Epson EH-TW5210
Stig inn i hjemmekinoen
Det trenger ikke koste all verden å la seg forføre av store bilder i din egen hule. Det er denne projektoren fra Epson et godt eksempel på, med en lysstyrke som er mer tilpasset en dedikert hjemmekino enn EB-U04.
Epson er en stor produsent, og de har en bredde i sitt sortiment som gjør at det er naturlig at de stiller med to projektorer i denne runden. Der Epson EB-U04 er mer i crossover sjangeren, er Epson EH-TW5210 mer målrettet mot hjemmekinoen. Den er oppgitt til 2200 Lumen i normalmodus og 1500 i økonomimoduset.
Det er mer slikt vi er vant til fra hjemmekinomarkedet. Zoommessig er den identisk med Epson EB-U04 med 1.2:1 i zoom. Den greier dog å tegne opp et større bilde fra samme avstand, noe som betyr at denne kan plasseres litt nærmere lerretet.
Oppkobling og menyer
I denne esken finner man ingen bæreveske, men fjernkontroll og strømledning er naturlige ledsagere. Fjernkontrollen er forresten den samme som fulgte med Epson EB-U04. Den er liten og hendig, men mangler noe så fundamentalt som bakgrunnsbelysning.
Når vi tar en titt i menyene ser vi fort at denne modellen er langt mer rettet mot hjemmemarkedet. Her får man flere innstillinger for fargerom, fulle justeringsmuligheter for hvitbalanse og komplett fargejustering for både primær og sekundærfarger. I tillegg har denne projektoren interpolering.
Interpolering er en funksjon som setter inn ekstra bilder mellom de eksisterende og gir glattere panoreringer. Det fungerer spesielt godt på sport, men kan bli litt kunstig på film. Det er en funksjon man bør prøve selv for å se om man liker den. Iris er på plass, og på denne modellen er den ikke så hørbar som den var på Epson EB-U04.
Det skal dog sies at man ser at irisen justerer, og føler man at det er plagsomt, bør man skru den av.
Når vi måler hvordan denne projektoren oppfører seg ser vi fort at den oppfører seg langt bedre enn Epson EB-U04. Hvitbalansen er langt mer nøytral og avvikene i fargerommet er mindre. Dette er mer slik vi liker å se det.
I bruk
Selv om den definitivt ser bedre ut enn businessmodellen både på farger og hvitbalanse har heller ikke denne modellen et optimalt sortnivå. Når sant skal sies så forventer vi ikke det heller. Til det er prispunktet for lavt. Sortnivået er ok men ikke noe mer.
Hudtoner og farger er dog langt bedre og føler mer naturlig. Lysstyrken og poppet i bildet er definitivt på plass og bidrar dermed til å gi en ganske ok kontrast selv om det svarte fortsatt er litt for grått. Det ser man først og fremst på filmer med 2.35:1 format da man får en grå stripe over og under bildet.
Denne saken ble første gang publisert 10/12 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.