TEST: AEG BS 12C IQ batteri-drill

Kanonbra batteri-drill

Noe realt å holde i hånden, selv når det lyner og tordner.

Først publisert Sist oppdatert

Gadgetsfakta

Batterispenning: 12 V

Hastighet ubelastet: 575 omdreininger/min

Moment, myk/hard skruedragning: 9,3/18,5 Nm

Statisk vrimoment ved stillestående: 15 Nm

Chuck: 1,0-10 mm

Vekt med batteri og chuck: 1,1 kg

Lengde, inklusive chuck: 17 cm

Høyde, med montert batteri: 17 cm

I pakken: Bæreveske i plast, lader, to oppladbare litiumbatterier

Jeg har prøvd på en del skruing og boring opp igjennom tidene (i hus, båt, på hytta), men dessverre så altfor ofte med billige verktøy fra en eller annen lavprisbutikk.

Så jeg hadde litt forventninger da jeg skulle teste det AEG kaller en «ekstremt liten 12-volts skrutrekker, som både skur og borer».

I min verden innebærer «ekstremt liten» noe helt annet enn en klump på 17 x 17 x 6 cm som veier over kiloet, men greit nok.

LES OGSÅ: De beste akevittene

Som limt i hånden

Sammenlignet med de andre drillene uten ledning jeg har prøvd er AEGs modell definitivt ikke så stor. Men tyngre. Det blir litt som å sammenligne en lekepistol med en ekte.

BS 12C IQ ligger som limt i hånden, utstråler kvalitet og oppleves overhodet ikke plastaktig.

Vekten er godt balansert og maskinen kjennes ikke overtung på noen som helst måte. Når den slås på, kommer en liten lysstråle til syne, som belyser arbeidsstedet, hvilket slett ikke er dumt.

Særlig når det går an å få lys med et lett trykk, uten å starte selve motoren - da går det å finne igjen skruer eller boremerker selv i dårlig lys.

Boreglede

AEG påstår selv at dette er den eneste maskinen på denne størrelsen som har en chuck og samme funksjoner som på en stor maskin.

Jeg satte i det største boret chucken var dimensjonert for, på 10 millimeter, og gikk i gang med å bore i en hard vedkubbe.

Kubben så ut som en gjennomhullet sveitserost før batteriet var ladet ut - ikke gradvis, slik det vanligvis er, men helt plutselig og bestemt.

Laderen, som ser rimelig futuristisk ut, tok unna oppladningen i løpet av en drøy time. Og så fantes det jo et ekstra batteri (litium, naturlig nok) å leke seg med, slik at ventetiden gikk med til å skru den neste kubben full av skruer.

LES OGSÅ:

Rått mini-kamera

Tid for flatskjerm-kupp

Her er årets produkt

Gavetips i siste liten