ASUS Eee Top ET1602
Minst og best
Eee Top er best av peke-PC-ene, på grunn av pris og størrelse.
Se nærmere på Asus Eee Top
Tastatur
Lite, flatt og lekkert, men dessverre med ledning. Jeg hadde gjerne sett at det var trådløst. Modellen fra Asus har også en fet pekepenn på den ene siden og en USB-port på den andre. Førstnevnte bruker jeg så å si aldri.
Skjerm
Liten og velfungerende, men med et ytre som suger til seg fingeravtrykk i større grad enn HPs modell.
Software
Mediedelen med film, musikk og bilder tar en stund å laste inn, men er stilig og lett å bruke. Øvrige programmer kommer man greit til via et tydelig lag utenpå Windows XP.
Gadgetsfakta
Pekeskjerm: 15,6 tommer
Prosessor: Intel Atom N270
Operativsystem: Windows XP Home
Internminne: 1 GB
Harddisk: 160 GB
Minnekortleser: Ja
Nettverk: Ethernet 10/100/1000 BT Mbps
Wi-fi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: Nei
Lyd: 3 stk. lydporter for 5.1 lyd eller mikrofon, hodetelefoner
Webkamera: Ja
Fjernkontroll: Nei
Vekt: 4,3 kg
Annet: Asus Eee Top finnes i svart eller i hvitt - sistnevnte er den fineste.
Nei, det er ikke alltid størst er best. Når det kommer til peke-PC-er er det vel snarere tvert imot - i hvert fall foretrekker jeg den lille versjonen fra Asus i forhold til den svære fra HP.
Les også: Test av HP Touchsmart IQ512SC
Riktig nok er sistnevnte både vakrere, hvassere og utstyrt med Vista, men det hjelper ikke. Den er rett og slett for stor for hjemmet mitt.
Liten og praktisk
Eee Top derimot er liten, hendig og gir god valuta for prisen. Den funker som en perfekt multimaskin på kjøkkenet. Om du skal sjekke e-posten, oppdatere deg på de siste nyhetene eller se en filmsnutt, kan du bruke denne modellen fra Asus til alle disse formålene - en riktig så trivelig oppgradering av hjemmet, altså.
Skjermen registrerer ikke fingeren like godt som jeg kunne ønske. Asus' smarte startskjerm har en rekke lenker lett tilgjengelig, men få av programmene som følger med er noe særlig pekevennlige.
Selv om webleseren Opera og skjermtastaturet hjelper til slik at det lar seg gjøre å fingersurfe helt ok, foretrekker jeg det virkelige tastaturet og den ordentlige musen. Skrivebredden til Eee Top er forresten litt i minste laget, og jeg savner de numeriske tastene.
Les også: Test av Samsung Innova8
Film og bilder
På den ene siden sitter en USB-port og i den andre enden en tjukk pekepenn som du kan bruke på skjermen. Når det gjelder software fra Asus for film, musikk og bilder er de både stilige og lette å bruke med fingrene.
Akkurat som notatprogrammet som faktisk er hakket bedre - rent utseendemessig - enn på HPs modell. Men også her forekommer en og annen miss som følge av skjermens litt tvilsomme respons.
Eee Top suser litt når den er i gang, men stort sett uten at det forstyrrer. Utgangen for viftene sitter på undersiden av skjermen og luften ledes fra dataen via den gjennomsiktige listen - som også fungerer som støtte for skjermen.
Den samme listen farges også av et blått skinn. Takk og lov kan du påvirke lysstyrken på egen hånd i innstillingene, og skru det helt av om du ønsker det.
Du kan forresten også skru av skjermen uten å skru av PC-en, med ett enkelt tastetrykk. Smart om man spiller musikk og ikke trenger å la LCD-skjermen fungere som lampe i et ellers mørkt rom.
Les også: Her finner du alle våre tester av bærbare datamaskiner
Bonusfunksjon
Jeg liker virkelig Eee Top, men har fortsatt ikke bestemt meg helt for om jeg kommer til å kjøpe den eller ikke.
At den er liten gjør meg ingenting, tvert imot. Heller ikke at den bruker Windows XP. Men jeg er rett og slett ikke helt overbevist om at det å bruke fingrene på dataskjermen er det som funker best for meg og til mitt databruk.
HTC og iPhone fikk meg til å endre oppfatning når det gjaldt mobiltelefon, men verken HP eller Asus har lyktes helt i å overbevise meg om det samme når vi snakker datamaskin.
Jeg ser på pekefunksjonen mer som en bonusfunksjon snarere enn det fremste salgsargumentet, men begge modellene fungerer jo strålende også som tradisjonelle datamaskiner. Og godt er det.
Les også: Test av rimelige kompakte digitalkamera