Plantronics BackBeat Go 3
Trådløs minimalisme
BackBeat Go 3 er laget for å sitte godt i øret - og låte bra. Stemmer det?
BackBeat Go 3 er tredje generasjon trådløse Bluetooth øretelefoner fra Plantronics. En leverandør som nok er mest kjent for sine trådløse handsfriløsninger for det proffe markedet, enn for lydprodukter til kresne forbrukere. BackBeat Go er et lite og lett i-øret hodesett der ørepluggene er koblet sammen med en ledning som skal ligge bak nakken. Her er det ingen kabler til mobilen. Nakkekabelen er gummiert og relativt «trå», slik at vi aldri opplevde at det var fare for at den skulle skli av nakken av seg selv. Batteri og øvrig «teknologi» sitter i selve ørepluggene. Plantronics har klart å lage et lett og balansert produkt, som vi aldri opplevde som ubehagelig selv etter mange timers bruk.
Ved første gangs bruk, så går hodesettet automatisk i paringsmodus for Bluetooth mot mobilen. Oppsettet er enkelt og det er enkelt å koble hodesettet mot flere mobiler.
Les også: Test av Sony Xperia X
Riktig passform er viktig
Formen på selve ørepluggen til BackBeat Go 3 er laget for å trenge lengst mulig inn i øregangen. Ørepluggene har også fått en liten gummibøyle, som skal bidra til at ørepluggene aldri faller ut. Ifølge Laura Mills i Plantronics, fikk ingeniørene i oppgave å først lage et sett øretelefoner som skulle sitte fast og godt i øret under alle forhold. Deretter skulle de sørge for at lyden skulle være den aller best.
Spesifikasjoner: BackBeat Go 3
- Type: i-øret
- Bluetooth: Ja, A2DP, AVRCP, Wideband audio, HFP, HSP
- Batteri: Opp til 6,5 timer
- Batteri ladeetui: Opp til 13 timer
- Ladetid: Opp til 2,5 timer
- Rekkevidde: Opp til
- Vekt: 19 gram
Resultatet av dette er altså blitt BackBeat Go 3. Under presentasjonen av BackBeat Go 3 stresset Plantronics også at vi måtte teste øretelefonene med de ulike tuppene (lite, medium og stor). Årsaken er at menneskeørene er forskjellige og det kan også være forskjell på høyre og venstre øret til en person.
Vi startet med mediumversjonen som sitter på som standard. Her låt BackBeat Go 3 flatt og uinspirerende. Vi skiftet til «small». Da ble alt mye verre. Her føltes det som om både bassist og trommis hadde tatt seg en fridag. For makan til elendig lyd er det lenge siden vi har hørt fra et par øreplugger som dette.
Les også: Årets smarteste mobilkjøp?
Grei lyd
Deretter skiftet vi til «large» og her ble ting mye bedre. Nå var både trommis og bassist på plass bak instrumentene og bidro til en langt bedre lydopplevelse. Verdt å merke seg er at vi måtte jobbe litt i starten for å få ørepluggene til å sitte godt og behagelig. Når vi først hadde knekt koden for hvordan ørepluggene best satt godt i fast i våre ører, kunne vi bruke dem over lengre perioder uten ubehag. Vi opplevde heller aldri at de falt ut av seg selv. Verdt å merke seg er at vi måtte relativt hyppig trykke ørepluggene på plass under bevegelse, for eksempel når vi gikk. Her har Plantronics fortsatt en vei å gå.
Når ørepluggene sitter godt plassert i øret, så hindrer de også mye ekstern støy i å trenge inn i øret (en slags passiv støydemping). I tillegg er man avhengig av at ørepluggene tetter godt for å få optimal lyd ut av dette hodesettet. Når alle disse faktorene var på plass, opplevde vi at BackBeat Go 3 spilte balansert og godt. Vi savnet likevel mer trøkk i bassen og vi skulle gjerne hatt mer volum, så det er greit å vite at denne typen i-øret hodetelefoner har sine begrensninger. På den positive siden opplevde vi aldri at hodesettet vrengte seg på dype basslåter. Vi erfarte også at hodesettet leverte en klar og tydelig diskant og selv på innfløkte rappelåter var det mulig å få med seg mye av teksten.
BackBeat Go 3 har også en mikrofon, så du kan fint bruke den til mobilsamtaler. Her synes vi likevel ofte at denne typen «tette» øretelefoner gjør det litt rart å snakke, men det er nok kanskje bare en vanesak.
Les også: Smarte øreplugger for musikk og mobilsamtaler
Smart lader
BackBeat Go kommer i to versjoner. En der du kun får med selve øretelefonene og et annet der du får med en oppbevaringspose med en integrert nødlader. Denne nødladeren har nok kraft til å lade hodesettet ditt opp to ganger. Siden hodesettet er ubrukelig om det ikke har strøm, så trenger du et sted der du kan både oppbevare og lade øretelefonene på en smart måte. Versjonen med nødladeren inkludert, koster 300 kroner mer, men det vil du raskt finne ut er en god investering. Ladeetuiet vil gi deg opp til 13 timer ekstra lyttetid.
Batterilevetiden på BackBeat Go 3 er oppgitt til 6,5 timer, noe som stemmer ganske bra med våre erfaringer i testperioden.