Fem grunner til at du ikke bør kjøpe Apple Watch
Kommer Apple Watch til å floppe?

Apple lanserte tirsdag - for andre gang - Apple Watch. Smartklokken for forbrukermarkedet med en pris opp til 17.000 (!) dollar. Altså 150.000 kroner etter dagens valutakurs. Uten moms. I realiteten snakker vi kanskje om 170.000 kroner.
Selv om Apple har en tradisjon om å gjøre alt de tar i til gull, så er det nå flere som spør seg om det kan være en like stor suksess når Apple nå bokstavelig talt skal selge gull.
Les også: Ny Apple Watch koster 10.000 dollar
Her er fem grunner til at du kanskje bør spare tusenlappene denne gang.
1. Design
Det føles rart å henge ut kongen av dingsedesign for designet, men realiteten er at Apple Watch virkelig ser ut som en digitalklokke. Den ser ut som en liten iPhone på håndleddet. Den er på ingen måte noe smykke - slik flere av konkurrentene på smartklokkemarkedet nå ser ut til å satse hardt på.
En uformell undersøkelse vi har gjort der vi har satt Apples og Huaweis nyvinninger ved siden av hverandre viste at 100 prosent av de spurte heller ville hatt kinesernes produkt på armen.
2. Ikke noe "må ha"
Smartklokker ser ut til å være et produkt som kommer fordi smarttelefonene har blitt så store at de har blitt et ork å ta frem. Å dra en phablet ut av lomma, skru den på, gjøre det du skal, for så å legge den ned igjen er litt tiltak.
Problemet er at så langt ser nettopp dette å ha lettere tilgang på varsler, til å være det store salgsargumentet til en smartklokke - og er det verdt det? Joda, du kan lese e-post, bruke passbook-funksjoner og litt forskjellige dilldall, men når du uansett må ha mobilen tilgjengelig, hvorfor ikke lese og skrive på en skjerm som faktisk er egnet til det - i stedet for på en frimerkeskjerm på hånda?
Når utviklerne får jobbet en stund så kan det sikkert komme noen "killerfunskjoner", men så langt har vi sett lite av Apple Watch annet enn å flytte funksjoner fra en skjerm til en annen.
3. Vanvittig pris for innpakning
La oss gjøre det helt klart: Det finnes egentlig bare to utgaver av Apple Watch, der forskjellen er størrelsen.
Prisforskjellene som det opereres med fra 349 til 17.000 dollar, handler utelukkende om innpakningen (aluminium, stål eller gull), samt designet på reimene.
I motsetning til konkurrentene velger nemlig Apple å låse seg til en egen reimstandard, ikke vanlig klokkereimer. Det er her de vil tjene penger.

Apple har forøvrig ikke nevnt et ord om at du kan ta med deg en dyr "innfatning" til neste generasjon av produktet.
4. Batterilevetiden
Det var på forhånd mye spekulasjon om at batterikapasiteten til produktet var den store utfordringen. Ifølge Apple vil den til "normal bruk" holde til 18 timer - noe som betyr lading hver eneste natt.
Vi beklager, men det er ikke godt nok - spesielt når de første tilbakemeldingene fra de som har testet den er at den er tykk.
5. Mangel på sensorer
Det var på forhånd rykter om sensorer for både det ene og det andre. Vi skulle få blodtrykkssensorer, pulsmåler, svette/stressmåler - ja, til og med en blodsukkermåler.
Apple skal selvsagt ikke lastes for disse ryktene, men det vi sitter igjen med - utover det vi allerede har i mobilen - er en optisk pulsmåler. Disse er notorisk upålitelige, og ifølge våre venner i Tek.no virker det heller ikke som om Apple har fått til dette.
6. Apple er best andre gang
Enhver liste på fem ting, må naturligvis inneholde litt ekstra. Det vi gjerne vil påpeke er at Apple veldig ofte er veldig mye bedre i 2. generasjon enn når de lanserer et nytt produkt.
Den originale iPhone var et ganske snevert produkt, mens det var med iPhone 3G det virkelig tok av. Den første iPad var ikke all verden spennende, mens iPad 2 har vært en suksess frem til nylig. iPad Mini i første generasjon hadde store mangler som ble rettet i Retina-utgaven.
Les også: 10 ting du må vite om Apple Watch