Canon HF11

Videokongen

Det kan være naturlig å tro at HF11 er oppfølgeren til HF10, men dette er egentlig et alternativ for dem som er villig til å betale for ekstra god bildekvalitet.

BEST: Canon HF11 seirer i vår test av videokamera med full HD-oppløsning.
BEST: Canon HF11 seirer i vår test av videokamera med full HD-oppløsning. Foto: FOTO: Canon
Sist oppdatert
24 MPPS: På Canon HF11 kan du filme med en oppløsning på 24 Mbps.
24 MPPS: På Canon HF11 kan du filme med en oppløsning på 24 Mbps. Foto: FOTO: Canon

Spesifikasjoner: Canon HF11

Oppløsning: 1920 x 1080

Beste bitrate: 24 Mbps

Skjermstørrelse: 2,7 tommer

Skjermoppløsning: 211.000 piksler

Optisk zoom: 12x

Makro: 1 cm

Internminne: 32 GB

Minnekort: SDHC

Lysfølsomhet: 0,2 lux

Mikrofoninngang: Ja

Sakte film: Nei

Fotooppløsning: 2,76 megapiksler

Optisk bildestabilisator: Ja

Touchskjerm: Nei

HDMI: Ja (Mini)

Mål: 7,3 x 6,4 x 12,9 cm

Vekt: 380 gram

Laveste nettpris: 8.989 kr (fotomagasinet.no)

www.canon.no

Finn oppdaterte priser på Canon HF11 i vår prisguide.

Den mest synlige forskjellen mellom Canon HF10 og HF11, bortsett fra prisen da, er at HF11 har 32 GB interminne mot HF10 sine 16 GB.

Men dette er ikke den viktigste forskjellen. HF11 har nemlig et ekstra valg på kvalitetsinnstillingene slik at du kan filme med 24 Mbps mot 16 Mbps på HF10, og de fleste andre kameraene i testen.

Velkjente menyer

Har du brukt Canons kompaktkameraer vil du ikke ha noen problemer med å kjenne deg igjen i menyen på HF11 heller.

Med en funksjonsknapp får du enkelt tilgang til de viktigste funksjonene slik at du raskt kan endre innstillingene slik du vil ha dem.

At kameraet ikke har Touch-skjerm gjør i bunn og grunn ikke noe da både avspillingsknapper og en liten styrespak er plassert på den utvippbare skjermen.

Dette gjør det enkelt å navigere i menyene og å gjøre de innstillingene du vil ha, og du slipper å irritere deg over unøyaktigheter på touchskjermen, eller at valgene er litt for små slik at du alltid treffer feil med fingeren.

Positivt er det også at batteriet går i ett med kamerakroppen istedenfor å bare stikke ut som en stor malplassert plastklump slik det kan se ut på enkelte andre kameraer.

Den lille forskjellen

Så hvor mye har en økning fra 16 Mbps til 24 Mbps egentlig å si. Det kommer litt an på hvor kritisk du er i forhold til bildekvalitet og korn.

Vi synes forskjellen absolutt er synlig, om ikke overveldende. Filmer du i godt lys er det nesten ikke korn og støy i opptaket i det hele tatt. Vi syntes også vi kunne se en forskjell på panoreringer, hvor de syntes langt glattere og finere på HF11 enn hos HF10.

Filmer du i mer dunkle omgivelser dukker kornene og støyen fort opp igjen, og selv om det kanskje ikke er den store forskjellen mellom de to kameraene på akkurat det punktet så greide HF11 å gi oss litt klarere farger og litt bedre dynamisk omfang.

Det gjør at det er langt enklere å se detaljene i mørke områder selv om det er lyse flater i bildet som forvirrer lysmåleren.

Vårt valg

Skal vi være veldig prisbevisste, slik man kanskje burde i disse krisetider, ville det kanskje vært feil å kåre Canon HF11 til vinner i testen siden det er testens dyreste kamera.

Nesten 4.000 kr forskjell fra det billigste kameraet er ingen ubetydelig sum og vil nok absolutt ha noe å si når folk flest skal vurdere hvilket kamera de skal velge.

Likevel er dette et beste kameraet i testen, og det fortjener anerkjennelse. Vi ruller derfor en sekser til HF11 og anbefaler det varmt til alle kvalitetsbevisste videofilmere.

Vil du helst ha noe i en mer fornuftig prisklasse anbefaler vi at du tar en titt på lillebroren HF10, eller CX11E fra Sony.

TERNINGKAST 6: Full pott for Canon HF11.
TERNINGKAST 6: Full pott for Canon HF11. Foto: FOTO: Canon
VELKJENT: Har du brukt Canons videokamera tidligere, vil du kjenne deg igjen i HF11.
VELKJENT: Har du brukt Canons videokamera tidligere, vil du kjenne deg igjen i HF11. Foto: FOTO: Canon

Denne saken ble første gang publisert 13/03 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også