LG G Flex D955
Bøyd kraftpakke med 4K
LG G Flex er en toppmobil med bøy, og byr på både positive og noen negative egenskaper.
Det er en stund siden elektronikkprodusentene annonserte muligheten til å lage bøyde skjermer. Vi har allerede sett dette brukt på diverse flat-TV-er, men LG G Flex er den første mobiltelefonen med bøyd skjerm.
Hvorfor bøyd skjerm?
Men hva er meningen med å ha en bøyd skjerm?
Spør du LG vil de komme opp med flere forklaringer. Det skal både være mer naturlig å se på, mer ergonomisk å holde i hånden og gi bedre talekvalitet ved at mikrofonen kommer nærmere munnen når du holder den inntil ansiktet.
Det er grunn til å mistenke at den største grunnen til å lage en mobil med bøyd skjerm er på grunn av jippoen, en måte å skille seg ut på. Ikke at det er noe galt i det, det er alltid kult å ha en mobil med litt wow-faktor.
Vi helte mest mot jippo-forklaringen når vi tok G Flex i bruk, men måtte etter hvert innrømme at kanskje LGs forklaringer også hadde noe for seg.
Når du ser video og bilder på skjermen får du nesten litt kinofølelse. Det skal innrømmes at det er en svak kinofølelse. Man merker også at skrolling på nettsider ser litt mer naturlig ut når det går i en bue over skjermen.
Også når det kommer til ergonomi og samtaler merker vi en viss effekt. Vi vil ikke påstå at det er dramatisk annerledes enn å bruke en flat mobil, det føles bare en smule mer naturlig.
Som sagt er dette rimelig svake effekter av å ha en buet skjerm, ikke akkurat gode kjøpsargumenter. Den viktigste oppdagelsen var kanskje at den buede skjermen ikke førte til noen klare ulemper. Faktisk hindrer den at skjermflaten skraper ned i underlaget når den ligger med skjermen ned.
Praktisk
LG innførte et par praktiske egenskaper med toppmodellen G2, og Flex tar dem videre. Alle fysiske knapper sitter på baksiden, og du kan vekke telefonen bare ved å tappe to ganger på skjermen. Begge deler viste seg å være både praktisk og fornuftig da vi testet G2.
I tillegg har Flex fått funksjonene Quick Theater og Dual Window.
Quick Theater går ut på at du på låseskjermen drar to fingre fra hverandre istedenfor å bare dra en finger over skjermen. Da får du umiddelbart tilgang til mediainnhold som galleriet, videoavspilling og YouTube.
Dual Window er en multitaskingfunksjon hvor du kan ha to apper oppe på skjermen samtidig, men bare apper som støtter funksjonen. For eksempel kan du ha en YouTube-video spillende på toppen av skjermen, mens du surfer på nettet eller leser meldinger på nederste del.
De samme appene kan også skiftes mellom ved å dra tre fingre over skjermen. Slik kan du enkelt bytte mellom åpne (støttede) apper.
Answer Me funksjonen gjør at ringelyden automatisk skues ned når du løfter telefonen fra bordet, og samtalen automatisk blir besvart når du legger den inntil kinnet.
Spesifikasjoner for LG G Flex
- Operativsystem: Android 4.2.2
- Skjermstørrelse: 6 tommer
- Skjermoppløsning: 1280 x 720 piksler
- CPU: Snapdragon 800 2.26 GHz Quad core
- Kamera: 13 megapiksler
- Video: 1920 x 1080 piksler, 60 bps
- Sekundert kamera: 2,1 MP
- Fotolys: Ja
- Data: GPRS, Edge, 3G, 4G opp til 150 Mbps
- Wi-Fi: 802.11 b/g/n/ac
- Bluetooth: v4.0 med A2DP
- GPS: a-GPS og GLONASS
- Radio: Stereo FM
- NFC: Ja
- Internminne: 32
- Minnekort: Nei
- Mål: 16,05 x 8,16 x 0,79 cm
- Vekt: 177 gram
- Pris: 6349 kroner hos www.cdon.com
- www.lge.com
Batteri
- Kapasitet: 3500 mAh
- Standby: 720 timer
- Taletid: 15 timer
- Avspillingstid for video (målt): 16:12 timer
Selvreparerende bakside
LG G Flex har også fått oppmerksomhet for sin selvreparerende bakside, skjønt mange har nok trodd at denne er mer revolusjonerende enn den egentlig er. Det er snakk om at små skraper og riper vil forsvinne av seg selv, og dermed vil baksiden se nesten som ny ut uansett om den ligger å slenger i veska eller i lommen sammen med husnøklene.
LG er likevel påpasselig med å påpeke at baksiden på ingen måte er ripesikker. Får du en litt kraftigere ripe som går igjennom det selvreparerende belegget, vil ripen bli der, akkurat som på en vanlig overflate.
Vi måtte selvsagt prøve, og lgde en ripe bakpå med en binders. Det var ikke verdens styggeste ripe, men den var godt synlig.
Da vi fortsatt kunne se den etter et par minutter, var vi redd vi hadde skrapet for dypt, men litt senere var det ingen spor etter ripen vår. Det er kult.
Kraftig
Ser man bort fra den bøyde skjermen, så har G Flex også noe å by på i rene spesifikasjoner. Dette er nemlig en kraftig mobil i toppklassen.
Du får en firekjerners prosessor på 2,26 GHz, 2 GB RAM, 6 tommer stor skjerm, 13 megapiksel kamera og frontkamera i full HD, og 32 GB internlagring. Den har ikke plass for minnekort, så da kommer det sjenerøse internlagret godt med.
6 tommer kan nok føles for stort for noen, men det er også mange som setter pris på store skjermer.
Det som vil få flest til å stusse er at skjermen bare har 720p-oppløsning istedenfor full HD slik de fleste toppmobiler har i dag.
Akkurat hvorfor LG har valgt å gjøre det på den måten har vi ikke fått et godt svar på, men det kan hende det er for å holde kostnadene på en allerede veldig dyr mobil nede.
Skjermen oppleves på ingen måte lavoppløst, og OLED ser fort litt skarpere ut enn LCD. Sammenlignet med en 5 tommer full HD-skjerm syntes vi kanskje noen detaljer var litt mer ulne på G Flex, men uten at vi egentlig syntes vi mistet noen detaljer.
Du skal uansett studere bildet nært for å se det. Du vil nok oppleve en full HD-skjerm som litt skarpere, men vi hadde absolitt ingen problemer med skarpheten på Flex heller.
I ren ytelse ligger G Flex nært opp til resultatene vi fikk fra LG G2, og det er bare positivt. Spesifikasjonene ellers også ligner veldig på G2 sine, bortsett fra at G2 har full HD-skjerm og optisk bildestabilisator på kameraet.
Strømmonster
LG G2 hadde svært god batterilevetid. G Flex har et enda større batteri på 3500 mAh, og det merkes. Ofte hadde vi over halvparten av batterilevetiden igjen etter en dags bruk.
I tillegg knuste Flex alle andre mobiler vi har testet i filmavspillingstesten vår.
Den forrige rekkordholderen vår, Samsung Galaxy Note 3, holdt ut i 12 timer med 1080p-avspilling. G Flex nektet å gi seg før det hadde gått hele 16 timer. Det er imponerende, spesielt med tanke på skjermstørrelsen.
Det kan hende det at skjermen har litt lavere oppløsning enn LG G2 og Samsung Galaxy Note 3 hjalp den litt på veien. Vi konstanterer uansett at G Flex er et strømmonster uten like.
Filmer i 4K
Overraskende nok er LG G Flex i stand til å filme video i 4K-oppløsning. Altså 3840 x 2160 piksler.
Akkurat det har nærmest blitt undekommunisert fra LG sin side. Ikke nevnes det på hjemmesiden deres, og det ble heller ikke nevnt med et ord da mobilen ble lansert i Norge.
4K opptakene gjøres med 30 bilder i sekundet, og bitraten på videoen bikker 30 Mbps. Det betyr at du skal ha en passe kraftig maskin for å få avspilt videoene igjen uten hakking.
Vi sjekket opptakene på en dataskjerm med 4K-oppløsning, og skarpheten er påtakelig bedre enn i 1080p-opptaket. I 1080p kan du filme med 60 bilder i sekundet, så om du synes det er viktigere med jevne bevegelser så har du valget.
Kameraet er dog ikke spesielt god i scener med høy kontrast. Hvitt blir fort alt for hvitt, og skyggeområder gror fort igjen og blir sorte. Heldigvis kan du justere eksponeringen manuelt med inntil to blendere, og når eksponeringen treffer ser bildet slettes ikke verst ut.
Stillbildene har helt grei kvalitet. Bildene ser fine ut med lite korn på lave ISO-verdier. Ved ISO 800 er det tydelig at bildet har gått gjennom et støyfilter, men er fortsatt fullt brukbart.
Oppløsningen på 13 megapiksler gjør bildene svært skarpe. Men også her er det dynamiske omfanget et problem. Det skal ikke veldig stor forskjell mellom lyse å mørke områder til før kameraet begynner å slite.
Kamerakontrollene på sin side er gode. Her kan du stille både ISO, hvitebalanse og til dels eksponering manuelt. Her finnes det både bedre, og lang værre mobilkameraer på markedet.
Testbilder
- Testbilde 1
- Testbilde 2
- Testbilde 3
- Testbilde 4
- Utsnitt, sammenligning av lysfølsomhet
- Utsnitt, sammenligning av 1080p mot 4K
Toppmobil
Bortsett fra skjermoppløsningen er altså LG G Flex en toppmobil, og kan nesten sees på som en stor versjon av LG G2.
Det som trekker ned er prisen. Du får i øyeblikket en G2 med 32 GB lagring for 3690 kroner. Det er nesten 2700 kroner billigere.
Da skal du ha veldig lyst på bøyd skjerm for å gå for G Flex istedenfor, men gjør dud et får du til gjengjeld en fantastisk batteritid, litt større skjerm (med lavere oppløsning) og filming i 4K med på kjøpet.
Dette er uansett en bedre storskjermmobil enn for eksempel HTC One max som er noen hundrelapper billigere. Samtidig er glimrende Samsung Galaxy Note 3 over tusenlappen billigere.
Sett for seg selv er LG G Flex uansett en kul og bra mobil, om enn med litt høy pris.
Les også:
Supre Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro
En vaskemaskin du styrer med mobilen