Dell Inspiron 2350
Stilig kjøkken-PC
Sterk ytelse og bra ergonomi i en stilfull, diskret innpakning. Det oppsummerer Dells siste alt-i-ett-PC.
Inspiron 2350 er en stilig PC som på ingen måte skjemmer et skrivebord eller en kjøkkenbenk. Her har Dell laget en særdeles tynn PC. Det har de gjort ved å putte maskinvare i foten i stedet for å legge alt sammen bak LCD-panelet. Dermed er f.eks. vifteutkastet plassert bak på foten, noe som avslører at prosessor og grafikk sitter der. Også tilkoblinger som USB sitter i foten - noen bak og noen på siden. Dette gjør at du slipper å lete bak skjermen, slik som på mange andre alt-i-ett-PC-er.
For en PC med berøringsskjerm er det viktig med en god fot med mye justering. Her har Dell gjort en god jobb.
Foten er veldig stødig, samtidig som man kan legge skjermen bakover slik at man får en veldig god arbeidsstilling når man f.eks. har den på en benk og bruker fingerberøring i Modern UI i stedet for å jobbe som vanlig med mus og tastatur.
Skjermen på 23 tommer støtter 10-punkts berøring og er responsiv og rask å jobbe med når du tyr til fingertuppene. Som berøringsskjermer ellers er den blank, men har ikke plagsomt mye refleksjoner. Den er også relativt lyssterk, og har gode innsynsvinkler, fargegjengivelse og kontrast, takket være IPS-panelet. Men den har «bare» full HD-oppløsning, så dette er ikke PC-en for deg som nå har falt for enda høyre oppløste skjermer.
Kraftig bærbarteknologi
Disse PC-ene baseres i stor grad på bærbarteknologi. Det må til for å få plass i så slanke og kompakte konstruksjoner. Prosessoren er likevel en firekjerners Core i7 med hyperthreading, noe som betyr at den kan håndtere åtte tråder. Hver kjerne tikker og går på 2,4 GHz, men har 3,2 GHz som maksimal Turbo Boosthastighet.
Denne prosessoren har HD Graphics 4600 integrert, men Dell har også satt i en AMD Radeon 8690 A med 2 GB minne. Maskinen vil automatisk bytte til Radeonbrikken når det er nødvendig for ytelsen (spill, blant annet), og rusle og gå på HD Graphics ellers for å spare strøm. Dette ser vi godt på testresultatene, selv om dette overhodet ikke er maskinen for gamere.
Men den kan brukes til litt spilling, bare man er forberedt på å fire på bildekvalitet og oppløsning på de tyngste spillene. Dessuten er det mindre frustrerende å rendre video (videoredigering) på denne maskinen enn andre maskiner med bærbarteknologi hvor dedikert skjermkort ikke er på plass. 12 GB med RAM hjelper også til dette.
I bruk
Spesifikasjoner: Dell Inspiron 2350
- Prosessor: Intel Core i7 - 4700MQ
- Grafikk: HD Graphics 4600 + Radeon 8690 A
- RAM: 12 GB
- Lagring: 32 GB SSD + 1 TB 5.400 RPM
- Trådløst: 802.11 b/g/n - kun 2,4 GHz
- Ethernet: Gigait
- Optisk: Nei
Inspiron 2350 er utstyrt med en roterende harddisk på 1 TB. I tillegg sitter det en liten mSATA SSD på 32 GB under panseret. Sistnevnte sørger for å holde systemet responsivt og kjapt. SSD-opplevelsen er definitivt intakt her, for programmer starter kjapt og maskinen bruker kort tid på å starte opp.
Mus og tastatur er selvsagt trådløse, men mens tastaturet er helt ok å skrive på, er musen veldig enkel og en god del hakk under inntrykket av maskinen for øvrig. Lyden fra høyttalerne i foten er ok for en integrert løsning å regne, men eksterne høyttalere er definitivt å foretrekke.
Maskinen oppleves i det store og hele super i bruk. Støynivået er lavt, men viften høres naturligvis når maskinvaren presses litt. Dette er jo normalt. Den eneste virkelig store skuffelsen er WiFi-adapteren som Dell har skrudd inn. Denne støtter nemlig kun 2,4 GHz. Den støtter ikke den nye AC-standarden, men har ikke engang 5 GHz-støtte for 802.11n. Det holder rett og slett ikke i 2014.
Hvis du kan leve med denne WiFi-løsningen, for eksempel om du uansett skal bruke kablet nettverk, eller om du synes en USB-løsning for 802.11ac er en grei oppgradering på sikt, ser vi dog ingen grunn til at du ikke skal kjøpe Inspiron 2350 om du er på jakt etter en stilig, kraftig maskin som skal kunne brukes til det meste.
Les også:
En knust iPhone fikser du selv
Slik tar du bilder som frister kjøperne
Denne saken ble første gang publisert 18/06 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.