Micro Mosquito
Morsom mikromygg
Vi har testet små RC-helikoptre før, men Micro Mosquito er det første som faktisk er funnet opp av en nordmann.
Micro Mosquito
Gadgetsfakta
System: Radio Controll
Batteritid: ca. 10 minutter
Ladetid: ca. 30 minutter
Hastighet: 10 meter pr. minutt
Mål: 18,5 x 16,5 x 9,5 cm
Vekt: 20 gram
Et helikopter er en rimelig avansert greie, og å holde det stabilt er en kunst i seg selv. Det samme gjelder på RC-helikoptre, men det var før nordmannen Petter Muren fant på å plassere to sett med rotorer på helikoptrene som roterer i motsatt retning. Konstruksjonen gjør det superstabilt og gjør også at det kan svinge veldig kjapt bare ved å senke hastigheten på en av rotorene. Halepropellen, som på vanlige helikoptre brukes for å hindre helikopterkroppen i å rotere, kan nå istedenfor brukes til å drive helikoptret framover eller bakover.
Originalen
Dette er for så vidt samme konstruksjon som vi så på Sky Shadow-helikoptret vi testet i Gadgets for ca. et år siden, men Micro Mosquito er altså originalen som oppfinneren av rotorsystemet selv står bak. Micro Mosquito er også mye mindre og veier bare 20 gram, og er ifølge produsenten verdens minste full-operative helikopter. Dette kan diskuteres da Silverlit PicooZ, som vi også har testet tidligere, bare veier 10 gram. Til gjengjeld bruker PicooZ infradrød kontroll istedenfor vanlig radiostyring og kan egentlig bare heves, senkes og roteres til høyre og venstre. Micro Mosquite kan i tillegg styres framover og bakover, men ikke til sidene slik litt dyrere helikoptre kan.
Svært stabilt
Da vi tok vår første testtur med Micro Mosquito lot vi oss overraske over hvor stabilt det var. Andre billige helikoptre har en tendens til å dra den ene eller den andre veien nesten uansett hva du gjør. Det andre som overrasket oss var hvor mye juling det tålte. Sky Shadow måtte vi pensjonere ganske kjapt på grunn av knuste rotorblad, men Micro Mosquito holder koken. Om uhellet likevel skulle være ute så er det mulig å kjøpe ekstra rotorblad til Micro Mosquito.
Å fly fram og tilbake og styre samtidig er dog ingen lett oppgave, og her må det nok litt øvelse til før man mestrer det. Du må også passe på å «ruse motorene» litt før du letter slik at begge rotorene kommer seg opp i hastighet, ellers kan det fort gå i bakken igjen.
Mye moro
Man kan diskutere om det i det hele tatt er mulig å kjede seg med et RC-produkt, men uansett hadde vi mye moro med Micro Mosquito. Størrelsen gjør den svært egnet for innendørsflyging, og det går greit utendørs også om det er forholdsvis vindstille. Bra både som ren moro og som øvingshelikopter før man prøver seg på noe dyrere.