Test av Lenovo Yoga S730 (2018)

Liten, lett og lekker

Lenovo Yoga S730 er en liten, lett, og relativt kraftig PC til en overkommelig pris.

<b>SOLID:</b> Lenovo Yoga S730 er en lett, liten og solid bærbar PC.
SOLID: Lenovo Yoga S730 er en lett, liten og solid bærbar PC. Foto: Hallvard Lunde
Først publisert Sist oppdatert

Lenovo Yoga S730 er en kompakt og lekker PC. Selv om den bruker Yoga-navnet, kan skjermen ikke brettes helt rundt egen base slik vi ofte har sett på andre Yoga-modeller.

Yoga S730 kan legges helt flatt, men her kan du ikke sette den i telt-modus eller bruke den som et forstørret nettbrett ved å brette skjermen rundt basen.

På Yoga S730 har Lenovo brukt aluminium stort sett over alt på kabinettet, noe som bidrar til å gi Yoga S730 en solid premiumfølelse. Skjermlokket er vridningsstabilt og har ikke mye svikt når vi utsetter lokket for litt press.

Tastaturet har et «øy-design» med god plass mellom de relativt flate tastene som har kort, men presis vandring. Det gjør at Yoga S730 er en kjapp og effektiv «skrivemaskin» til alt fra å svare på korte e-poster til lange dokumenter.

Personlig kunne vi tenkt oss at tastene satt litt tettere, men det handler litt om personlig smak og litt om tilvenning.

Spesifikasjoner: Lenovo Yoga S730 (2018)

OS: Windows 10
Skjerm: 13 tommer, 1980 x 1020
Prosessor: Intel Core i7 eller i8 8. generasjon
Grafikk: Intel UHD 620 Graphics
Minne: 8 eller 16 GB DDR3
Lagring: 128GB til 1TB PCIe SSD
Porter: 2x USB-C 3,1 gen. 2, 1x USB-C gen. 1
WiFi: 802.11 AC 2x2
Bluetooth: Ja
Størrelse: 307 x 210 x 11,9 mm
Vekt: 1,1 kilo

Treg PC? Slik får du raskere PC med et velfungerende Windows

Stor nok skjerm

Skal man kjøpe bærbar PC i dag, står valget ofte mellom en skjerm på 13 tommer versus en på 15 tommer.

Mange synes 13 tommer blir i minste laget. Spesielt om man liker å kunne ha flere vinduer side om side når man jobber.

Personlig heller vi ofte mot store skjermer, men i tilfellet Yoga S730 så fungerer den 13,3 tommer skjermen svært bra. Formatet på Yoga S730 nærmer seg 3:2, slik man finner på for eksempel Huawei MateBook X Pro.

Skjermstørrelsen og formatet gjør at vi opplever skjermen på Yoga S730 som stor nok, samtidig som man får en liten og kompakt bærbar PC.

Test av Huawei Mate 20 Pro. Telefonen som gir deg lyst til å skifte fra iPhone til Android.

Kun USB-C

Lenovo Yoga S730 er kun 11,9 mm tykk og den veier kun 1,1 kilo. Det må gå ut over noe. I tilfellet Yoga S730 er det gjort noen valg når det kommer til porter. Her har du kun tre USB-C-porter å velge mellom.

Det betyr at du trenger et godt utvalg av overganger og adaptere. Du trenger minimum HDMI til USB-C og du trenger trolig USB-A (hun) til USB-C (han).

<b>KOMFORTABEL:</b> Tastaturet har fått et øy-layout og har taster med kort vandring, men som er presise å skrive på.
KOMFORTABEL: Tastaturet har fått et øy-layout og har taster med kort vandring, men som er presise å skrive på. Foto: Hallvard Lunde

Kraftig

Vår test-PC er utstyrt med nyeste generasjon i7, 16 GB minne og en rask M.2 SSD. I sum gjør det Yoga S730 til en kjapp PC som fungerer svært godt til moderate til kraftige arbeidsoppgaver.

Selv om Yoga S730 på ingen måte er tenkt brukt som en gaming-PC, vil den også kunne fungere med moderat suksess på flere spill. Den spiller uanstrengt 4K-materiale og den blir aldri spesielt varm når vi stresstester PC-en med høy belastning over tid.

<b>USB-C:</b> Du får kun tre USB-C-porter på Lenovo Yoga S730, det gjør at du må ha overganger til HDMI og "vanlige" USB-kabler.
USB-C: Du får kun tre USB-C-porter på Lenovo Yoga S730, det gjør at du må ha overganger til HDMI og "vanlige" USB-kabler. Foto: Hallvard Lunde

Konklusjon

Lenovo Yoga S730 er en rimelig inngangsbillett til premium-nivået av bærbare PC-er. Her får du en solid bygget PC med nok kraft til en relativt fornuftig pris.

Vår test-PC får du kjøpt til cirka 13.500 kroner. Går du ned til en i5-prosessor og en litt mindre harddisk, så vil du kunne kjøpe Yoga S730 til under 10.000 kroner.

For mange vil den største utfordringen være at PC-en kun har USB-C-porter. Det vil skape «fuss» hver gang du skal koble til en projektor, koble til en ekstern skjerm og hver gang du skal lade din iPhone via PC-en og du har glemt overgangen hjemme.

Vår vurdering

PLUSS: Design, vekt, god ytelse

MINUS: Kun USB-C-porter (ulempe for noen)

TERNINGKAST: 5