Puppedama dukket opp i enda en film

Hollywood-filmer stjeler fra hverandre.

Foto: (YouTube)
Publisert

(SIDE2:) Gode filmrekvisitter kan være både kostbare og tidkrevende å skaffe. Derfor hender det at rekvisittene brukes igjen i nye filmer.

Her kan du se noen gjenbrukte rekvisitter i kjente filmer:

Playboy-poster

De brukte en spesialdesignet Playboy-poster i «Apocalypse Now», med bilde av Colleen Camp. Den samme posteren dukker opp i leiligheten til Elwood i «The Blues Brothers» - ikke en kopi, men det samme papiret.

Foto: (YouTube)

Sverd

Sverdet som The Bride (Uma Thurman) bruker i «Kill Bill»-filmene, blir også brukt av Miho (Devon Aoki) i «Sin City».

Foto: (Miramax / Nordisk Film og YouTube)

Nasaret

Miniserien «Jesus of Nazareth» er en Bibel-tro tolkning av Jesu liv. Kulissene de brukte i serien, ble brukt igjen til en film med et ganske annet syn på kristendommen: «Monty Python’s Life of Brian».

Foto: (YouTube)

Tannlegeutstyr

Dette groteske tannlegeutstyret kan du se i «Little Shop of Horrors» og «Batman». I førstnevnte film er det Wilbur Force (Bill Murray) som er hos tannlegen, mens i «Batman» er Joker (Jack Nicholson) hos en tvilsom kirurg. Ekte filmnerder vil muligens se det morsomme i at Nicholson spilte nettopp Wilbur Force i en tidligere innspilling av «Little Shop of Horrors».

Foto: (YouTube)

Robby the Robot

Denne roboten har vært med i en lang rekke filmer og TV-serier, blant annet «Gremlins», «Wonder Woman», «Columbo», «The Twilight Zone», «The Addams Family» og «Forbidden Planet».

Datasystem

Dette enorme datasystemet har blitt brukt i en rekke filmer og TV-serier siden 1960-tallet. Blant annet har du kunnet se det blinkende systemet i «Independence Day», «Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Ask», «U.S. Marshalls», «Gremlins II», «Beverly Hills Cop III», «Jay and Silent Bob Strikes Back», «Austin Powers in Goldmember» og «Lost».

Foto: (YouTube)

Wilhelm-skriket

Dette er riktig nok ingen rekvisitt, men du har sannsynligvis hørt dette skriket utallige ganger. Skriket har sin opprinnelse fra filmen «Distant Drums» fra 1951, og etter dette har det blitt brukt i over 200 filmer. Blant filmene som har med skriket kan vi nevne «Star Wars»-filmene, «Indiana Jones»-filmene, to av «Ringenes herre»-filmene og en rekke Disney-filmer.

Mur

Den store muren som stenger King Kong inne i filmen fra 1933, ble brukt igjen i «Tatt av viden» - hvor den ble brent ned. Muren ble brukt i scenen hvor Atlanta brenner.

Foto: (YouTube)

Våpen

Store slagscener krever store mengder våpen. Filmene «Troja», «Alexander» og «300» ble spilt inn med kort tids mellomrom, og de brukte mange av de samme våpnene. Våpnene ble spesialtilpasset de ulike filmene, så det skal være så å si umulig å gjenkjenne dem.

Foto: (Warner Bros./Sandrew Metronome, Intermedia Films / Nordisk Film, Warner)

Bamse

Bamsen John McClane (Bruce Willis) har med seg i begynnelsen av «Die Hard», er den samme som Jack Ryan (Alec Baldwin) tar med seg hjem på slutten av «Jakten på Rød Oktober».

Foto: (YouTube)

Energimåler

Dette mystiske instrumentet som kan avsløre utenomjordiske skapninger ble brukt i både «Ghustbusters», «They Live» og «Suburban Commando».

Foto: (YouTube)

Rustninger

Rustningene fra «Starship Troopers» ble gjenbrukt i «Planet of the Apes», «Imposter» og «Firefly».

Foto: (Buena Vista International, Twentieth Century Fox Norway)

Kilder: Total Film, Screencrush.com, Denofgeek.com, IMDb, Filmschoolrejects.com, Wikipedia

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2013.

Les også