GoPro Hero 3+ Black Edition
Setter standaren
Toppmodellen til GoPro kommer med en OK tilbehørspakke, bestående av diverse festeanordninger. Dette er testens eneste som kommer med en WiFi-fjernkontroll. Med denne kan du kontrollere kameraet på avstand, noe som er kjekt når du har montert det i en litt utilgjengelig vinkel.
Kameraet kan selvsagt styres med en app også, men fjernkontrollen er mer effektiv i bruk, om du ikke trenger å sjekke vinkler eller gjøre innstillinger i kameraet.
Da er nemlig appen uunnværlig, for selv om GoPros menysystem er relativt intuitivt, er det ikke spesielt brukervennlig siden man må bla i en ganske omfattende menystruktur bare ved hjelp av et par knapper.
GoPro har tidligere hatt stor forsinkelse på forhåndsvisningen i appen. Det er blitt bedre nå, men det er fortsatt ikke like bra som Sony. Appen som sådan er en av dem vi liker best i dette testfeltet.
GoPro har holdt på festesystemet sitt siden starten, og med kameraenes enorme popularitet finnes det dermed enormt mye tilbehør. Det er bra, men vi synes ikke GoPro sitt festesystem er perfekt. Det er fort gjort at kameraet kommer ut av vinkel fordi man ikke klarer å stramme leddene skikkelig - vær obs på det om du går for GoPro.
Formfaktoren har sine fordeler og ulemper, men ulempene synes vi veies opp av kameraets veldig lave vekt. Kameraet veide vi til 74 gram, og med undervannshuset bare 130 gram. Det er testens letteste, og det merkes særlig når det festes på hjelmen.
En av attraksjonene i GoPros toppmodell er muligheten til å gjøre 4K-opptak, men den greier da bare 15 bilder i sekundet.
Det er også et 2,7K-modus på 30 bilder i sekundet, men vi tipper de fleste vil holde seg til 1080p.
Da serverer kameraet opptil 60 bilder i sekundet, mens det greier opptil 120 bilder i sekundet i 720p. Med tanke på slowmotion skulle man nok ønsket seg 120 bilder i 1080p også, så det tipper vi kommer i neste generasjon.
Merk at kameraet ikke spytter ut slowmotion-video selv, så man må selv konvertere ned bilde-raten på 60- eller 120 fps-opptak i redigeringsprogrammet for å få slowmotion.
I tillegg til de ulike videomodusene har toppmodellen til GoPro fire ulike fotomodus. Den ene er ett og ett bilde idet du trykker utløseren, som på et vanlig kamera. Så har du «Continous», som tar et antall bilder i sekundet så lenge du holder utløseren nede. «Burst» tar et antall bilder i sekundet etter du har trykket på utløseren, mens «Timelapse» tar et bilde så ofte du bestemmer fra du trykker utløseren til du stopper opptaket ved å trykke den igjen.
Spesifikasjoner
- 720p-video: 50, 60, 100, 120 fps
- 1080p-video: 24, 25, 30, 48, 50, 60 fps
- Fotooppløsning: 12 megapiksler
- Vidvinkel: 170 grader
- Bildestabilisator: nei
- Trådløsfunksjon: WiFi
- GPS: nei
- LCD-søker: nei, ekstrautstyr
- Vekt kamera: 74 gram
- Vekt med hus: 130
- Vanntett: 40 meter med hus
- Målt batteritid 1080p/30 fps: 2 t 2 min
Merk at kameraet ikke lager timelapsen for deg, men simpelthen tar bildene. Du må selv lage selve videofilen av timelapsen i et program etter på, for eksempel GoPro Studio 2.0, som er gratis. Det gir deg frihet til å lage timelapse akkurat som du vil, men det gjør det også til en tidkrevende prosess i etterbehandlingen.
Best lyd får man uten undervannshuset, men da må man kjøpe en ramme om man skal feste det til noe. Undervannshuset gjør lyden håpløs, men ved å sette på en bakdør med slisser i (følger med), blir lyden noe bedre.
På bildekvalitet er GoPro Hero 3+ Black Edition best i klassen, uten at det er perfekt. Lysmåleren gjør en kjempejobb enten du bruker evaluererne eller spotmåling. Motlysegenskapene er blant de beste, og eksponeringen justerer seg inn brennkvikt når du styrter inn fra sol til skyggepartier. Enda bedre dynamisk omfang får man ved å benytte GoPros ProTune-innstilling, for så å aktivere det på klippene i GoPros gratis redigeringsprogram.
Dette er testens dyreste kamera, men blar du dypt nok i lommeboken får du også den aller beste pakken totalt sett.
GoPro Hero 3+ Black Edition er testens vinner.
Les også:
Sjekk Huaweis rimelige toppmobil