BenQ W1100
Leverer store bilder
BenQ W1100 leverer store og fargerike bilder uten de store kompromisser og er en full HD-projektor for slunkne lommebøker.
Til tross for budsjettprislappen, er denne modellen unektelig søt. Den er liten nok til å lagres i et skap når den ikke er i bruk og pen nok til å tas fram når det kommer gjester på besøk.
Projektorens kvalitetsfjernkontroll hjelper også på inntrykket. Den er baklyst og med sin komfortable form føles den god å holde.
Baksiden er sjenerøst fylt med porter og består blant annet av to HDMI-innganger og en 12 volts inngang (trigger), som lar deg synkronisere projektoren med en elektrisk skjerm eller et lysstyringssystem.
Gode bilder
Det tar ikke lang tid å få W1100 opp og gå. Projektoren har ingen støtte for vertikalt linseskift, men støtter automatisk keystone korrigering. En funksjon som fungerer overraskende bra. Det finnes også en manuell mulighet for keystone-korrigering om du trenger å finjustere innstillingene.
BenQ er riktig stolte av det tolvdelers optiske systemet som er brukt på denne modellen. Rett ut av esken er bildet på projektoren overnaturlig skarpt og lyst. Bildet står ut som knappene på vesten til en velfødd mann. Bildeinnstillingene er gode. Det er satt opp tre brukerdefinerte innstillinger i tillegg til en trio med predefinerte innstillinger (standard, cinema og dynamic). Alle de bildejusteringene vi forventet er på plass og kan bli lagret til en av de brukerdefinerte innstillingene.
Viftestøy
Spesifikasjoner: BenQ W1100
3D: Nei
Full HD: Ja, 1080p24
HDMI: Ja, 1x
Component video: Ja
PC-inngang: Ja
Oppløsning: 1920x1080
Lysstyrke: 2000 Lumens
Kontrast: 4500:1
Størrelse: 339 x 139 x 267 mm
Vekt: 3,6 kilo
Annet: Baklyst fjernkontroll
Som med alle små projektorer, er viftestøy også et tema på W1100. Store ventiler drar luft inn på den ene siden og kaster den ut på den andre siden. På veien kjøler luften DLP-brikken. Vi finner ingen av de mer avanserte støyjusteringene vi normalt finner på de noe dyrere projektorene. Du kan riktignok justere lampens innstillinger fra normal til budsjett. Dette reduserer strømforbruket med 20 prosent, men viktigere er det at den reduserer støynivået fra 27 til 22 desibel.
Har du et stramt budsjett, så kan du ikke vente ekstravaganse. Jeg kan derfor heller ikke klage over mangelen på fast framerate-teknologien, som BenQ har reservert for den noe dyrere modellen W1200. Dette gjør at bevegelsesoppløsningen er begrenset og topper seg på rundt 650 linjer.
Men det denne projektoren mangler i raske detaljer, tar den igjen ved å levere flotte dynamiske bilder og imponerende farger.
Med Texas Instruments fargemodus slått på, er fargene slående uten at det overdrives. Gjennom W1100 trer de klare fargene i Forties Havana (Chico & Rita) fram på en flott måte. Projektoren har nok lysstyrke og den leverer god skarphet til statiske detaljer. Svartnivået er også godt. Det er lett å ta for hardt i på skarphet. Etter vår mening bør den ikke justeres over nivå 4. Dette er det beste for å få ut troverdige detaljer.
Projektorene lider fra støy ved horisontale panoreringer. Men dette er å vente på en projektor som ikke tar i bruk interpolering av typen vi finner på W1200. Fordelen er at det heller ikke skaper digitale bevegelsesfeil i bildet.
Selv om dette er en singel-chip-projektor, fant vi ikke plagsomme fargebånd eller så noe til regnbueeffekten. Som så mange andre bordprojektorer, byr W1100 på en moderat høyttaler. BenQ oppgir effekten til 2 ganger 10 watt, selv om den på ingen måte spiller så høyt.
Røverkjøp
Til en full-HD projektor å være, W1100 er et lite røverkjøp. Vi liker skarpheten i bildene og dens slående farger. Denne modellen slåss unektelig i en større vektklasse enn hva prisen skulle tilsi. Hjemmekinobyggere med stramme budsjetter har aldri hatt det bedre.
Les også:
Test: Motorolas lekre, nye Razr
Finn laveste nettpris: