Asus ROG G501JW-CN030H

ROG på slankekur

Asus er virkelig i ferd med å slanke de spillbærbare i ROG-serien. G501 er en nylansert godsak som så vidt bikker to kilogram og to centimeter.

ALUMINIUM: Det er brukt aluminium over det hele, og det gjør at G501 både ser bra ut og er skikkelig solid.
ALUMINIUM: Det er brukt aluminium over det hele, og det gjør at G501 både ser bra ut og er skikkelig solid. Foto: Andreas Jahren
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden spillbærbare fra Asus var synonymt med store, slepbare maskiner. Men nå blir det mer å velge i, for Asus er på banen med splitter nye G501. Den ligner veldig på spillmaskinen G551, som vi har testet tidligere, men den er lettere og tynnere.

I likhet med G551 er også G501 en lekkerbisken med svarte flater og røde detaljer. Dagens modell har børstet aluminium over det hele, så designen blir neppe avleggs med det første, men den er kanskje litt for diskret for ihuga spillere som liker å vise fram maskineriet? Spillere på farten kan uansett glede seg over at basen er godt avstivet og skikkelig solid, mens skjermlokket er hardt og beskytter panelet mot farer.

Grafikk

Det er en GTX960M-brikke som sørger for grafikkytelsen, og den klarer brasene i skjermens naturlige oppløsning. Man må riktignok litt ned i bildesnadder for å få god hastighet på de tyngste titlene, men dette er imponerende ytelser i en så slank pakke.

Prosessoren er en oppgradert firekjerners Core i7 som passer godt i en kraftig spillmaskin og skrivebordserstatter. Den bruker Haswell-arkitekturen og har noe høyere klokkehastighet enn forrige versjon. Det er heldigvis både snurredisk og brikkedisk i vår G501, for 128 GB i brikkeform kan bli snaut. Man må virkelig passe på å legge det man kan på den store trege. 16 GB minne er kanskje litt i overkant av hva man normalt trenger, men vi klager ikke …

Blir varm

Asus har satt inn separate vifter for grafikk og prosessor, og kjøleløsningen er plassert langt bak i basen. Dermed blir maskinen bare varm i bakkant, der man ikke har fingre eller hender. Der blir den til gjengjeld veldig varm.

GREIT: Tre USB-porter, 
HDMI og DisplayPort er ikke så galt på en så slank pakke. Det er også bra at tilkoblingene er trukket 
godt tilbake fra fronten.
GREIT: Tre USB-porter, HDMI og DisplayPort er ikke så galt på en så slank pakke. Det er også bra at tilkoblingene er trukket godt tilbake fra fronten. Foto: Andreas Jahren

Hvis man har maskinen i fanget unngår de edlere delene varmen, men vi vil nok anbefale et bord når man spiller eller setter den til tunge oppgaver.

Vi så tegn til at innmaten reduserte hastigheten ved tungt jobbing, men under spilling var det ikke noe problem.

Lavmælt

På nettsiden sier Asus at lydnivået fra G501 skal være lavt, og det er strengt tatt lite å utsette på lydnivået. Ofte er viften slått av og da er det bare snurredisken som tikker av gårde.

Det blir naturligvis lyd når G501 settes til heftigere jobbing, men det er bare et jevnt sus som det fleste nok vil klare å nulle ut. Likevel er det viktig å være klar over at de tykkere ROG-modellene har vesentlig lavere viftelyd. Men dette er uansett bra fra en så slank pakke.

Skjermen er en 15-tommers IPS-sak med matt front og den har enkelt og greit glimrende bildekvalitet på alle områder.

Spesifikasjoner: Asus ROG G501JW-CN030H

  • Prosessor: Intel Core i7-4720HQ
  • Grafikk: Nvidia GTX 960M 2GB
  • Grafikk: Intel HD Graphics 4600
  • RAM: 16 GB
  • Lagring: 128 GB, SSD + 1TB, 5400 opm
  • Skjerm: 15,6 tommer, IPS, matt
  • Oppløsning: 1920x 1080 piksler
  • Trådløst: 802.11 ac, Bluetooth
  • Ethernet: Ja
  • Kamera: Ja
  • OS: Windows 8.1
  • Vekt: 2,0 kg (vår måling)

Det er visst en trend at slanke spillbærbare skal utstyres med helt flate og ganske så glatte taster.

Tastaturet på G501 har bra skrivekomfort, men vi savner et lite søkk inn mot midten når vi spiller. Mulig det er snakk om tilvenning, og mange vil nok uansett koble på et tastatur og ekstern mus.

Da spiller det også mindre rolle at det er montert en klikkeplate på G501. Klikkeplaten fungerer helt greit, men sliter litt med å registrer når vi vil klikker.

Oppsummering

Asus’ slanke G501 er en drøm for dem som vil ha portabel kraft. Den er i faktisk like spillorientert som de tykkere ROG-modellene, og har ytelsen gir som skal til å tilfredsstille de aller fleste.

Det meste er veldig bra med G501, men klikkeplate, helt flate taster og noe nedklokking ved tung last gjør at det ikke blir toppkarakter for Asus’ slankeste spillmonster.

Vi testet PC-en med Windows 8.1, men denne kan nå oppgraderes til Windows 10.

ALUMINIUM: Det er brukt aluminium over det hele, og det gjør at G501 både ser bra ut og er skikkelig solid.
ALUMINIUM: Det er brukt aluminium over det hele, og det gjør at G501 både ser bra ut og er skikkelig solid. Foto: Andreas Jahren

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også