Softis-test: Oslos dyreste?
Softisen kan få enhver til å smelte ... Men hvor er den dyrest?
I snart 60 år har softisen muntret opp oss nordmenn.
– Da softismaskinen kom til Norge kostet den like mye som en folkevogn. Så det var relativt dyrt, ifølge marketingdirektør i Diplom-Is, Anne Borgen Sturød.
Og - hva frister vel mer enn iskrem på dager hvor gradestokken danser på 20-tallet?
Nettavisen har testet et knippe isbarer i Oslo sentrum for å se om det er noen prisforskjell.
Og - det er det. Ikke så stor, men likevel.
Den rimeligste softisen finner vi hos Ben og Jerry på Karl Johan.
Der koster isen 35 kroner - pluss en femmer for strø. Og nettopp strø gjør susen, vil mange si.
Mørke vindermåneder til tross, eller kansje nettopp derfor: Norge er blant de land i verden hvor det spises mest is per innbygger.
Hva er så softisen laget av?
Softis er i utgangspunktet som vanlig iskrem. Mens frossen-isen blir herdet ned til 30-40 minusgrader, holder softisen 3-4 minusgrader og er derfor mye bløtere. I tillegg bidrar pumpeteknikken i maskinen til mer luft.
Har du tips om softis som koster mer enn 39 kroner (uten strø)? Tips oss på [email protected].
Vi beveger oss lett mot Aker brygge, hvor isbarene ligger som perler på en snor.
Der koster softisen hos konkurrentene Diplom-Is og Hennig Olsen-is nøyaktig det samme: 38 kroner, pluss fem kroner for strø.
- Hva skjedde med konkurranseånden, undrer vi.
Dyrest hos Møvenpick
Ikke mange skrittene senere, topper vi hos den neste isbaren med prima beliggenheten når solen steker: Møvenpick.
Der er prisen skrudd opp med én kroner til 39 kroner. Også her koster det en femmer for strø.
Hos den siste isbaren før seilbåtene tar over, koster softisen - også fra Diplom-Is - 37 kroner.
Denne saken ble første gang publisert 29/05 2017.