FireTV

Netflix og HBO får ny rival

Her er Amazons TV- og spillboks.

Foto: (Skjermbilde fra "House of Cards".)
Publisert

Ryktene om at Amazon skulle kaste seg inn i konsollkrigen, og at de hadde utviklet verdens styggeste håndkontroller, viste seg i dag å være sanne. Det er derimot ikke en dedikert spillmaskin vi får her, men en TV-boks med spillmuligheter.

Boksen har fått navnet FireTV, er Android-basert, og prislappen er på hyggelige koste 99 dollar (ca. 600 kr.). Skal man spille kan man kjøpe en egen dedikert spillkontroller til 40 dollar utenom, men det skal også være mulig å bruke fjernkontrollen eller en egenutviklet app som kontroller.

I USA vil FireTV blant annet ha film- og TV-tjenester som Netflix, Amazon Instant Video og Showtime Anytime, i tillegg til musikktjenestene Pandora, iHeartRadio og TuneIn. Det ser derimot dessverre ikke ut til at den har HBO Go ved lansering.

FireTV har en Qualcomm firekjerners prosessor på 1,7 Ghz, 2GB med minne, 8 GB lagringsplass og en dedikert grafikkprosessor. Dette kan ikke måle seg med hverken Playstation 4, Xbox One eller Wii U, men det er mer enn nok kraft til å kjøre alle mobilspill som er lansert til nå. For filmelskerne har den dessuten mulighet for 1080p-streaming og Dolby Digital surround-lyd via HDMI.

Det første ekslusive spillet til TV-boksen ble også lansert i dag, nærmere bestemt Sev Zero. Spillet ser ut til å være en hybrid mellom et tower defence-spill og et førstepersons skytespill, og det ser overraskende pent ut i lanseringstraileren. I tillegg viste Amazon fram en egen Minecraft: Pocket Edition-versjon, og i reklameringen hintes det også om The Walking Dead-serien.

FireTV kan allerede bestilles i USA, men noen lanseringsdato for Norge kom de selvfølgelig ikke med. Og vi holder ikke akkurat pusten heller...

Få med deg Sev Zero-traileren:

Denne saken ble første gang publisert 03/04 2014.

Les også