Ansiktseksperten
Canon PowerShot 590 IS
Canons PowerShot A-serie har alltid rettet seg litt mot entusiastene, og A590 IS er et billig alternativ i så måte.
Canon PowerShot 590 IS
Spesifikasjoner
Oppløsning: 8 megapiksler
Optisk zoom: 4x
Skjermstørrelse: 2,5"
Skjermoppløsning: 115.000 piksler
Internminne: 0 MB
Minnekort: SD-kort
Optisk bildestabilisator: Ja
Lysfølsomhet: ISO 80 - 1600
Mål: 9,43 x 6,47 x 4,08 cm
Vekt: 175 gram
PowerShot A590 IS nekter å være et vanlig lommekamera. Til det er formen litt for klumpete og størrelsen litt for stor. Likevel gir ikke kameraet noe dårlig inntrykk rent utseendemessig, skjønt de som er ute etter et kamerasmykke vil nok ikke se to ganger på denne modellen.
Stabil
Som navnet avslører byr A590 på optisk bildestabilisator, noe som blir stadig mer vanlig på kompaktkameraer. Den optiske zoomen er på 4x, mens oppløsningen ligger på 8 megapiksler, noe som er ganske standard i denne prisklassen. Lenge måtte du bruke de litt store Compact Flash-minnekortene i Canons PowerShot A-kameraer. Nå er det heldigvis SD-kort som gjelder, men fortsatt må du åpne batteriluken for å sette i eller ta ut kortet, og siden kameraet bruker vanlige AA-batterier er det fort gjort at disse faller ut under operasjonen, men noe stort problem er det ikke.
Ethvert kamera med respekt for seg selv har ansiktsgjenkjenning, så også A590. Men i tillegg til å stille både fokus, eksponering og blitsstyrke etter ansikter så stiller den nå også hvitebalansen for å få best mulig hudtoner i ansiktene.
Allsidig
Som sagt frir PowerShot A590 IS til entusiastene. Det gjør den med funksjoner som blender og lukker-prioriterte programmer, og full manuell styring. Dette er også eneste kameraet i testen med øyesøker. Men du trenger selvsagt ikke ha grunnkurs i fotografering for å bruke kameraet. I tillegg til full automatikk finner du også mange forhåndsstilte programmer lett tilgjengelig på modus-hjulet på toppen av kameraet. Brukervennligheten er det heller ikke noe å si på. Vi har skrytt av Canons menystyring før, og lite er endret i PowerShot 590 IS, og det er vi glad for, for hvorfor endre på noe som funker så bra. Et trykk på funksjonsknappen gir deg raskt oversikt over alle funksjoner og hvilken av dem du kan endre i forhold til hvilket program kameraet er innstilt på. Kjapt og enkelt.
Bildekvalitet
Vi hadde innstilt oss på at vi ikke ville få like god kvalitet fra disse billigkameraene som vi var vant med fra litt dyrere kameraer, men det står ikke så aller verst til i billigsjiktet heller. Riktignok henger ikke A590 med de dyrere kameraene med høyere oppløsning på skarphet og detaljgjengivelse, men siden oppløsningen er lavere blir det også mindre korn, og det slår heldig ut. I ren farge- og tonegjengivelse ga A590 noen av de resultatene vi likte aller best, men inntrykket taper seg litt om du forstørrer opp bildet, skjønt det er fortsatt bra nok.
Denne saken ble første gang publisert 23/06 2008, og sist oppdatert 25/06 2017.