghet. Det var så godt, understreker han.

– Jeg synes det er så fint å vise og si hva man føler. Den gaven jeg ble gitt som barn, den er jeg ekstremt opptatt av å gi videre.

– Du er kjent for å være en klemmer. Vil det bli en side ved din tolkning av Jesus?

Aksel smiler lurt.

– Kanskje … Jeg har troen på at en varm klem kan knytte oss mennesker sammen. Det gir jo glede, ikke sant? spør Aksel og lener seg impulsivt forover – og klemmer meg.

Han har rett – det ga glede.

Les også: Ekspertene: Gode grunner til å gi en klem

<b>KJENT FILM:</b> Morten Tyldums «Hodejegerne» (2011) er bare én av mange filmer hvor Aksel har briljert. 
KJENT FILM: Morten Tyldums «Hodejegerne» (2011) er bare én av mange filmer hvor Aksel har briljert.  Foto: ARD DEGETO FILM / Album

Anser seg som kristen

Aksel har ikke fått manuset til rollen ennå, men sier han har lyst til å vise Jesus som et menneske det er mulig å kjenne seg igjen i og forstå.

– Jeg synes han bør symbolisere det livet vi alle burde forsøke å leve, sier han. Jeg velger nemlig å tro at det finnes noe godt i de fleste av oss.

Hans egne ord er at han har et «avklart forhold til religion».

– Det betyr at jeg anser meg selv som kristen.

Selv om han føler seg heldig over å ha fått rollen, kjenner han også på at det føles litt skummelt.

– Det kan være at det var nettopp derfor jeg takket ja. Jeg elsker en utfordring og ikke minst å lære noe nytt – som å synge, gliser han.

Les også: (+) Mannen min kom hjem dagen etter firmafesten. Innrømmelsen hans kom som lyn fra klar himmel

<b>KRISTEN: </b>– Jeg er jo kristen, sier Aksel og åpner gjerne praten med noen ord om det. Den sympatiske skuespilleren er trygg på sin tro og vender gjerne blikket opp.
KRISTEN: – Jeg er jo kristen, sier Aksel og åpner gjerne praten med noen ord om det. Den sympatiske skuespilleren er trygg på sin tro og vender gjerne blikket opp. Foto: Charlotte Wiig

«Stayer» på Viaplay

For tiden tar den livsglade skuespilleren sangtimer hos en dame han mener bør bli nevnt, Marie Philstrøm Frostlid.

– Hun er meget dyktig, roser han.

– Når barna er lagt, sitter jeg ved flygelet med et glass rødvin, klunker litt og synger. Musikk har alltid vært viktig for meg. Jeg er lidenskapelig opptatt av alt fra rock til jazz, som Kings of Leon og Tom McRae eller Thomas Dybdahl. Jeg kjente derimot lite til musikken i denne rockeoperaen, skrevet av Andrew Lloyd Webber, men heldigvis liker jeg den, føyer han skøyeraktig til.

<b>SOM MAX MANUS:</b> En annen kjent skuespiller i Jesus Christ Superstar, Jonas Oftebro, sa at han blant annet forbandt Aksel Hennie med motstandsmannen Max Manus, en av mange roller den dyktige skuespilleren har hatt.
SOM MAX MANUS: En annen kjent skuespiller i Jesus Christ Superstar, Jonas Oftebro, sa at han blant annet forbandt Aksel Hennie med motstandsmannen Max Manus, en av mange roller den dyktige skuespilleren har hatt. Foto: TV 2

Aksel har aldri tidligere stått på en scene og sunget.

I forkant av den nye rollen fikk han imidlertid leve ut drømmen om å spille rockstjerne i filmserien «Stayer», som snart skal ha premiere på Viaplay. Pia Lykke debuterer som serieskaper, og Aksel har både hovedrollen og er regissør.

– Musikken er sentral i serien, for meg et nytt farvann, som ga skikkelig mersmak. Rollen ga meg selvtillit og lyst til å drive enda mer med musikk.

Aksel ble bønnhørt.


Denne saken ble første gang publisert 11/06 2024.

Les også