Test av LG G5
Legomobilen
LG er en toppmobil som du nå får til en gunstig pris. LG G5 er også modulbasert og du kan blant annet utvide kamerafunksjonaliteten.
LG har blitt mobilprodusenten som tør prøve nye ting, som selvreparerende overflater, bøyde mobiler og de har flyttet knappene til mobilens bakside. I vår kom de med LG G5. En toppmodell med en vri. Det var nemlig verdens første modulbaserte mobil.
Ved et enkelt grep skulle man kunne gi telefonen nye egenskaper, som bedre kamerafunksjonalitet og flere og bedre lydegenskaper. Nå har vi omsider fått testet LG G5 med en slik modul.
LG G5 er også den første metall-mobilen fra LG på mange år og vi har ingen problemer med å like den slanke og stilige utformingen.
Den store skjermen på hele 5.3 tommer går nesten fra kant til kant, noe som bidrar til det stilige og elegante uttrykket.
Spesifikasjoner: LG G5
- OS: Android
- Skjerm: 5.3 tommer
- Oppløsning: 2560 x 1440 punkter, 554 PPI
- Prosessor: 2,1 GHz, Quad Core
- RAM: 4 GB
- Lagringplass: 32 GB
- Minnekort: Ja, microSD
- Kamera I: 16 MP
- Ansiktskamera: 8 MP
- 4G: LTE Cat 9 450/50 Mbps
- WiFi: 802.11 ac/a/b/g/n
- Batteri: 2800 mAh
- Størrelse: 73,9 x 149,4 x 7,7 mm
- Vekt: 159 gram
- Annet: USB-C, modulbasert
Skjermen har god oppløsning, selv om LG ikke har gått for 4K-oppløsning. Skjermen har fine farger, godt kontrastnivå og fremstår generelt som en meget god skjerm.
Ytelsene til LG G5 er en toppmobil anno 2016 verdig. Den legger seg helt oppe sammen med mobiler som Samsung Galaxy S7 og HTC 10. Batterilevetiden er også svært god. Faktisk den beste vi har målt på en stund. Hele 13 timer og 26 minutter klokket vi inn på vår batteritest.
Hva så med modulene? Vi testet Cam Plus-modulen, som i praksis er et slags kameragrep til mobilen. Grepet er raskt å bytte. Det tok oss et knapt minutt å bytte ut standardpluggen i bunnen av mobilen med kameragrepet. Da inkluderer vi tiden det tok for mobilen å restarte. Kameragrepet gjør mobilen litt klumpete, så dette er ikke noe du bruk til vanlig. Kun når du skal ut for å ta bilder.
Funksjonsmessig gir kameramodulen deg tilgang til en dedikert kamaerknapp, modushjul og en opptaksknapp. Hvorvidt dette er en revolusjon er vi i tvil om. Det er kult og litt praktisk i starten, men dessverre for LG tror vi «folk flest» ikke gidder å demontere mobilen for å få noen ekstra knapper.
I vårt tilfelle fikk vi heller aldri Cam Plus til å virke. Modulen ville aldri snakke med mobilen vår og vi ga etter hvert opp den litt klumpete modulen og fokuserte på selve mobilen.
LG G5 har også en artig kameraløsning. Det har nemlig ikke bare ett, men to frontkamera. Et normalt kamera og et vidvinkelkamera. Disse kan brukes litt omhverandre – eller sammen for å skape morsomme bildeeffekter. Fotoappen til LG synes vi er bra og den byr på mange manuelle innstillinger og en del nyttige og morsomme effekter. Det er verdt å merke seg at vidvinkelkameraet kun har 8 megapiksels oppløsning, mens normalkameraet har 16 megapiksels oppløsning. Bildekvaliteten LG G5 leverer er godkjent, men når ikke helt opp til de aller beste i klassen. Tokameraløsningen øker imidlertid underholdningsfaktoren et par hakk.