Cute Cut
For den kreative
Bak en tungvint importrutine skjuler deg seg et bra redigeringsprogram med minst en funksjon Cute Cut er alene om i denne testen.
Spesifikasjoner: Cute Cut
- Språk: Engelsk
- Antall filmspor: 2
- Antall lydspor: 3
- Effekter, lyder, overganger og tekstplakater innebygd: Ja
- Beste kvalitet ut: -
- Systemkrav:
- Pris: 42 kroner
Cute Cute fremstår som en gratisapp, men i praksis så koster den 42 kroner. For det er prisen du må ute med for å lage filmer uten vannmerke og med en lengde på over 30 sekunder.
Cute Cut har en litt tungvint import når man skal hente inn mange filmklipp og bilder, men når man først har fått lastet inn filmsnuttene og bildene man skal bruke i prosjektet sitt, så har Cute Cut mye å by på. For det første har den nesten «uendelig» mange spor. Du får to filmspor, flere spor til bilder, tekst, teksting og kommentatorspor med mer.
I tillegg tilbyr Cute Cut en funksjon de er alene om i dette testheatet - et eget spor for dine egne tegninger og figurer. Her kan du for eksempel sette en ring rundt et objekt i filmen om du skal forklare noe eller fremheve noe i filmen din. Dette er en smart funksjon som neste alene rettferdiggjør prisen på 42 kroner for Cute Cut.
Tekstverktøyet på Cute Cut er også veldig bra. Her kan du skrive tekster som du senere kan plassere fritt i bildet. Dette er en funksjon som ofte mangler eller er mangelfull hos mange andre redigeringsapper.
En svakhet med Cute Cut er at filmens lydspor ikke dukker opp som et selvstendig redigerbart spor som hos Pinnacle Studio. Her må du inn på selve filmklippet og skru lyden av/ned eller opp/på alt etter hvilke andre lydspor/-effekter du bruker.
Cute Cut har også en grei funksjon for slow motion/hurtigfilm, men her henger lyden med så i praksis må du inn og fjerne lyden om du vil bruke denne effekten.
Når det ferdige resultatet er klart for eksport til iPad-ens filmrull får du valget mellom høy, medium eller lav kvalitet. Her kunne Cute Cut godt skrevet hva det faktisk innebærer.
Du bør likevel velge høy kvalitet med mindre du kun skal bruke videoen på mobilen eller sende den via e-post.
Vi opplevde også at programmet «frøs» noen ganger i påvente av at endringer vi hadde gjort skulle tre i kraft. Dette krever at man er litt tålmodige når det skjer og venter de påkrevde sekundene på at programmet skal svare igjen. I tillegg så var det ikke alltid forhåndsvisningen fungerte som forventet. Noen ganger måtte vi faktisk gå ut og inn av selve redigeringsvinduet før forhåndsvisningen fungerte greit.
Cute Cut har mye bra å by på og vi liker spesielt godt at tidslinjen kan inneholde mange spor med mange ulike elementer. Funksjonen for frihåndstegning/figurer er super og bidrar til å skille Cute Cut ut fra mengden. Importfunksjonen synes vi er litt for lite effektiv, så her har Cute Cut et forbedringspotensial. Men har du tid til å velge klipp for klipp og bilde for bilde, så er Cute Cut et rimelig alternativ til Pinnacle Studio.
Les også:
Test: Lekker og rimelig bærbar PC
Slik er Samsungs multiromsystem
Denne saken ble første gang publisert 17/09 2014, og sist oppdatert 25/06 2017.