TEST: Huawei Watch GT

Smartklokke med imponerende batterilevetid

Huawei Watch GT imponerer med å være en brukervennlig krysning av smartklokke og aktivitetsarmbånd - og med svært god batterilevetid.

<b>SMARTKLOKKE: </b>Huawei Watch GT er litt smartklokke og litt treningsklokke.
SMARTKLOKKE: Huawei Watch GT er litt smartklokke og litt treningsklokke. Foto: Hallvard Lunde
Først publisert Sist oppdatert

Testen av nyeste Huawei Watch GT 2 Sport Edition finner du her.

TEST: Huawei Watch GT er en spennende nykommer på smartklokkemarkedet. Selv om Watch GT ikke er like «smart» som for eksempel Apple Watch Series 4, så har Watch GT mange av funksjonene som definerer en smartklokke. Den har dessuten mange av funksjonene som man finner i en treningsklokke.

Lite app-støtte

Smartklokke-funksjonene på Watch GT inkluderer varsler og meldinger fra mobilen på klokkeskjermen. Klokken har et begrenset utvalg av apper som vi kan telle på én hånd, som vær, kompass, barometer og stoppeklokke.

Watch GT kan heller ikke by på et stort økosystem av apper og tjenester man kan koble seg til, slik tilfellet er for nevnte Apple Watch og aktivitetsklokkene fra Fitbit.

Foreløpig begrenser Watch GT seg til å dele data med Apples egen Helse-app, Up by Jawbone og MyFitnessPal om du har en iPhone. Har du en Android-mobil, så er det Google Fit og MyFitnessPal som er tilgjengelig av tredjepartssystemer.

LES OGSÅ: Ørepluggene har batteri nok til fire marathon

Huawei Watch GT mangler kobling til populære apper som Endomondo og Strava. En viktig forklaring på den manglende støtten fra tredjepartsapper, er nok primært at Huawei har valgt bort Android Wear som operativsystem og heller valgt å lage sitt helt egne operativsystem, Lite OS, for Watch GT.

<b>SUPER SKJERM: </b>Watch GT (midten) har en fantastisk skjerm som er både skarp og lyssterk. Den kan lett måle seg både med skjermen fra Fitbit Ionic (venstre) og Apple Watch Series 4 (høyre).
SUPER SKJERM: Watch GT (midten) har en fantastisk skjerm som er både skarp og lyssterk. Den kan lett måle seg både med skjermen fra Fitbit Ionic (venstre) og Apple Watch Series 4 (høyre). Foto: Hallvard Lunde

For å synkronisere data, bruker Watch GT Huaweis egen helse-app. Denne appen gjør bare det mest nødvendige og er kanskje det svakeste punktet for Watch GT.

Selve Huawei Helse-appen ser ut til å fungere noenlunde likt på iOS og Android.

Trening for nybegynnere

Men, med mindre aktivitetsklokken du ønsker å kjøpe må støtte en spesiell app, så betyr kanskje ikke eksterne apper så mye. For Watch GT har en hel del å by på når det kommer til trening. Kanskje spesielt for deg som ønsker å begynne å trene eller ønsker å bli litt mer aktiv.

For det første har klokken kontinuerlig pulsmåling, slik alle moderne treningsklokker/aktivitetsarmbånd må ha i dag.

Klokken har også en rekke treningsaktiviteter du kan starte manuelt når du skal trene. Alt fra å gå, løpe, svømme, klatre og løpe på sti for å nevne noen. Den skiller også på aktiviteter inn og ute, slik at GPS-en ikke aktiveres om du løper, går eller svømmer innendørs. Du kan selv velge mål for hver aktivitet, som distanse eller tid.

Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som...
Pluss ikon
Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som foregikk

LES OGSÅ: Test av Huawei Mate Pro

Viser pulssone

Når du har startet en trening, vil du se vitale data på skjermen. Her likte vi spesielt godt funksjonen der fargekoder og tekst viser om du er i pulssonen for fettforbrenning, aerob sone eller om du er over i «ekstrem»-sone, som er høy puls.

Dette er en funksjon som gjør det lettere å trene riktig. En ulempe er at du ikke selv kan redigere de ulike treningsformene og det mangler kategorier som langrenn, styrke og trening i sal for å nevne noen. Her må du bruke kategorien «annet», som blir litt upresist om man trener aktivt.

Klokken og appen har også treningsprogram, slik at du kan sette deg mål som du ønsker å nå. Da vil appen lage en treningsplan for deg. Det er en super funksjon som kan hjelpe mange i gang med treningen. Et minus er at appen ikke er spesielt brukervennlig og pedagogisk når det kommer til å sette opp en treningsplan som inkluderer mer enn én treningsøkt.

Ok pulsmåling

Pulsmålingene på Watch GT fungerer stort sett slik vi er blitt vant med fra klokker med pulsmålere. Nøyaktigheten er ganske god, men ved raske pulsendringer blir klokkene hengende noe etter. Det gjelder både ved stigende og synkende puls. Vi har sammenlignet Watch GT med data fra Fitbit Ionic og bruk av pulsbelte mot Endomondo. Konklusjonen er at for en vanlig mosjonist eller en nybegynner, så fungerer Watch GT helt greit. De fleste til trolig ha mer nytte av å vite pulssonen, slik Watch GT enkelt og visuelt viser ved farger, enn om den nøyaktige pulsen er 124 eller 127 slag per minutt. For alle som driver aktivt, så finnes det andre og mer nøyaktige og avanserte alternativer.

Nyttig søvnanalyse

<b>OVERSIKT: </b>Ved å sveipe fra høyre mot venstre, får man informasjon om blant annet dagens aktiviteter.
OVERSIKT: Ved å sveipe fra høyre mot venstre, får man informasjon om blant annet dagens aktiviteter. Foto: Hallvard Lunde
<b>PULSMÅLING:</b> Klokken måler kontinuerlig pulsen din - og varsler om noe er unormalt.
PULSMÅLING: Klokken måler kontinuerlig pulsen din - og varsler om noe er unormalt. Foto: Hallvard Lunde

Sover du med Watch GT på armen, får du hver morgen en analyse av hvor godt du har sovet. For eksempel forteller den at det å legge seg 00:38 er litt sent. Appen gir også en poengsum på nattesøvnen og den analyserer elementer som hvor ofte man er våken, pustekvalitet og den forteller deg om du er «normal» innen kategorier som «lett søvn», «REM-søvn» og «Dyp søvn». Har du for eksempel for lite «REM-søvn, får du konkrete tips til hvordan du kan forbedre søvnkvaliteten din. Sammenlignet med Fitbit Ionic, så målte Watch GT noen ganger lengre søvntid. Forskjellen ligger i at Fitbit påstår vi har vært våkne i den tiden Watch GT sier vi sov. Her er nok Fitbit nærmere sannheten enn Watch GT, som trolig ikke fanger opp min aktive bruk av «slumrefunksjonen» på vekkerklokka like godt som Fitbit.

LES OGSÅ: Test av liten og lekker bærbar PC

Imponerende batterilevetid

Batterilevetiden på Huawei Watch GT er imponerende. Selv sier Huawei 14 dager, men i vår test har vi estimert den til minst 10 dager selv ved aktiv bruk til logging av trening og gåturer hver dag. Batterilevetiden vil avhenge av bruken, men 10-14 dager er uansett svært bra! Skrur du av GPS-en, så lover Huawei deg en batterilevetid på 30 dager!

Lekkert design

SPESIFIKASJONER:
Huawei WATCH GT

OS: Lite OS (Huawei)
Skjerm: 1,39 tommer, AMOLED
GPS: Ja
Søvnmåling: Ja
Automatisk aktivitetssporing: Nei
Bluetooth: Ja, 4.2 BLE
Sensorer: Aksellerometer, gyro, magnetometer, pulsmåling, lyssensor, barometer
Batterilevetid: Opptil 14 dager
Vanntett: Ja, 5 ATM
Vekt: 46 gram
Størrelse. 46,5 x 46,5 x 10,5 mm

Pris: 2.490 kroner

Designen på Watch GT er lett å like. Til tross for en moderat pris, ser Watch GT ut som en vanlig (herre)klokke, den har en flott, fargerik og lyssterk OLED-skjerm og tydelige knapper man lett betjener – også med hansker. Klokken er maskulint utformet og vi tipper den blir en smule for «mandig» for de fleste kvinner.

De tydelige knappene er vi godt fornøyd med, men de har en tendens til å henge seg fast i jakkeermet og starte uønskede hendelser, som å forsøke å starte en treningsøkt eller at den slår på skjermlåsen på klokken.

Til tross for noen begrensninger, er Huawei Watch GT et godt valg for alle som vil ha en enhet som både er litt smartklokke og litt aktivitetsarmbånd. Vi gir Huawei Watch GT en sterk firer på vår terning.

VÅR VURDERING

PLUSS: Pris, design, skjerm, brukervennlig, treningsprogram

MINUS: Litt enkel app, få tredjepartskoblinger, ikke NFC/betaling, savner et «alltid på»-modus

Karakter: 4 av 6 |