TEST: OnePlus 7T

Her får du mye mobil for pengene

OnePlus 7T er mobilen for deg som er lei Apple, Huawei og Samsung og gjerne vil prøve noe helt nytt.

<b>GODT KAMERA:</b> OnePlus 7T er utstyrt med et lyssterkt objektiv og det tar gode bilder under dårlige lysforhold.
GODT KAMERA: OnePlus 7T er utstyrt med et lyssterkt objektiv og det tar gode bilder under dårlige lysforhold. Foto: OnePlus
Først publisert Sist oppdatert

TEST: OnePlus 7T er en ny mobil fra produsenten som normalt kun har én modell i salg til enhver tid, men i et par ulike versjoner. I vår kom OnePlus 7 Pro, som vi har testet her, og nå kommer OnePlus 7T og OnePlus 7T Pro.

Det er OnePlus 7T vi tester her. Det er en relativt prisgunstig mobil, men den har likevel teknologi og ytelse en toppmobil verdig.

Stor skjerm

OnePlus 7T har en stor, lang og smal skjerm på 6,55 tommer. Det er noe større enn Huawei P30 Pro og Galaxy S10.

Skjermen på OnePlus 7T er likevel smal nok til at mobilen kan betjenes med én hånd, men i praksis er dette en «tohånds»-mobil. Skjermen er helt flat, mens baksiden er avrundet der den bøyer seg opp mot skjermen. Det gjør telefonen god å holde i.

LES OGSÅ: Slik får du raskere PC

Trippelkameraet stikker noe ut på baksiden, men er plassert på midten slik at telefonen likevel ligger stødig på et flatt bord. Den store skjermen dekker nesten hele forsiden. Selv om designet ikke er veldig forskjellig fra andre moderne smartmobiler, så har mobilen et moderne design og byggekvaliteten virker for å være god.

<b>ONEPLUS 7T:</b> Kameralinsene er samlet på baksiden i en sirkel som stikker noen millimeter ut fra baksiden.
ONEPLUS 7T: Kameralinsene er samlet på baksiden i en sirkel som stikker noen millimeter ut fra baksiden. Foto: OnePlus
<b>STOR SKJERM:</b> Den lange og smale skjermen på OnePlus 7T har fått en oppdateringsfrekvens på 90 Hz og støtte for HDR10+, noe som skal gi et mer behagelig bilde.
STOR SKJERM: Den lange og smale skjermen på OnePlus 7T har fått en oppdateringsfrekvens på 90 Hz og støtte for HDR10+, noe som skal gi et mer behagelig bilde. Foto: OnePlus
<b>ONEPLUS 7T:</b> Skjermen er helt flat og baksiden er kun buet inn mot skjermen. Kameralinsene stikker litt ut, men telefonen ligger likevel stabilt om du bruker den liggende flatt mot et bord.
ONEPLUS 7T: Skjermen er helt flat og baksiden er kun buet inn mot skjermen. Kameralinsene stikker litt ut, men telefonen ligger likevel stabilt om du bruker den liggende flatt mot et bord. Foto: OnePlus

Rask oppdatering

Skjermen er et av de store høydepunktene med OnePlus 7T. Den har fått 90 Hz oppdateringsfrekvens, noe som skal bidra til et mer behagelig bilde for øyet. Skjermen er også sertifisert for HDR10+, som er en standard som skal gi bilder med mer dynamikk. OnePlus skriver også at de har forbedret programvaren med over 370 optimaliseringer for å lage en «ekstremt responsiv berøringsdesign», som det heter i en pressemelding.

Våre kontakter i OnePlus sier også at skjermen er laget slik at skjermens blå lys er redusert. Det blå skjermlyset er kjent for å være en faktor som gjør at vi blir mer våken når vi bruker mobilen før leggetid.

Skjermen har en lysstyrke på 1000 nits. Det skal gjøre skjermen mer brukbar i sterkt sollys. Skjermen er nydelig å bruke til video, men vi opplevde likevel at automatikken gjorde skjermen litt for mørk under «filmvisning» i et rom med dempet belysning.

Vi opplevde heller ikke at skjermen til OnePlus 7t var veldig mye bedre enn for eksempel iPhone 8 Plus når vi så på disse to skjermen i skarp vintersol.

LES OGSÅ: Test av trådløst overvåkningskamera med batteri

Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som...
Pluss ikon
Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som foregikk

OnePlus 7T: Ytelse en toppmobil verdig

Ytelsene til OnePlus 7T er en toppmobil verdig. I ytelsestesten AnTuTu slår den for eksempel Huawei 30 Pro med god margin. En ny ladeteknologi fra OnePlus, kalt Warp Charge 30T, gjør at man kan lade telefonen fra 0 til 50 prosent i løpet av 20 minutter og lade fra 0 til 100 prosent i løpet av en time, noe som skal være 23 prosent raskere enn tidligere.

Vi klokket batterilevetiden inn på 21 timer og 40 minutter, noe som er på linje med andre toppmobiler vi har testet.

Splitter nytt kamera

Det nye kameraet er den andre hovedattraksjonen på OnePlus 7T. Mobilen er utstyrt med et trippelkamera, der hovedkameraet har 48 megapiksels oppløsning. Lysfølsomheten på blenderen er f/1,6 og kameraet er utstyrt med en optisk bildestabilisator.

En egen makromodus lar deg ta bilder av objekter eller detaljer på kun 2,5 centimeters avstand. Kameraet har også en nattmodus, som tar veldig gode bilder under dårlige lysforhold. Kameraappen lar deg ikke fråtse i innstillinger, men automatikken ser ut til å fungere godt under de fleste forhold. Vi er stort sett godt fornøyd med testbildene vi tok med OnePlus 7T.

<b>GODT KAMERA:</b> Bildet til venstre er tatt med OnePlus 7T og det til høyre med den nå litt aldrende iPhone 8 Plus. Hvilket bilde liker du best?
GODT KAMERA: Bildet til venstre er tatt med OnePlus 7T og det til høyre med den nå litt aldrende iPhone 8 Plus. Hvilket bilde liker du best? Foto: Hallvard Lunde
<b>KAMERA:</b> Tre bilder som viser OnePlus 7T (de to bildene til venstre) og et bilde fra iPhone 8 Plus (til høyre). Bildet i midten er tatt med nattmodus på OnePlus 7T. 
KAMERA: Tre bilder som viser OnePlus 7T (de to bildene til venstre) og et bilde fra iPhone 8 Plus (til høyre). Bildet i midten er tatt med nattmodus på OnePlus 7T.  Foto: Hallvard Lunde

Konklusjon: OnePlus 7T

MAKRO: OnePlus 7T lar deg fotografere inntil 2,5 centimeter fra motivet.
MAKRO: OnePlus 7T lar deg fotografere inntil 2,5 centimeter fra motivet. Foto: Hallvard Lunde

OnePlus 7T er en interessant mobil. Den største utfordringen til OnePlus 7T er at andre toppmobiler, som Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10, kun koster en drøy tusenlapp mer.

Ok, så kan OnePlus 7T matche disse på mange områder, men OnePlus har ennå ikke samme status i Norge som de to andre Android-mobilene i Norge. OnePlus er fortsatt en relativt ukjent aktør.

OnePlus har heller ikke en historie der de senker prisene på produktene utover i produktets livssyklus, så du kan ikke forvente at telefonen faller mye i pris. Strategien til OnePlus er å starte noe lavere enn konkurrentene, men for så å holde prisene relativt stabilt.

Spesifikasjoner: OnePlus 7T

<b>ONEPLUS 7T:</b> Smartmobil med bra ytelse og gunstig pris.

OS: Android 10
Skjerm: 6,55 tommer
Oppløsning: 1080 x 2440 punkter, 402 PPI
Prosessor: Snapdragon 855+, åtte kjerner
Minne: 8 GB
Lagringsplass: 128 (og 256 GB, men den kommer ikke til Norge)
Kamera: 48 MP f/1,6, 12 MP f2,2 tele, 16 MP ultravide f/2,2
Batteri: 3800 mAh
Batterilevetid: 21t 40 min (testet)

PRIS OnePlus 7T: 6299 kroner

Annet: Ikke trådløs lading - skal være første mobil med Android 10.

Etter å ha testet telefonen en drøy uke, er det tre ting som gjør telefonen verdt å kjøpe. Det har god ytelse, den har en god skjerm og et bra kamera - alt til en relativt fornuftig pris. Et godt kjøpt altså.

LES OGSÅ: Test av hodesett med støykansellering - Sennheiser Momentum 3 Wirless

Vår vurdering: OnePlus 7T

PLUS: Kamera, ytelse, design, pris
MINUS: OnePlus er fortsatt et «ukjent merke i Norge, har nok mer å gå på når det kommer til bildekvaliteten for å matche de beste

Karakter: 5 |