Lenovo Smart Display

Sniktitt på fremtiden

Bare venn deg til tanken først som sist: I fremtiden vil du snakke til maskiner.

<b>ENKEL VIDEOSAMTALE: </b>Det er superenkelt å ringe med Google Smart Display, men likevel vi føler oss litt som han med den første telefaksen.
ENKEL VIDEOSAMTALE: Det er superenkelt å ringe med Google Smart Display, men likevel vi føler oss litt som han med den første telefaksen. Foto: Lenovo
Sist oppdatert

Lenovo Smart Display er en videreutvikling av smarthøyttaleren. Der du før kun hadde en talebasert tilbakemelding fra den digitale assistenten, får du med smartskjermen også en visuell tilbakemelding. Lenovo Smart Display er med andre ord i samme klasse som Google Nest Hub, som vi har testet tidligere. Det som skiller disse to, er at førstnevnte har større skjerm, innebygd videokamera og en noe hvassere høyttaler.

LES OGSÅ: Verdens 10 raskeste tog

<b>KAMERA:</b> Har du kompatible webkamera i huset, som fra Nest, kan du be om live videovisning på Lenovo Smart Display. En funksjon som for øvrig ikke virket etter at vi byttet fra engelsk til norsk meny.
KAMERA: Har du kompatible webkamera i huset, som fra Nest, kan du be om live videovisning på Lenovo Smart Display. En funksjon som for øvrig ikke virket etter at vi byttet fra engelsk til norsk meny. Foto: Lenovo

Stor skjerm og videokamera

Det er skjermen og videokameraet som er de to store «killer»-funksjonene her. Den 10,1 tommer store skjermen er nyttig når du spør om været, ber om nyheter fra ulike kilder, og ikke minst til videoer fra YouTube.

Et videokamera er også bra, men her butter det litt. For å kunne ringe noen via smartskjermens videotelefon, må man nemlig bruke tjenesten Google Duo. Det er dette som gjør at vi føler oss litt som han som kjøpte den første telefaksen: Hvem pokker skal vi ringe til?

Google Duo?

Vi fant ingen nær familie, venner eller bekjente som sto listet som Duo-bruker. Til sist fikk vi overtalt et familiemedlem til å laste ned Google Duo til mobilen, slik at vi kunne teste tjenesten.

Og det er en snedig opplevelse å kunne si «Hei Google, ring Petter», før du sekunder senere har vedkommende på skjermen mens du selv kan fortsette å røre i gryta. Lyden på tjenesten er god, men «Petter» klagde på at bildet av meg var litt kornete. Vi hadde satt stor pris på om vi selv kunne valgt plattform for videotelefonitjenesten, som for eksempel Facebook Messenger eller kanskje til og med Facebook, men det er nok beslutninger som Lenovo ikke rår over.

LES OGSÅ: Han har flest kamper i Englands øverste divisjon

Appen kan bli bedre

Det aller meste av oppsett og innstillinger til Lenovo Smart Display skjer via appen Google Home. Den er enkel, men likevel ikke spesielt brukervennlig. Her har Google en jobb å gjøre. Ting må bli mer logisk, mer organisert og mer automatisert.

Pyntet med parkett

Designet til Lenovo Smart Display er pent. Fronten er dekket av skjerm, det svarte feltet rundt skjermen og av høyttaleren. På baksiden har Lenovo lagt «parkett», som gir en nokså organisk følelse til tross for at det er laget av et kunstmateriale. Vi liker også at smartskjermen kan brukes på høykant, selv om det gir mest mening å bruke den i «landskaps-
modus».

Konklusjon

Skal vi oppsummere Lenovo Smart Display i et par korte setninger, må det bli at den har en god skjerm, ok lyd, bra design og er en type produkt som man gradvis blir mer og mer vant til å bruke.

Og; vi må innrømme at denne typen smartskjermer vokser på oss.

Parallelt med testingen av Lenovo Smart Display, har vi også brukt Google Nest Hub. Det fine er at de faktisk utfyller hverandre. Og som vi skrev da vi testet sistnevnte: Ja, vi vil ha en i hvert rom. Hva Lenovos smartskjerm angår, er den så stor at vi klarer oss med en på kjøkkenet.

FAKTA: Lenovo Smart Display

Type: Smartskjerm
Assistent: Google Assistant
Skjerm: 10,1 tommer, IPS
Oppløsning: 1920 x 1200
Kamera: Ja, 5 MP
Video: 720p oppløsning
Lyd: 2x 2 tommer 10 watt + passivt element
Mikrofoner: 2 x 2
Laveste nettpris: 2490 kroner

På soverommet og i en del andre rom ønsker nok få av oss å installere enheter med kamera. Og ja, både mikrofon og kamera kan fysisk skrus av.

PS! Med Google-baserte smarthjem-enheter i flere rom, kan du kringkaste meldinger til alle enhetene samtidig. Perfekt når man skal vekke folk eller rope "Nå er det middag!".

Vår vurdering

PLUSS: Design, skjerm, ok lyd

MINUS: Google Home-appen kan bli mer brukervennlig, noe rusk med kameravisning ved endring fra engelsk til norsk meny

KARAKTER: 5 |

Denne saken ble første gang publisert 06/08 2019, og sist oppdatert 06/08 2019.

Les også