Fitbit Flex 2
Skjermfri over dørstokkmila
Fraværet av skjerm er det beste og det verste med aktivitetsarmbåndet Fitbit Flex 2.
Aktivitetsarmbåndene har tatt verden og Norge med storm. I år ligger det trolig et stort antall aktivitetsarmbånd under norske juletre på julaften. Mange av disse kommer til å være fra Fitbit og mange kommer til å være den skjermløse Fitbit Flex 2.
Designfokus
Fitbit Flex 2 er så tynt og lett at man nesten ikke merker at man har det rundt håndleddet. Flex 2 består av et tynt gummiert armbånd og en avtagbar «bit» som kan tas ut når den må lades eller man ønsker å flytte den over til noe av det mer eksklusivt utseende tilbehøret Fitbit tilbyr, som armbåndet «Bangle» og kjedet «Pendant». Både «Bangle» og «Pendant» finnes flere ulike versjoner fra enkle sølv- og bronselignende versjoner til en versjon i 22 karat gull. Fitbit Flex 2 er helt klart laget for å være mer et design- og livsstilsprodukt enn et hardbarka aktivitetsarmbånd.
Les også: Den beste ruteren akkurat nå? Test av Linksys EA9500
To armbånd
I esken følger det med to versjoner av standardarmbåndet, ett stort og et lite. Det gjør at Flex 2 bør passe de fleste – uavhengig av kjønn og omkrets rundt håndleddet.
Armbåndet festes ved hjelp av en knapp med to armer som skal trykkes gjennom de motstående hullene i remmen. Dette er en løsning vi ikke er veldig store tilhengere av, men med litt trening går det greit. Fra tidligere vet vi likevel at eldre og personer med nedsatt bevegelighet i fingrene kan slite litt med denne låsetypen.
Vi trenger nesten ikke nevne det, men igjen har Fitbit lansert en ny og proprietær lader til Fitbit Flex. Dette er en lite brukervennlig og lite miljøvennlig strategi. Roter du bort laderen, må du kjøpe en ny. Her kan du ikke bruke en standard mikro-USB-kabel.
Fitbit sier batteriet skal holde i fem dager. Det stemmer noen ganger, men andre ganger har vi måtte lade etter cirka fire dager. Her vil nok aktivitetsnivået og antall synkroniseringer påvirke resultater.
Klar for svømmehallen
Det som skiller Flex 2 fra Fitbits øvrige aktivitetsarmbånd er at det er klar for svømmehallen. Merk at det ikke er lansert som et vanntett armbånd, men som «Swim-Proof». Flex 2 logger automatisk en svømmeøkt på samme måte som den automatisk logger om du går, løper sykler eller bruker ellipsmaskin. Dette er en del av Fitbits SmartTrack-system som automatisk klarer å forstå at du beveger deg i et gitt mønster. Flex 2 kan også finne ut at du driver med andre aktiviteter, som tennis, fotball eller dans, men her klarer den ikke å kategorisere aktiviteten du utfører. Vi har ikke testet Flex 2 til svømming ennå.
Teller ikke etasjer
Fitbit Flex 2 logger mye, men etasjer er en av tingene dette armbåndet ikke logger og er en ting vi savner. Vi sammenlignet Flex 2 med Garmin Vivosmart HR+. Her ser vi at Fitbit jevnt over er raus når det kommer til skrittellingen. Den teller fra 13 til 50–60 prosent flere skritt enn Garmin på en vanlig dag. Fra tidligere tester vet vi at Garmin teller skritt nøyaktig, men konservativt mens vi har sett at vi slipper litt lettere unna med Fitbit når vi skal nå dagsmålet på 10.000 skritt. Føler du Flex 2 er for unøyaktig, kan du justere skrittlengden i appen.
Fitbit Flex 2 har heller ikke kontinuerlig pulsmåling, slik som for eksempel Fitbit Charge 2 eller Fitbit Blaze.
Spesifikasjoner: Fitbit Flex2
- Type: Aktivitetsarmbånd
- Skjerm: Nei, leddioder
- Automatisk aktivitetslogging: Ja, gåing, løping, sykling, svømming mm
- Vanntett: Svømmetett, ikke til dykking
- GPS: Nei
- Bluetooth: Ja, 4.0
- Batterilevetid: 4–5 dager
- Vekt: 20 gram
Når det kommer til søvnloggingen, så ser det ut som om Flex 2 treffer bedre enn Garmin Vivosmart HR+. Her logget Fitbit innsovning og oppvåkning ganske presist, mens Garmin tror vi faller i søvn tidligere enn det som faktisk er tilfelle.
Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.
Signaltolker
Fraværet av skjerm, gjør Flex 2 til et lite, diskret og behagelig aktivitetsarmbånd. Ulempen er at man ikke kan bruke armbåndet som klokke og man må bruke appen om man ønsker å se antall skritt. Det er også en liten utfordring å skulle tolke ulike lyssignal og vibrasjoner fra Flex 2. Selve Fitbit-enheten har fem lysdioder som kan lyse på ulike måter. For eksempel betyr en blå og fire hvite lysende dioder at du har et innkommende anrop. En gul diode og tre hvite betyr en stille alarm. En lilla diode og to hvite er en bevegelsespåminnelse, mens en blå og en hvit betyr at du har fått en tekstmelding. I praksis syntes vi disse signalene var mer plagsomme enn nyttige.