Mett med Peter
Thai i en fei
Jeg har fått dilla på thairetter med nudler, og lager dem i racerfart; maks 15 minutter.
Nudler heter de spaghetti-lignende greiene i mange asiatiske retter. Jeg har alltid ment at nudler er sånne små melboller, og at spaghetti er lang og tynn pasta, men ikke i Asia, altså.
Mer enn Mr. Lee
Mr. Lee gjorde nudlene verdensberømte i Norge, men heldigvis fins det andre måter å bruke dem på enn hans. Når du har de nykokte nudlene oppi en rett, suger de til seg smakene fra kryddere og saus.
LES OGSÅ: Fire drinker du kan velge isteden for Gin & Tonic
Samtidig er de nøytrale i smak selv og stjeler ikke oppmerksomheten fra gode råvarer og kryddere.
Rask mat
Det beste av alt er at rettene kan lages kjapt, for når jeg kommer hjem fra jobb, er jeg skummelt sulten.
Slik lager du kylling med nudler
- Kok nudler i fire minutter og skyll i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
- Samtidig; finkutt hvitløk, løk og chili og fres i olje. Kutt kylling i terninger, pepre og fres i stekepannen. Riv ingefær og ha oppi. La småputre i syv-åtte minutter.
- Ha i soyasaus, hoisinsaus og grønnkål så det monner, for den krymper fælt. Mot slutten vender du inn nudler og varmer opp.
- Smak til med sitronsaft og server med chilisaus.
Oppskrift:
Kylling med nudler (2-3 porsjoner)
- 200 gram nudler
- 450 gram kyllinglårkjøtt
- Nykvernet pepper
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 never grønnkål
- 1–2 rød chili
- 3 cm fersk ingefær, revet
- 2 ss soyasaus
- 2 ss hoisinsaus
- Sitronsaft
- Olje til steking
- Sursøt chilisaus