Parrot Zik 2.0
Enda mer teknologi på lur
Franskmennene i Parrot har videreført filosofien bak Zik, i et nettere og mer portabelt design.
Den første utgaven av Parrot Zik var store og kantete, og den nye designen er derfor et stort pluss for dem som vil ha noe mer bærbart. Utover det er de like stilfulle og gjennomførte, med flotte kvalitetsmaterialer fra aluminium til skinn.
Annerledes tilkoblingsløsning
Tilkobling er løst veldig enkelt ved at de er i søkbar modus så lenge de ikke er tilkoblet en enhet. Det fungerer greit, med unntak av at det kan være litt frustrerende at du må koble dem fra en enhet for å koble dem til en annen. Heldigvis kan du deaktivere automatisk gjentilkobling om du jevnlig bruker dem med flere ulike enheter. Det beste hadde imidlertid vært om de hadde bevart tilkobling til flere enheter samtidig.
Tross all teknologien på innsiden, er Zik 2.0 sparsommelig utstyrt med kun en av/på-knapp i tillegg til berøringsflaten på høyre klokke. Dermed kontrolleres det meste av funksjoner i den tilhørende appen for iOS og Android.
Berøringsoverflaten fungerer like godt som sist, og lar deg bytte låter, justere volum og starte og stoppe avspilling. Samtidig medfører den fortsatt også en viss fare for at du skal komme borti den når du tar klokkene av og på. Vi setter også pris på at Zik 2.0 fortsatt er utstyrt med sensoren som stopper avspilling når du tar klokkene av, og starter den igjen når du tar dem på.
Avansert støykansellering
Støykanselleringen er et par hakk mer avansert enn de andre i denne testen. Det er nyttig at du kan velge mellom to ulike nivåer av kansellering, men det er også stilig at du kan velge mellom to ulike nivåer av forsterkning av omgivelseslyd. Dermed kan du bruke dem også når du er avhengig av å høre hva som skjer rundt deg.
Spesifikasjoner: Parrot Zik 2.0
- Bluetooth: 3.0 med AAC
- NFC: Ja
- Maks lydnivå: Ikke oppgitt
- Element-størrelse: 50 mm
- Frekvensspekter: 20 Hz
- – 22 000 Hz
- Batteritid: 18 timer i bruk,
- 8 dager i standby
- Aktiv bruk med kabel: Ja
- Passiv bruk: Ja
- Håndfri: Ja
- Mål: 175 x 202 x 39 mm
- Vekt: 270g
- Inkludert: 3,5 mm lydkabel, mikroUSB-kabel, oppbevaringspose
Det viser seg også at de to støykanselleringsnivåene har noe for seg. Max-nivået genererer nemlig en del egenstøy, men gjør også en god jobb med å fjerne flystøy. Normalnivået fungerer på sin side godt med både hvit støy og kompleks bakgrunnslyd.
Den forenklede EQ-en der du kan justere lyden i graderinger mellom ulike forhåndsinnstillinger er god, men det er den avanserte 5-bånds parametriske EQ-en som til og med lar deg justere bredden på hvert bånd som virkelig imponerer. Mer nøyaktig lydjustering enn dette har vi definitivt aldri vært borti med et par hodetelefoner rettet mot forbrukere før.
EQ-innstillinger kan også lagres som forhåndsinnstillinger som deles med andre Zik-brukere på nettet.
Fortsatt veldig gode på lyd
Vi må også bare konstatere at Zik 2.0 fortsatt leverer knallgod lyd. Den har et framtredende bassregister som er veldig kontant og ryddig, og en frisk diskant som aldri blir for skarp. Mellomtonen er i tillegg også veldig detaljert, og helheten er dynamisk og musikalsk. Det skader heller ikke at man kan ta i bruk den avanserte EQ-en til å gjøre små og veldig presise justeringer om man ønsker det.
Dessverre blir lyden flere hakk mer ullen og innestengt i passiv modus, og da fungerer naturlig nok ikke noen av de avanserte funksjonene heller. Det er også litt synd at Parrot fortsatt ikke har lagt til støtte for AptX, og vi savner i tillegg fortsatt en inkludert oppbevaringspose eller boks. Det må du nemlig kjøpe som ekstrautstyr.
Utover det er Zik 2.0 et veldig godt produkt med god lyd og mange smarte funksjoner, men om du ikke liker tanken på å styre alt fra en app finnes det også gode alternativer.
Denne saken ble første gang publisert 26/08 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.