Gigabyte ultrablade P35K-GFB1
Ulv i fåreklær
En lett og slank spillmaskin er ikke noe vi ser hver dag. Dagens modell fra Gigabyte er nettopp det, men den er ikke helt uten lyter.
Her på berget er Gigabyte mest kjent som en gigant innen PC-deler, men de lager også bærbare. Nå har norske Multicom tatt noen kraftige spillbærbare inn i sortimentet, og disse er uvanlig slanke og lette.
Du kan også sjekke disse fem bærbare spill-PC-ene vi har testet her.
Tykkelsen på vår 15-tommers testmaskin bikker så vidt to centimeter og vekten ligger et par hundre gram over to kilo. Så vidt vi kan se er det ingen konkurrenter med tilsvarende kraftig innmat og 15-tommers skjerm som matcher dette. En snau halv kilo tyngre er Multicoms egen 15-tommers Xishan W355S, men ellers må man ned i skjermstørrelse for å finne noe som tangerer.
Designen er uvant diskret til å være en spillmaskin. Her går det i mørk grå, og bortsett fra baklyst tastatur er maskinen blottet for fiksfakserier som pulserende lys og lysende viftegriller. Det passer dem som vil ha noe kraftig og snertent, for på kafé ser den ut som en stilren proffmaskin. Den gode kvalitetsfølelsen er også på plass, for basen er stabil og byggekvaliteten overbevisende. Overflatene gir fint lite etter, og det er bare litt antydning til knirk enkelte steder.
Skjermlokket er fast i fisken og beskytter panelet godt.
Skjermen er for øvrig en godsak med IPS-panel, Full-HD og matt front. Lysstyrken er ikke mer enn middels, men den matte fronten gjør at refleksjoner stort sett ikke er noe problem. Kontrast, svartnivå og fargegjengivelse ser ut til å ligge i øvre sjikt, mens innsynsvinklene er svært romslige.
Spesifikasjoner: Gigabyte ultrablade P35K-GFB1
- Prosessor: Intel Core i7 -4700HQ
- Grafikk: Intel HD Graphics 4600
- Grafikk: Nvidia GeForce GT
- 765M / 2 GB
- RAM: 16 GB
- Lagring: 1000 GB / 5400 opm
- Skjerm: 15,6 tommer, IPS, matt
- Oppløsning: 1920*1080 piksler
- Trådløst: 802.11 a/b/g/n,
- Bluetooth
- Ethernet: 1000 Mbp/s
- Kamera: 1,3 megapiksler
- OS: Leveres uten OS, testet med Windows 8.1
- Vekt: 2,2 kg
Men det hjelper ikke med lav vekt og slank base på en spillbærbar hvis ikke innmaten røsker litt. Gigabyte har satt inn en firekjerners kraftplugg fra Intel og en Nvidia-brikke av GTX-klassen. Sammen med plenty minne og brikkedisk gir dette super ytelse til både vanlig og krevende hjemmebruk, mens en stor snurredisk gir bra med lokal lagring. Grafikkbrikken ligger i øvre middelklasse og gir en spillytelse som er meget god. På de tyngste spillene må man likevel fire litt på bildekvaliteten for å kunne spille i skjermens foretrukne oppløsning, noe Metro: Last Light-testen viser.
Kjølingen jobber overtid
Kjølesystemet klarer dessverre ikke å holde følge med innmaten når belastningen vedvarer. Da går prosessoren varm og senker hastigheten noen prosent, og det gjelder også ved spilling. Gigabyte har heller ikke lagt vekt på at kjølingen skal være stillegående, for viften høres godt og viftelyden er av den smått irriterende typen. En trøst er at viften følger belastningen tett og roer seg kjapt når belastningen minker, men helt stille blir det sjelden.
Lyden fra de innebygde høyttalerne er god, og en liten basshøyttaler på undersiden gir litt ekstra fyldighet. Den vanlige hjemmebruker vil nok savne lite på tilkoblingsfronten, men vi kunne nok ønsket oss Display Port og AC-nettverk. Tastaturet er av flistypen og har bra komfort, til tross for litt kort tastevandring. Pekeplaten er stor og presis med alt-i-ett, men den er av og til vel følsom. Både platen og tastaturet lager diskret klikkelyd.
Konklusjon
Gigabytes Ultrablade ligner mer på en diskret dressmaskin enn rå spillbærbar, som for eksempel denne råtassen fra Alienware. Men det har sin pris å putte så kraftig innmat i et så slankt chassis, og Gigabyte har ikke lykkes med å lage et kjølesystem som flytter tilstrekkelig varme. De har heller ikke gjort kjølingen særlig stillegående. Men trenger man mye kraft og vil ha en diskret og portabel 15-tommer som også takler spill, kan Gigabytes Ultrablade være midt i blinken.
Les også:
Slik kjøper du riktig trådløs ruter
Disse TV-pinnene gir deg Netflix på TV-en
Denne saken ble første gang publisert 03/02 2014, og sist oppdatert 24/06 2017.