LG G3 D855

Superoppløsning

LG G3 hever grensen for oppløsning på mobilskjermer.

BAKKNAPPER: LG G3 har som forgjengeren alle fysiske knapper midt bakpå telefonen istedenfor på sidene.
BAKKNAPPER: LG G3 har som forgjengeren alle fysiske knapper midt bakpå telefonen istedenfor på sidene.
Først publisert Sist oppdatert
PLAST: LG G3 har et pent utseende, uten å være noen designbombe. Baksiden er av plast, men kjennes likevel solid.
PLAST: LG G3 har et pent utseende, uten å være noen designbombe. Baksiden er av plast, men kjennes likevel solid.

LG viste at de tok Android-markedet på alvor da de introduserte sin optimus-serie. De fikk også skryt for sin Optimus G som kom for to år siden, men for mange fremstår nok G2 kroneksemplet på hvor bra mobil LG egentlig kan lage.

Da er det ikke rart at G3 har vært etterlengtet. Spesielt siden Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 og HTC One M8 allerede er lansert.

Gode spesifikasjoner

G2 imponerte med sine spesifikasjoner når den kom, og var absolutt råest på markedet. Det er for så vidt G3 også, men ikke med like god margin.

Ser du bort ifra skjermoppløsningen så har du stort sett samme maskinvare som i Samsung Galaxy S5. Her får du en firekjerners prosessor på 2,5 GHz, 16 GB internminne og 2 GB RAM.

Skjønt G3 kommer også i en 32 GB versjon, og denne har 3 GB RAM, noe som setter den litt foran Galaxy S5. Det er dog 16 GB versjonen vi har testet.

Spesifikasjoner for LG G3

  • Operativsystem: Android 4.4.2
  • Skjermstørrelse: 5,5 tommer, True HD-IPS + LCD
  • Skjermoppløsning: 2560 x 1440 piksler, 534 ppt
  • CPU: SnapDragon 801 Quad-core 2,5 GHz
  • GPU: Adreno 330
  • Kamera: 13 megapiksler
  • Video: 4K, 30 bps
  • Sekundert kamera: 2,1 mp
  • Fotolys: Dual LED
  • Data: GPRS, Edge, 3G, 4G opp til 150 Mbps
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
  • Bluetooth: v4.0 med A2DP
  • GPS: aGPS, GLONASS
  • Radio: Stereo FM
  • NFC: Ja
  • Internminne: 16 / 32 GB
  • Minnekort: MicroSD opp til 128 GB
  • Mål: 14,63 x 7,46 x 0,89 cm
  • Vekt: 149 gram
  • Laveste nettpris:
    16 GB: 4690 kroner hos www.siba.no
    32 GB: 4979 kroner hos www.siba.no

Batteri

  • Kapasitet: 3000 mAh
  • Standby: 553 timer
  • Taletid: 21 timer
  • Avspillingstid for video (målt): 4:35 timer

Skikkelig høyoppløst skjerm

Det som virkelig skiller LG fra andre toppmobiler, er skjermen. Ikke bare balanserer den på grensen til storskjermmobilene med sine 5,5 tommer, men den har nesten dobbelt så høy oppløsning som de andre toppmobilene.

2560 x 1440 piksler fyller den 5,5 tommer store skjermen. Noe som gir en oppløsning på utrolige 534 ppt (punkter pr. tomme).

Til sammenligning gir Samsung Galaxy S5 deg 432 ppt, mens Apple iPhone 5S har 326 ppt.

Man kan jo spørre seg hva vitsen med å presse så høy oppløsning inn på en liten mobilskjerm egentlig er, kan man egentlig se forskjellen?

Vi skal ikke uttale oss om øyet faktisk ser individuelle piksler på G3 sin skjerm, men vi synes faktisk å merke en forskjell fra en vanlig full HD-skjerm.

Høyoppløste bilder og videoer ser uvanlig skarpt ut på skjermen, selv om du holder den så nært øynene du greier. Det gir nesten en 3D-effekt hvor det ser ut som at det ikke egentlig er en skjerm imellom deg og bildet.

Det skal dog sies at til daglig bruk vil du antagelig ikke merke stor forskjell fra en full HD-skjerm, og LG dytter nok her borti grensen for hva som er hensiktsmessig.

Vi synes også skjermen har fine farger og fungerer greit ute i sollys.

Skjønt innimellom fikk vi beskjed om at lysstyrken ikke kunne økes til 100% på grunn av varmeutvikling. I de tilfellene fikk vi likevel satt den opp til 90%, og forskjellen opp til 100% er ikke stor.

Kompakt tross skjermstørrelsen

Til tross for den store skjermen overrasker G3 positivt når det gjelder størrelsen. Den er bare noen millimeter bredere og høyere enn Samsung Galaxy S5, som bare har 5,1 tommer skjerm.

Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns
Pluss ikon
Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns

Den skiller seg heller ikke spesielt ut i størrelse fra andre toppmodeller som Sony Xperia Z2 eller HTC One M8.

Vi er dog ikke helt fornøyd med den buede baksiden. Det gjør det litt klønete å trykke på mobilen når den ligger flatt ned mot bordflaten.

KAMERA-APP: Kameraet til LG G3 har en oppløsning på 13 megapiksler. I tillegg kan du filme i 4K og lage saktefilm med 120 bilder i sekundet.
KAMERA-APP: Kameraet til LG G3 har en oppløsning på 13 megapiksler. I tillegg kan du filme i 4K og lage saktefilm med 120 bilder i sekundet.

Laserfokus

LG skryter av at kameraet har fått laser-autofokus og optisk bildestabilisator. Og vi må innrømme, det var sjelden det dukket opp uskarpe bilder på G3, verken på grunn av feilfokusering eller kamerarystelser.

Vi synes likevel den kunne vært en smule kjappere på utløseren, slik som HTC One M8. Men den er på ingen måte treg og ligger sånn ca. på samme nivå som Galaxy S5 og Xperia Z2.

Kameraet synes å utnytte oppløsningen på 13 megapiksler godt nok og gir fargesterke og skarpe bilder.

De doble LED-fotolysene gjør også en god jobb med å matche fargetemperaturen til omgivelsene.

Videofunksjonen på sin side byr på både filming i 4K-oppløsning, og saktefilm med 120 bps.

Vi mistenker LG for jukse litt med oppløsningen til saktefilmen. Selv om den oppgis til 720p, ser den pikselert ut. Det får oss til å tro at den egentlig filmes med litt lavere oppløsning også skaleres opp til 720p. Men saktefilm-effekten ser i allefall bra ut.

LASER: G3 har fått laserfokus. Det betyr at den ikke har store problemer med å stille skarpt under mørke forhold. De doble LED-lampene hjelper også til å matche fargetemperaturen i bildet.
LASER: G3 har fått laserfokus. Det betyr at den ikke har store problemer med å stille skarpt under mørke forhold. De doble LED-lampene hjelper også til å matche fargetemperaturen i bildet.

Videoene i 4K på sin side ser på ingen måte oppskalert ut. De er veldig skarpe, og gjør seg godt på G3 sin høyoppløste skjerm.

Noen irritasjonsmomenter

Et par småting som trekker ned inntrykket er at grensesnittet synes å ha blitt litt mer masete. Spesielt LGs såkalte SmartCards kan gå en på nervene innimellom. De er heldigvis enkle å deaktivere.

Vi opplevde heller ikke batteritiden som like god som på G2. Batteriet på 3000 mAh, like mye som på forgjengeren G2. Telefonen greier seg fint gjennom dagen, men vi merker at det tømmes fortere ved heftig bruk.

Her mistenker vi at QHD-skjermen må ta sin del av skylden. Spesielt siden G2 holdt i nesten 7,5 timer i filmavspillingstesten vår, mens G3 kastet inn håndklet etter 4,5 timer.

Du kan dog forlenge avspillingen ved å senke lysstyrken.

Trådløs lader

Verdt å nevne er det at du også får kjøpt en trådløs lader til G3 kalt WCD-100. Det er et enkelt lite stativ som du bare kan plassere telefonen på når du vil lade den.

TRÅDLØS: WCD-100 er en trådløs lader for LG G3. Den gjør lite ut av seg og fungerer utmerket. Prisen ligger på ca. 400 kroner.
TRÅDLØS: WCD-100 er en trådløs lader for LG G3. Den gjør lite ut av seg og fungerer utmerket. Prisen ligger på ca. 400 kroner.

Vi fikk sjansen til å prøve den under testen, og den fungerte utmerket for vår del.

Man kan jo diskutere hvor praktisk det egentlig er med en trådløs lader da man fortsatt ikke får tatt mobilen med seg rundt i rommet mens den lader, men man slipper i alle fall å fikle med noen ledninger.

Tross noen små irritasjonsmomenter er det ikke noe fare for at G3 vippes ned fra toppkarakteren. Dette er en bunnsolid mobil, med kraftig maskinvare og en fantastisk skjerm.

Les også:

Lommevennlig toppmobil

Lightroom på iPad

Slik sparer du strøm på iPhone