Logitech Harmony Ultimate
Skapvennlig superfjernkontroll
Å bruke begrepet «ultimate» i modellnavnet forplikter. Logitech innfrir imidlertid forventningene om at dette er den ultimate fjernkontrollen.
Harmony Ultimate ser prikk lik ut som Harmony Touch, som kom i fjor høst og fikk toppkarakterer. Det skal selvsagt litt til for å toppe opplevelsen den fjernkontrollen gir, men det er gjort en rekke forbedringer med Ultimate. Ikke minst i forhold til måten den jobber på og mulighetene den gir.
Berøringsskjermen er bedre og tettere opp mot den smarttelefonopplevelsen vi er blitt vant med. Derfor er det ikke noe problem at Harmony Ultimate ikke har noe fysisk numerisk tastatur - man drar det bare fram på berøringsskjermen i stedet.
Favoritter
Den nye konfigureringsprosedyren lar deg nå plotte inn postnummeret ditt, slik at du kan velge hvilken TV-tilbyder du har. Da kan du plukke fra kanallisten og legge inn hurtigtaster med kanallogo i en favorittvisning på skjermen. Da trykker du bare en enkelt skjerm-knapp for å gå rett til f.eks. kanal nummer 157. Opptil 50 kanaler kan legges i favorittlisten - åtte pr. skjermbilde.
Dette fungerer utmerket med leverandøren Get, men vi har hørt om Altibox-brukere som ikke har hatt like stor suksess med akkurat dette.
Fjernkontrollen plugges for øvrig til PC eller Mac med USB for å konfigureres. Oppsettsveiviseren fungerer veldig bra, og vi hadde stor suksess med å overføre alle innstillingene fra en eldre Harmony 900 som var registrert fra før på brukerkontoen hos Logitech.
Skapvennlig
Spesifikasjoner: Logitech Harmony Ultra
- Fjernkontroll: RF
- Hub: IR- og Bluetooth-sender
- WiFi: 802.11 b/g/n
- Maks komponenter: 15 stk.
- Xbox 360/ PS 3-støtte: Ja, Bluetooth
- Skjerm: 2,4-tommer, touch
- Belyste knapper: Ja
- Vibrasjon: Ja (kan skrus av)
- Ladekrybbe:Medfølger. Kan også lades med micro-USB
- Vekt: 710 g
Fjernkontrollen trenger ikke fri sikt til apparatene den skal kontrollere. Den kommuniserer med en såkalt Harmony Hub via RF (radiofrekvens). Harmony Hub oversetter kommandoene til IR-signaler som komponentene forstår.
I tillegg til selve Harmony Hub, følger det med to ekstra IR-blastere som også kan sende IR-signaler til komponentene. Det betyr at du kan ha komponentene dine i tre forskjellige skap. Det var akkurat en slik plassering av komponentene vi testet med, og det fungerte utmerket.
Harmony Hub har også Bluetooth-støtte, slik at du kan kontrollere Xbox 360 og Playstation 3 med fjernkontrollen.
Det er Harmony Hub som holder på alle innstillingene som er gjort i systemet. Huben kobles også på det trådløse nettverket ditt. Dermed er det også duket for å kunne styre komponentene dine med en gratis app til både iOS og Android.
Nettilkoblingen av Huben gjør også at du får meldinger om firmwareoppdateringer i displayet på fjernkontrollen - før har du vært nødt til å sjekke dette manuelt.
Aktiviteter med lys
Aktiviteter har alltid fungert bra på Logitech Harmony-fjernkontroller. Man konfigurerer aktiviteter som TV, og fjernkontrollen setter på både TV, dekoderboks og hjemmekinoreceiver og sørger for at de alle står i riktig inngang. Alt du trenger å gjøre er å trykke «Se TV». Tilsvarende aktiviteter kan settes opp for DVD- og Blu-ray-titting, spilling, musikklytting og så videre.
Helt nytt er støtten for Philips Hue, som er et appstyrt lyssystem med LED-pærer. Harmony Ultimate kan slå på, dimme og endre farge på Hue-lyspærene, og du kan også legge inn lysscenarioer sammen med aktivitetene. «Se film» vil f.eks. kunne dimme lyset og sette det i en varm og avkoblende fargetemperatur. Idet du pauser filmen, kan du få systemet til å skru på lyset igjen slik at du finner veien til kjøkkenet for å hente mer popcorn.
Vi fikk dessverre ikke testet akkurat dette med Philips Hue, men demoene vi har sett virker absolutt lovende.
Konklusjon
Vi synes Harmony er blitt raskere og mer responsivt med Ultimate. Forsinkelsen fra du trykker en knapp eller skjermknapp er mye kortere enn med Harmony 900, som var forrige versjon med skapvennlige IR-blastere og RF-kommunikasjon.
Appen er vi ikke overbegeistret over. Det funker, men i 9 av 10 tilfeller vil du komme til å bruke fjernkontrollen uansett. Et ankepunkt med appen er dessuten at du da må trekke en IR-blaster ut av skapet for å forsyne TV-en med IR-singal. Bruker du bare Ultimate-fjernkontrollen, kan du stille inn slik at synlige komponenter får IR-signal direkte fra fjernkontrollen i stedet.
Ellers er det lite å sette fingeren på. Når alt er stilt inn slik det skal være, fungerer Harmony Ultimate aldeles supert.
Veiledende pris på 2099 kroner er kanskje høyt, men det hjelper litt at laveste nettpris ligger på 1889 kroner.
Vi synes den er verdt det, for dette er virkelig den ultimate universalfjernkontrollen.
Les også:
Denne knøtten er en fullverdig PC
TEST: Samsung Galaxy S4 Active
Nokia slår til igjen: Fotomobil med 41 megapiksels kamera
Denne saken ble første gang publisert 16/08 2013, og sist oppdatert 01/05 2017.