Overnatting

I dette flyet kan du bo gratis

Men lykke til med å få plass.

Foto: (KLM)
Publisert

Dersom du skal på reise til Amsterdam i nærmeste fremtid og ikke har booket overnatting enda, kan Side3 tipse deg om en overnatting som både er original, spesiell og ikke minst gratis.

Det nederlandske flyselskapet KLM har nemlig stasjonert en pensjonert flymaskin ved siden av rullebanen på flyplassen Schiphol i Amsterdam, og omgjort flyet til et høyst funksjonerende overnattingssted.

Flyet inneholder to soverom, tre senger, syv bad - om enn noe små - og har plass til fire overnattingsgjester, eller passasjerer som KLM ynder å kalle det.

I tillegg har flyet en stor stue, et hovedsoverom og kjøkken med alt du trenger av ovn, komfyr og kjøleskap.

Foto: (KLM)

Dersom du blir lei av å stirre på fly som lander og tar av i hagen, opplyser KLM at flyet er utstyrt med en spillkonsoll (ikke oppgitt hvilken type), fullt bibliotek med bøker og magasiner, samt moderne TV - og musikkanlegg.

Om det er en god film som frister, kan KLM lokke med flyklassikere som "The Aviator", "Snakes on a Plane" og "Top Gun".

Wi-fi er også å finne om bord.

Flyet har også et eget barnerom som skal få ungene til å føle at "de flyr". I den gamle cockpiten er det satt inn et stort panoramavindu slik at du og ungene har den beste utsikten til Schiphols rullebane.

Som nevnt er prisen for å bo i denne herligheten null. I tillegg opplyser KLM at de vil spandere turen ned til Amsterdam dersom noen nordmenn kunne tenke seg å søke om å sove en natt i flyet.

Den noe spesielle overnattingen vil være tilgjengelig for leie i 28, 29. og 30. november og det er kun lov å tilbringe én natt i den romslige leiligheten før man må sjekke ut.

KLM legger ut en lenke til "leiligheten" på utleienettsiden Airbnb og interesserte kan sende inn en søknad der de skriver litt om hvorfor akkurat de ønsker å bo der. Flyselskapet vil så plukket ut noen heldige søkere som vil få mulighet til å teste ut leiligheten for en natt.

Skulle du bli plukket ut, må du imidlertid følge følgende husregler:

  • Det er ikke tillatt å fly
  • Ikke bruk de oppblåsbare nødskliene
  • Røyking er ikke tillatt når "røyking forbudt"-skiltene er på
  • Unngå å grille marshmallows med jetmotorene
  • Vær snill og vann plantene og mat fisken
  • Bruk av alkohol er ikke tillatt
  • Forlat vårt fly som du ville forlatt ditt eget

Foto: (KLM)
Foto: (KLM)
Foto: (KLM)
Foto: (KLM)
Foto: (KLM)

Likte du denne artikkelen? Gå ikke glipp av disse: 

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2014.

Les også