En ekte badenymfe

Olympus µ 850 SW

Olympus µ 850 SW kan du ta med deg i badekaret

FARGERIKT: Olympus Mju 850 fås i mange farger.
FARGERIKT: Olympus Mju 850 fås i mange farger. Foto: FOTO: Olympus
Sist oppdatert
TÅLER VANN: Dette kameraet kan du trygt ta med deg på stranda til sommeren.
TÅLER VANN: Dette kameraet kan du trygt ta med deg på stranda til sommeren. Foto: FOTO: Olympus
Foto: FOTO: Olympus

Spesifikasjoner: Olympus mju 850

Oppløsning: 8 megapiksler

Bildestørrelse: 3264 x 2448 piksler

Optisk zoom: 3x

Brennvidde (tilsv. 135): 38 - 114 mm

Lysfølsomhet: ISO 64 - 1600

Skjermstørrelse: 2,5 tommer

Skjermoppløsning: 230.000 piksler

Makro: 7 cm

Internminne: 14,8 MB

Minnekorttype: xD-kort / MicroSD

Videooppløsning: 640 x 480 piksler

Video bps: 30

Optisk bildestabilisator: Nei

Manuell eksponering: Nei

Menyspråk: Norsk, Engelsk, Dansk, Svensk

Mål: 6,09 x 9,36 x 2,13 cm

Vekt: 136 gram

Laveste nettpris: 1.790 kr (siba.no )

www.olympus.no

Nå er kanskje ikke badekaret det mest aktuelle stedet for et vanntett kamera, men er du av typen som liker å snorkle kan dy nyte godt av at dette kameraet er vanntett ned til 3 meters dyp.

Det er også støtsikkert opp til 1,5 meter slik at det også egner seg for dem som liker litt mer landbasert aktivitet som sykling eller klatring.

Lavoppløst?

Olympus µ 850 SW har 8 megapiksler og selv om mange tilvarende kameraer i samme klasse har 10 megapiksler, blir det uansett feil å kalle kameraet for lavoppløst. Når det er snakk om så små bildebrikker som kameraer i denne klassen bruker er det bare en fordel med lav oppløsning da det potensielt sett gir mindre korn og bildestøy.

Les også: Test av Samsung L210

Mju 850 SW er også det eneste kameraet i testen med innebygget objektiv, altså at objektivet ikke strekker seg utenfor kamerakroppen når du skrur på kameraet, noe som utvilsomt er gjort for å holde kameraet så vanntett og støtsikkert som mulig. Det er nok også grunnen til at kameraet bare byr på 3x optisk zoom og ingen optisk bildestabilisator.

Ikke feilfri

Bildekvaliteten er slettes ikke verst, selv om det er mangler også her. Som med for eksempel Samsungs modell er fargebrytningsfeilene langt mer diskret her enn hos Kodak og Nikon (Coolpix S560).

Les også: Test av Nikon Coolpix S560

Olympus Mju 850 er ikke best i klassen på korn, men heller ikke den verste. Det har tendenser til å lage litt grøt i mørke områder, men dette er verken så ille eller påtagelig som det var hos for eksempel Kodak (EasyShare M1063).

Les også: Test av Nikon D700

Positivt er det at kornene ikke øker altfor mye når du øker ISO-verdien, og det virker heller ikke som om noe støyfilter slår inn ved høye ISO-verdier, noe som ofte ødelegger detaljgjengivelsen.

Når det gjelder detaljgjengivelsen ved lave ISO-verdier står den faktisk ikke tilbake for 10 megapikselkameraene. Bortsett fra Fujifilm (Finepix J150w) og Canons (PowerShot A2000) modeller scoret alle kameraene som vi har sammenlignet ganske likt på det punktet, noe som nok en gang er et bevis på at megapiksler ikke er alt. Sammen med Canon A2000 er Olympus µ 850 det kameraet vi syntes hadde best fargegjengivelse.

UNDER VANN: Den største fordelen med kameraet er undervannsegenskapene. På andre kameraer må du kjøpet et eget undervannshus for å kunne bruke kameraet i det våte elementet.
UNDER VANN: Den største fordelen med kameraet er undervannsegenskapene. På andre kameraer må du kjøpet et eget undervannshus for å kunne bruke kameraet i det våte elementet. Foto: FOTO: Olympus

Denne saken ble første gang publisert 14/01 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også