Revo K2
Høy og mørk
Revo K2 strekker seg i høyden. Og tar man navn etter verdens nest høyeste fjell, K2, så forventer man også at produktet gjør som fjellet – strekker seg mot himmelen.
Revo K2 ble lansert med brask og bram på IFA for seks måneder siden. Den høyreiste radioen skiller seg visuelt fra sine konkurrenter. Den kvadratiske radioen har et fotavtrykk på drøyt 10 ganger 10 centimeter, men den strekker seg 33 centimeter i høyden. Byggekvaliteten ser og føles svært bra ut. Det eneste vi ikke er helt begeistret for er den gummierte toppen der alle de fysiske menyknappene er plassert. Den samler litt støv. Står radioen på et kjøkken må man også regne med stekeos og annet søl. Den gummierte overflaten virker litt for mottagelig for den slags.
Designet til K2 vil det ganske sikkert være ulike meninger om. Det er uvant, men absolutt stilig. Designet byr imidlertid på visse utfordringer. Du er ikke sikkert på om radioen får plass i kjøkkenhylla eller i seksjonen der din forrige radio har stått. Lydmessig trives den også aller beste om den får stå i et hjørne. Da kan de fire sideplasserte høyttalerne levere mest og best lyd i retur.
Tidligere har vi testet Revo Heritage, som har et kraftig retropreg.
Mye lyd
Og mye lyd kan K2 by på. Den har 4 stykk 58 mm høyttalere på hver side som får kraften fra to Audium klasse D forsterkere som til sammen leverer 40 watt. Lydtrykket til K2 er bra. Dette er en radio du kan spille høyt med. Samtidig synes vi den mangler litt dybde i musikken, og vi savner spesielt en tydeligere dypbass. Vi synes også den ikke har et like åpent lydbilde som konkurrenten på nesten side, Geneva S DAB. Det hjelper likevel en del å få plassert den i et hjørne og den har en equalizer der man kan dra på med litt ekstra bass. Til tross for de få punktene som vi synes kunne vært bedre, er nok Revo K2 lydmessig en radio i eliteserien.
Radiomottaket virker for å være i toppklasse og klarer seg svært bra på lokasjoner vi vet andre radioer sliter.
Smart dokking
K2 har en svært snedig dokking for iPhone, iPod og faktisk iPad. En knapp på siden får en liten arm med en dokkingkontakt til å skyte fram. Og det er her høyden på K2 kommer til sin rett, for høyden fungerer som en perfekt støtte for iPad-en. Med en iPad dokket i, forstår man også hvorfor høyttalerne er plassert på siden
- for ikke å stenge for lyden. Smart.
Dokkingarmen har imidlertid en kant vi synes er litt for høy, for den kommer litt i konflikt med fingrene våre når vi skal trykke på hjem-knappen.
Du kan også laste ned Revos egen app, RadioControl. Den fungerer som en veldig praktisk fjernkontroll for avspilling via DAB, FM, musikkavspilling (inkludert avspilling via medieservere på andre PC-er), internett radio, men dessverre ikke trådløs avspilling via apper som Wimp eller Spotify. Her må du få dokket avspilleren din. Andre mobiler kan også kobles til via en vanlig 3.5 mm kabel.
Spesifikasjoner: Revo K2
DAB/DAB+: Ja
FM: Ja
Internett radio: Ja
Dokking: Ja, iPhone, iPod og iPad
Egen app: Ja
Effekt: 40 watt
Trådløst nettverk: Ja
Kablet nettverk: Ja
Alarm: Ja
Innsovning: Ja
Internettradio: Ja
Oppdatering via nettverket: Ja
Utgang hodetelefoner: Ja
Annet: 3.5 mm tilkobling for andre mobiler, video ut, digital lyd ut
Med på kjøpet følger også en enkel fjernkontroll, men med stort sett alle funksjoner man trenger. Det eneste vi savner er en mute-knapp.
På minussiden har vi notert oss at menyene i starten var litt trege. Noen ganger kunne det virke som om radioen hengte seg og et par ganger måtte vi faktisk restarte den for å vekke den til live igjen. Vi kunne godt tenkt oss et menysystem med litt tydeligere tilbakemeldinger. Menyene ble imidlertid raskere og mer responsive på slutten av testperioden - etter en systemoppdatering. Den store fordelen med en nettverkstilkoblet radio, er nettopp muligheten for å få systemprogramvaren oppdatert. Dette har Revo løst på en svært god måte.
Konklusjon
Revo K2 er en annerledes radio, med svært mye og god funksjonalitet. Du bør like designet på K2, for det skiller seg litt ut. Du bør også ha tenkt ut et godt sted for å plassere radioen. Den får for eksempel ikke plass inne i en normal kjøkken- eller bokhylle. Til det er den for høy. Prisen på cirka 4.000 kroner er nok også i øverste sjikt for hva mange er villige til å betale for en radio, men tilbake får du en radio med svært mange funksjoner og gode tilkoblingsmuligheter (også TV/stereo).
Les også:
Terningkast 6 til billig Macbook-konkurrent
Denne mobilen tåler en runde i oppvaskmaskinen