Spill Minecraft med venner

Hvordan sette opp en Minecraft-server

Minecraft er gøy alene, men enda morsommere sammen med andre. Slik setter du opp en Minecraft-server på mobil og nettbrett.

Med en Minecraft-server kan du spille Minecraft sammen med vennene dine.
Med en Minecraft-server kan du spille Minecraft sammen med vennene dine.
Publisert

Minecraft er blant spillbransjens aller største suksesser noensinne, og Microsofts oppkjøp av Minecraft gjorde skaperen Markus Persson (også kjent som Notch) til mangemilliardær.

Minecraft har blitt populært litt av samme grunn som Lego ble populære i sin tid. Her kan du bygge absolutt hva du vil. Bare fantasien setter grenser.

Minecraft med Microsofts HoloLens kan bli enda mer spektakulært.

Flerspiller

Minecraft er i utgangspunktet ment å spilles alene, men det er mulig å koble seg til en server og spille flere samtidig.

En slik server kan du enten få tilgang til ved å betale en kommersiell aktør, bruke Mojangs egne servere, også kalt Realms, eller ved å kjøre din egen server. Det er sistnevnte vi skal fokusere på her.

Hvorfor egen server?

Så hvorfor skal du gidde å kjøre din egen Minecraft-server? Det er det flere grunner til. Det mest opplagte er for å spille sammen med vennene dine.

Enten dere vil samarbeide eller prøve å ødelegge for hverandre, så får spillverdenen straks mer dynamikk når det er flere spillere som deler samme verden.

Ved å kjøre en egen server istedenfor å bli med på noen andres server, så har du også full kontroll over hvem som kan bli med, hvilke utvidelser som er i bruk, og ikke minst er det du selv som passer på selve save-filen slik at du vet at framgangen deres ikke går tapt.

Til og med om du spiller Minecraft alene, kan det være en idé å sette opp en server.

Da kan du nemlig koble deg til serveren fra andre datamaskiner og fortsette spillet du var i gang med, og du kan la tiden i spillet gå selv om du ikke er pålogget. Det er nyttig om du har laget en liten gård hvor du gror korn og andre planter.

Legg merke til at om du har logget inn med samme Minecraft-konto på to forskjellige maskiner, vil ikke disse kunne koble seg til samme server uten videre.

Klikk.no viser fire forskjellige måter å sette opp en server på: Rett fra spillet, med Minecraft Realms, med dedikert Minecraft-server og fra mobil og nettbrett.

Her viser vi hvordan du setter opp en Minecraft-server fra mobil og nettbrett:

Minecraft-server fra mobil og nettbrett

Minecraft finnes også til mobil og nettbrett. Minecraft Pocket Edition kan lastes ned fra både Google Play og App Store. Også her kan du åpne for flere spillere.

Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å spille på en vanlig server med Pocket Edition, eller omvendt.

Slik gjør du det:

1. For å kunne åpne et spill som en server må du først starte et spill på Minecraft Pocket Edition på Android eller iOS.

Foto: Klikk.no

2. Klikk pauseknappen øverst til høyre.

Foto: Klikk.no

3. Klikk på Options.

Foto: Klikk.no

4. Klikk på «Local server multiplayer». Nå kan andre Pocket Edition spiller koble seg til din verden når de er på det samme lokale nettverket. Det skal automatisk komme opp i listen over tilgjengelige spill når de starter Pocket Edition på sin mobil eller nettbrett.

Foto: Klikk.no

Les også hvordan du setter opp en server rett fra spillet, med Minecraft Realms og med dedikert Minecraft-server

Denne saken ble første gang publisert 25/05 2015.

Les også