Teknologi

De vil gjøre frontruta til en gjennomsiktig skjerm

Jaguar med spenstige framtidsplaner.

Foto: (Jaguar Land Rover)
Publisert

Du har sikkert spilt uttallige bilspill hvor du ikke bare kan få opp speedometeret på skjermen, men også ting som rundetid og advarsler. Nå ser det ut til at Jaguar vil ta dette konseptet ut av spillverdenen, og implementere funksjonaliteten i sine framtidige biler.

Bra for racingbiler?

I konseptet sitt ser de for seg at hele frontruta vil bli som en diger gjennomsiktig skjerm. På skjermen dukker det opp både et speedometer, men også en grønn linje over veien, som viser hvor bilen bør kjøre.

I et annet klipp er den grønne navigeringsstreken borte, og erstattet med en lang løype av virtuelle kjegler, som sjåføren må prøve å unngå mens han kjører.

Stort potensiale

Hvor nyttig akkurat disse eksemplene kan bli i en vanlig bil gjenstår å se, men det skal likevel ikke mye fantasi for å se fordelen med å få informasjon opp på frontruta fremfor på dashbordet. Sjåføren slipper å flytte blikket fra veien, og varslinger, trafikkinformasjon og kartdata kan dukke opp på passende steder hvor de ikke blir forstyrrende.

I samme slengen ser forøvrig også Jaguar for seg at flere ting i bilen skal kunne styres med sveip og trykk, litt som vi gjør på berøringsfølsomme mobil- og nettbrettskjermer. Dette skal gjøre at man slipper å trykke på så mange knapper mens man kjører.

Du kan se videoen fra Jaguar under:

(Kilde: Engadget)

Denne artikkelen ble først publisert på Teknofil.no. Les også:

Det kjører allerede selvkjørende biler på svenske veier »

Slik hallusinerer du uten dop

Sjekk ut denne «selfie»-satiren

Denne saken ble første gang publisert 14/07 2014.

Les også